Top 10 Airstylers van 2024

De airstyler: dé multifunctionele haarstylingtool van 2024. Misschien heb je een airstyler wel eens gespot op TikTok of ken je de bekende airstyler van Dyson en lijkt zo’n airstyler je wel wat! Op deze pagina heb ik de 10 beste airstylers van 2024 voor je verzameld, die ik zelf uitgebreid heb getest.

1. Navado 6-in-1 Airstyler

De Navado 6-in-1 Airstyler is wat mij betreft de absolute #1 in de top 10 met beste airstylers. Ik zag deze airstyler al regelmatig voorbij komen op TikTok en nadat ik ‘m zelf uitgebreid heb getest, kan ik met zekerheid zeggen dat ik het de beste Dyson Airwrap dupe vind.

Oké, je betaalt alsnog €250,- voor deze airstyler, maar qua uiterlijk en zeker qua prestaties kan ik de Navado Airstyler vrijwel 1-op-1 vergelijken met de Dyson Airwrap, die je ruim het dubbele kost.

De Navado Airstyler ziet er luxe uit en voelt kwalitatief goed aan. Het begint al als je de Navado Airstyler thuisgestuurd krijgt: deze wordt geleverd in een prachtige, crèmekleurige opbergbox. De tool zelf is lekker licht en werkt eenvoudig. De opzetstukken klik je er zo op en de temperatuur- en blaasstanden kun je ook makkelijk instellen door de klikbare knopjes aan de bovenkant.

Je hebt de keuze uit 4 temperatuurinstellingen, waaronder een koude stand. Dit vind ik echt een must voor dit soort airstylers, zodat je gestylede haar langer in model blijft zitten en niet uitzakt. Ook heb je de keuze uit 3 blaasstanden (van zacht naar hard). 

De Navado Airstyler heeft 6 opzetstukken: een ronde föhnborstel, een grote stijlborstel (deze is echt gigantisch, ideaal voor het snel steil maken van lang/dik haar!), een superfijn föhnopzetstuk, een krulopzetstuk die beide kanten op draait en een 2 platte, gladmakende borstels

Door alle verschillende opzetstukken kan ik je zeggen dat deze tool écht geschikt is voor alle haartypen. Dit is één van de weinige airstylers waarmee ik mijn haar ook echt goed kan krullen (met de ronde föhnborstel en het krulopzetstuk) zonder dat het snel uitzakt. Kortom: een echte aanrader en wat mij betreft de beste keuze voor een goede airstyler!

Nicole's review:
4.7/5
Navado 6-in-1 Multistyler
Beste airstyler

Koop nu bij:

bol.com (€249,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 13:13

2. MAE Airstyler PRO

De MAE Airstyler PRO is wat mij betreft de airstyler met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Met maar liefst 9 verschillende opzetstukken, een koudeluchtfunctie, krachtige motor en prachtig uiterlijk krijg je echt waar voor je geld.

MAE Airstyler PRO

De opzetstukken zijn geschikt om je haar te drogen (föhn, diffuser en smalle blaasmond), stijl te maken (platte stijlborstel), volume te geven (kleine föhnborstel) en te krullen (4 krulopzetstukken voor dik en dun haar, voor links en rechts). 

Een groot pluspunt ten opzichte van andere airstylers, vind ik dat de MAE Airstyler PRO maar liefst 4 krulopzetstukken heeft die op luchtstromen werken. 2 krulopzetstukken van 30 mm voor kort(er) haar en 2 krulopzetstukken van 40 mm voor lang(er) haar. En als je langer haar hebt, dan zijn die laatste echt een must. Dankzij de luchtstromen wordt een pluk haar als het ware om de tool gezogen. Pas tot slot de koudeluchtfunctie toe om je krul langer te laten zitten. Op mijn (half)lange en redelijk dikke haar werken deze krulopzetstukken (in combinatie met mousse) écht goed.

Ik kan maar weinig nadelen bedenken van deze airstyler. Het enige minpuntje vind ik dat de föhnborstel en stijlborstel vooral geschikt zijn voor wat korter haar, maar al met al vind ik de MAE Airstyler PRO echt een enorme aanrader, zeker voor die prijs! Lees hier mijn uitgebreide review over de MAE Airstyler PRO.

