Beach waves creëren in je haar: 6 manieren & tips

Wil je mooie, subtiele golven in je haar creëren? We delen 6 manieren én praktische tips om de mooiste beach waves in je haar te maken. Gebruik een krultang, stijltang óf één van de andere unieke manieren om de beach waves te creëren zoals jij die mooi vindt. 

Beach waves in je haar creëren

1. Maak beach waves met een wafeltang

De meest simpele manier die je ook nog eens het meest in de buurt brengt van echte beach waves, is de wafeltang. Met deze golven krultang creëer je in een handomdraai prachtige golven in je haar. 

Gebruik eerst een goede heat protector op je haar, warm de wafeltang op en leg je haar vervolgens pluk voor pluk in de wafeltang. Beweeg de tang rustig naar beneden, tot in de puntjes van je haar. Het resultaat? Prachtige beach waves – en dat binnen een paar minuten!

Kies bijvoorbeeld voor één van deze 4 populaire wafeltangen (allemaal verkrijgbaar op Bol.com!)

2. Maak beach waves met een stijltang

Heb je al een stijltang in huis? Dan kun je deze ook heel goed gebruiken voor het creëren van beach waves, zeker als het een stijl- en krultang in 1 is. Deze tangen warmen namelijk ook op aan de buitenzijde, waardoor je zo’n tool ook kan gebruiken voor het krullen van je haar.

Verdeel je haar in kleine secties en plaats de stijltang ongeveer halverwege elke sectie. Draai vervolgens de stijltang in één richting en trek deze langzaam naar beneden terwijl je aan de onderkant van het haar trekt. Herhaal dit proces totdat je alle delen van je haar hebt gekruld.

Kies bijvoorbeeld één van deze 2-in-1 krultangen die ook geschikt zijn voor het maken van beach waves:

3. Vlecht je haar

Ben je op zoek naar een manier om je haar te krullen zonder krultang of een andere haarstylingtool? Je kunt gelukkig ook prachtige beach waves creëren zónder hitte. Mijn tip: vlecht je haar. Daardoor heb je geen tool nodig om beach waves te creëren en raakt je haar dus niet beschadigd door de hitte van een tool.

Je kunt je haar het beste vanaf de wortels invlechten, zodat je ook in het bovenste gedeelte van je haar mooie golven creëert. Je kunt een verstevigende mousse aanbrengen op je haar voordat je gaat vlechten, zodat je beach waves straks langer blijven zitten. Vlecht je haar in voordat je gaat slapen, haal het de volgende ochtend los en borstel het voorzichtig door met een grove haarborstel of kam en voilà: je hebt prachtige beach waves gecreëerd zónder haarstylingtool! 

4. Creëer beach waves met een stoffen haarband

Deze tip heb je misschien wel eens op Instagram of TikTok voorbij zien komen: de lange, stoffen haarband. Ook deze kun je gebruiken om beach waves in je haar te creëren. Met de tips uit deze video creëer je de mooiste beach waves zonder hitte, met behulp van zo’n stoffen haarband!

5. Gebruik een krultang met brede staaf

Ook een normale krultang kun je gebruiken om beach waves in je haar te maken. Je kunt dan het beste kiezen voor een dikke krultang van minimaal 40 mm breed, zodat je ook wat grovere krullen in je haar kunt creëren. Met een kleinere krultang worden de krullen te strak en te netjes en is het veel lastiger om die beachy waves look te creëren.

Je gebruikt de krultang zoals normaal, maar een belangrijke tip is: krul elke pluk om en om in een andere richting. Op deze manier creëer je een speels effect en maak je echte beach waves.

6. Gebruik een salt spray of texture spray

Gebruik deze laatste tip in combinatie met de manieren die ik hierboven met je deelde. Met een salt spray of texture spray zorg je ervoor dat je haar wat stugger wordt. En laat dat nu precies voor die beachy look zorgen waar je naar op zoek bent! Nadat je de golven in je haar hebt gecreëerd, breng je in de haarwortels een salt spray of texture spray aan. Woel met je vingers door je haar om de spray goed in te laten werken. Je creëert zo wat meer volume bij de haaraanzet en maakt je wavy look echt helemaal af.

Gebruik bijvoorbeeld één van deze texture sprays en salt sprays:

Zoals je ziet, zijn er talloze manieren om beach waves in je haar te maken. Probeer één van de bovenstaande technieken uit en ontdek welke het beste bij jou en je haar past.

Wat zijn beach waves?

Beach waves zijn subtiele golven in je haar, die vaak ontstaan na een dagje uitwaaien op het strand. Die golven ontstaan door een combinatie van de warmte van de zon, het zout en vocht van het zeewater. Je hoeft niet helemaal af te reizen naar het strand voor beach waves, want je kunt deze golven ook thuis in je haar creëren! Bijvoorbeeld door je haar in te vlechten, te krullen met een wafeltang of door een salt spray te gebruiken.