Nicole's review:
5/5
MAE® Airstyler Pro Fohnborstel

Koop nu bij:

bol.com (€169,95)
maeofficial.com (€169,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 13:09

3. MAE 5-in-1 Airstyler v4

De MAE Airstyler v4 is het instapmodel van MAE en het betaalbare zusje van de Airstyler PRO (die op #2 staat). Voor nog geen €80,- krijg je een prima airstyler waar je alle kanten mee op kunt.

 

Mijn favoriete opzetstuk is de ronde föhnborstel. Deze heeft harde, maar flexibele haren met beschermende puntjes aan de uiteindes. Ik kan hiermee een mooie slag/krullen maken in mijn halflange haar en ja – het is echt waar – ook aan het einde van de dag zit mijn haar nog mooi! 

Deze airstyler heeft 2 krulopzetstukken met 2 draairichtingen. Het lukt me redelijk goed om mijn haar te krullen met beide opzetstukken, maar ik merk wel dat de krullen sneller uitzakken dan bij het ronde borstelopzetstuk. Die gebruik ik dus liever!

Ook heel fijn: de platte stijlborstel om je haar glad te maken zonder volume te verliezen. Deze is wel wat aan de kleine kant, dus als je lang/dik haar hebt, duurt het wel wat langer.

Het grootste nadeel van deze airstyler, vind ik dat de coolshotfunctie ontbreekt. Daardoor kun je je gestylede haar niet fixeren met koude lucht en merk ik zelf dat het iets sneller uitzakt.

Nicole's review:
4.5/5
MAE® Airstyler v4 (2023 editie)
Betaalbare, lichtgewicht airstyler

Koop nu bij:

maeofficial.com (€79,95)
bol.com (€79,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 13:17

4. Largolash 5-in-1 Airstyler

Met een beoordeling van 4,4/5 sterren uit bijna 200 reviews op Bol.com, mag deze Largolash 5-in-1 föhnborstel niet ontbreken in dit lijstje met beste airstylers. De nieuwste versie is uitgekomen in augustus 2023 en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De tool is eenvoudig in gebruik, geschikt voor kort en lang haar, is lekker multifunctioneel én ook nog eens hartstikke betaalbaar. Wat wil je nog meer?

Largolash fohnborstel review

Deze airstyler heeft 5 opzetstukken voor het föhnen, krullen en stijl maken van je haar. De opzetstukken van deze airstyler werken allemaal op luchtstroming, dat minder schadelijk is voor je haar.

Ook fijn: de koude luchtfunctie. Door je gestylede pluk haar aan het einde 10 seconden af te koelen op deze stand, blijft je krul extra lang zitten. Het snoer draait mee, wat wel zo fijn is in het gebruik van de verschillende opzetstukken.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de tool een beetje plastic aanvoelt, je merkt wel verschil met de Navado airstyler hierboven of de nog duurdere Dyson Airwrap.

Kortom: een heel betaalbare airstyler die ik je absoluut zou aanraden! Lees hier mijn uitgebreide review over de Largolash 5-in-1 airstyler.

Largolash 5-in-1 föhnborstel
Beste, betaalbare airstyler

Koop nu bij:

bol.com (€67,95)
largolash.nl (€67,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 13:10

5. Livaliora 5-in-1 Airstyler

Nog een fijne airstyler die ik zelf heb getest én goede reviews krijgt op Bol.com: de Livaliora 5-in-1 airstyler. Deze is super betaalbaar, heeft multifunctionele opzetstukken en een coolshotfunctie. Dit is wat mij betreft dan ook een airstyler met een heel goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het fijnst vind ik de ronde föhnborstel. Deze werkt perfect op mijn halflange haar. Nadat ik mijn haar heb gewassen en geföhnd, gebruik ik dit opzetstuk om een mooie slag in mijn haar te maken. Dat duurt maar en minuutje of 10 en door het gebruik van de koude luchtstand, een volumespray en haarspray, zit mijn haar ook aan het einde van de dag nog mooi.

Daarnaast krijg je bij deze airstyler ook 2 krulopzetstukken (links en rechts), die helaas wat minder goed werken op mijn langere haar omdat ze te kort zijn. De föhn en de platte stijlborstel vind ik ook fijn: met deze multifunctionele airstyler kun je eigenlijk al je andere haarstylingtools de deur uitdoen!

Ook het snoer draait mee, wat wel zo handig is tijdens het stylen. De tool voelt wel wat plastic aan, maar dat is – samen met de niet goed werkende krulopzetstukken op lang haar – ook het enige nadeel dat ik kan bedenken. 

Nicole's review:
4.7/5
Livaliora 5-in-1 Airstyler / Multistyler
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Koop nu bij:

bol.com (€59,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 13:11

6. ProductPlanet® Ultimate 5 in-1 Airstyler

Een nieuwe airstyler in deze top 10, is de luxe ProductPlanet® Ultimate 5 in-1 Airstyler. Deze kwam uit in 2023 en heeft nu al heel positieve reviews op Bol.com. En dan ben ik natuurlijk meteen nieuwsgierig!

Deze krachtige airstyler heeft een vermogen van maar liefst 1.400 Watt en haalt 110.000 toeren per minuut. Daarmee zijn de prestaties vergelijkbaar met de veel duurdere Airwrap van Dyson en is dit dus een heel goed, betaalbaar alternatief. 

Je krijgt 5 opzetstukken bij deze airstyler: een föhnopzetstuk om je haar te drogen, een ronde föhnborstel voor het creëren van veel volume en krullen, een grote volumeborstel en twee krulopzetstukken (voor links en rechts). Alle opzetstukken klik je eenvoudig op- en af de tool. Omdat elk opzetstuk voorzien is van een handige tip die niet warm wordt, kun je elk opzetstuk vasthouden tijdens het stylen. Heel handig!

De goede garantie van ProductPlanet is het benoemen waard, want als je om welke reden dan ook niet tevreden bent, krijg je je geld terug. 

Nicole's review:
4.8/5
ProductPlanet® Ultimate 5 in-1 Airstyler/Föhnborstel

Koop nu bij:

bol.com (€199,00)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 13:07

7. Dryze 5-in-1 Airstyler

Deze Dryze Airstyler is verkrijgbaar in 4 toffe kleuren, is lekker betaalbaar en heeft 5 handige opzetstukken:

  • Föhnopzetstuk
  • Twee krulopzetstukken (voor links en rechts)
  • Ronde föhnborstel
  • Platte stijlborstel

Wat me meteen opvalt is dat alle opzetstukken redelijk klein en kort zijn. Daarmee is dit vooral een geschikte airstyler voor kort(er) haar. Heb je lang(er) haar, tot over je schouders? Of erg dik haar? Dan zal het stylen van je haar wat lastiger gaan en kun je beter kiezen voor een airstyler met langere/bredere opzetstukken. 

Het snoer draait 360 graden mee, wel zo fijn tijdens het stylen van je haar met deze airstyler. Het snoer is 2 meter lang en daarmee redelijk gemiddeld. Een fijne extra: je krijgt 12 maanden garantie op deze airstyler. 

Dryze airstyler Krultang 5 in 1 Multistyler

Koop nu bij:

bol.com (€70,00)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 19:02

8. BaByliss Air Style 1000 Watt

Ook het bekende merk BaByliss heeft een airstyler in haar collectie die op luchtstromen werkt. De BaByliss Air Style airstyler heeft 4 opzetstukken:

  • Föhnopzetstuk voor het drogen van je haar
  • Stijlborstel om je haar steil te maken zonder volume te verliezen
  • Ronde föhnborstel van 50 mm (het meest geschikt voor dik en/of lang(er) haar). 
  • Kegelvormig krulopzetstuk waar je je haar omheen kan krullen


Dit is een betaalbare én multifunctionele airstyler waarmee je met slechts 4 opzetstukken vrijwel elke gewenste styling in je haar kunt creëren. Daarmee is het ook een fijne airstyler om mee te nemen op reis. Het snoer is 2,5 meter lang en beweegt mee, wel zo fijn bij het krullen van je haar met de föhnborstel. Een nadeel is dat het borstelopzetstuk niet roteert, waardoor het in het begin iets lastiger kan zijn om deze te gebruiken. 

Maar, al met al een supergoede en betaalbare airstyler die een #3 plekje dubbel en dwars verdient. En dat vinden ook de gebruikers op Bol.com, want deze BaByliss Airstyler krijgt maar liefst 4,5 / 5 sterren uit 400+ reviews!

BaByliss AS136E Air Style 1000
Met krultangopzetstuk

9. Dyson Airwrap

De grondlegger van de airstyler is natuurlijk de Dyson Airwrap. Deze innovatieve tool kwam een paar jaar geleden op de markt en ving direct hoge ogen. Het bijzondere? Deze airstyler werkt volledig op luchtstromen en heeft daardoor veel minder warmte nodig om de gewenste styling te realiseren. Daardoor is de Dyson Airwrap een stuk minder schadelijk voor je haar dan de meeste haarstylingtools.

De Dyson Airwrap is verkrijgbaar in verschillende, stijlvolle kleuren en uitvoeringen. In 2022 kwam er een nieuwe uitvoering van de Airwrap uit: de Long versie is geschikt voor het stylen van lang(er) haar. Koop die ook echt als je haar langer is dan schouderlengte, zodat met name het krulopzetstuk goed werkt.

Deze tool heeft een flink prijskaartje en ondanks dat ‘ie écht goed werkt, is de Dyson Airwrap wat mij betreft toch wat overpriced. Je kunt wat mij betreft beter kiezen voor de Navado Airstyler die ik bovenaan deze pagina deel, die ruim 2x zo goedkoop is en wat mij betreft echt dezelfde kwaliteit heeft.

Dyson Airwrap Multistyler
Luxe airstyler

Koop nu bij:

mediamarkt.nl (€549,00)
coolblue.nl (€549,00)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 13:38

10. TravX PRO Airstyler

De TravX PRO is het nieuwste model van dit betaalbare merk én de opvolger van de TravX airstyler die ik al eerder reviewde op debestehaartools.nl. 

Met maar liefst 8 verschillende opzetstukken, een mooi, mat zwart uiterlijk én goede kwaliteit verdient de TravX PRO de derde plek in het lijstje met de beste airstylers. Je krijgt bij deze airstyler namelijk 2 krulopzetstukken, een föhn, een diffuser, een smalle blaasmond, een platte stijlborstel, een kleine ronde föhnborstel en een grote ronde föhnborstel. Die laatste 2 zijn ook direct mijn favoriete opzetstukken, die altijd goed werken op mijn halflange haar met een lichte slag. Als mijn haar 80% droog is, gebruik ik de airstyler met de kleine ronde föhnborstel om krullen/slag te creëren en de grote ronde föhnborstel om veel volume te creëren.

Een minpunt vind ik dat de TravX PRO redelijk wat lawaai maakt. Dat probleem zie ik helaas wel vaker bij airstylers. Ook beschikt deze airstyler helaas niet over een coldshotfunctie, in tegenstelling tot de tools hierboven. Dat vind ik toch wel een must, want je haar blijft aanzienlijk langer in model zitten als je die koudeluchtstand gebruikt.

Nicole's review:
4.3/5
TravX PRO 7-in-1 Föhnborstel

Koop nu bij:

bol.com
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 13:09

Wat is een airstyler?

Een airstyler is een haarstylingtool die gebruik maakt van warme lucht om het haar te drogen en tegelijkertijd te stylen: glad, volumineus of krullend – net wat jij wil! Het is eigenlijk een combinatie van een föhn en een föhnborstel (en soms zelfs meerdere tools zoals een krultang of stijlborstel) waardoor je tijdens het drogen van je haar tegelijkertijd kunt stylen.

Een airstyler heeft meestal meerdere opzetstukken. Zo beschikken de meeste airstylers in ieder geval over een ronde föhnborstel voor het creëren van volume en slag in je haar en een föhnopzetstuk voor het drogen van je haar. 

Airstylers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met verschillende soorten borstelharen, afhankelijk van het gewenste resultaat. Veel airstylers hebben ook instelbare temperatuur- en blaasstanden, zodat je de instellingen kunt aanpassen aan je haartype en stylingvoorkeuren.

Ondanks dat airstylers vaak minder hitte gebruiken dan andere haarstylingtools, is het gebruik van een goede heat protector aan te raden!

Airstyler of multistyler?

Heb je naast de airstyler, ook wel eens van een multistyler gehoord? En twijfel je welke tool nu de beste keuze is voor jou? De Beste Haartools to the rescue!

Alle airstylers zijn multistylers, maar niet alle multistylers zijn airstylers. Snap je ‘m nog? Een airstyler is altijd multifunctioneel doordat deze meerdere opzetstukken bevat. Een airstyler werkt op lucht en een multistyler kán op lucht werken, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. De technologie is dus het grootste verschil tussen deze twee haarstylingtools. 

Met krultangopzetstuk