De 7 beste automatische krultangen [2024]

Je haar krullen is nog nooit zo makkelijk geweest als met een automatische krultang! Houd een pluk voor de krultang en de krultang doet de rest van het werk. Hoe handig! Maar welke automatische krultang moet je kopen? Ontdek hier de 7 beste automatische krultangen van 2024.

Waarom zijn dit de beste automatische krultangen?

1. Philips StyleCare Prestige Automatische krultang

Op nummer 1 staat de Philips StyleCare Prestige krultang. Deze automatische krultang is een echte golden oldie en ook vandaag de dag nog steeds mega populair. De krultang krijgt maar liefst 4,5 van de 5 sterren uit 200+ reviews. 

De platen van deze krultang zijn keramisch gecoat en voorzien van keratine. Daardoor is je haar tijdens het krullen beter beschermd tegen de warmte. Je hebt de keuze uit 3 temperatuurstanden van 170, 210 of 210 graden. Je kunt daarnaast kiezen uit 3 timerstanden (8, 10 of 12 seconden) en 3 krulrichtingen (links, rechts of automatisch).  

Daardoor heb je in totaal de keuze uit 27 verschillende instellingen! Kortom: wat voor krul je ook wil en welk haartype je ook hebt, je kunt alle kanten op met deze automatische krultang! Dit is dus ook een heel geschikte automatische krultang voor kort haar.

Philips StyleCare Prestige Automatische krultang

Koop nu bij:

bol.com (€98,17)
Prijzen geüpdatet op: 18 juli 2024 - 13:10

2. Zonovi Automatische Krultang

Ook de Zonovi Automatische krultang krijgt goede reviews op Bol.com en verdient zeker een plekje in deze lijst. De krultang heeft namelijk pluspunten genoeg én is ook nog eens lekker betaalbaar. Dit is wat mij betreft de automatische krultang met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Je hebt de keuze uit maar liefst 4 temperatuurstanden waarvan 170 graden en 230 graden de hoogste temperatuur. Doordat deze automatische krultang zo warm kan worden, is dit ook een geschikte krultang voor lang haar (en/of dik haar).

Je hebt de keuze uit 2 krulrichtingen (links en rechts). Elke krul kost slechts 10 seconden en komt automatisch tot stand. Deze krultang is geschikt voor alle haartypen.

Zonovi Automatische Krultang

Koop nu bij:

bol.com (€44,99)
amazon.nl (€59,99)
Prijzen geüpdatet op: 18 juli 2024 - 13:10

3. BaByliss Wave Secret Air Automatische Krultang

BaByliss was meer dan tien jaar geleden het eerste merk dat met een automatische krultang kwam: de Curl Secret. De tool kreeg wisselende kritieken, maar inmiddels is de technologie zo doorontwikkeld en verdient de nieuwste BaByliss Wave Curl Secret zeker een plekje in de lijst met beste automatische krultangen.

Met een prijskaartje van bijna €150,- zeker geen budget krultang, maar wél een hele goede. Deze automatische krultang beschikt over een geavanceerde digitale motor en een handig ‘Cool Air Smart System‘ waardoor een gekrulde pluk direct een shot koude lucht krijgt toegekend. Daardoor blijft je krul langer zitten.

Je hebt de keuze uit 3 krulrichtingen: links, rechts of afwisselend voor een natuurlijk effect. De 3 temperatuurinstellingen variëren van 180 graden tot 230 graden, waardoor je zelfs dik/lang haar goed kan krullen met deze krultang. 

Het snoer is 2,5 meter lang en draait mee. Ook handig: je krijgt een hittebestendige etui bij deze automatische krultang én 3 jaar garantie.

4. Beyeza Automatische Krultang

Met maar liefst 4,8 uit de 5 sterren op Bol.com is deze betaalbare automatische krultang van het merk Beyeza ook een aanrader. Waar veel andere automatische krultangen 3 of 4 temperatuurinstellingen hebben, heeft deze krultang er maar liefst 6: van 170 tot 220 graden. Daarom is er altijd wel een instelling die past bij jouw haartype en gewenste krullen.

Je hebt de keuze uit 2 krulrichtingen: links of rechts. Altijd leuk: je krijgt allemaal extra’s bij deze krultang, zoals 2 haarklemmen, een kam en handige opbergtas.

Beyeza Automatische Krultang

Koop nu bij:

bol.com (€49,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 juli 2024 - 13:08

5. L'avir Automatische Krultang

Deze betaalbare automatische krultang van L’avir is geschikt voor alle haartypen. Zelfs voor dun/broos haar, want deze krultang kan als laagste temperatuur op 150 graden. De hoogst mogelijke temperatuur is 210 graden, wat misschien wat minder geschikt is als je haar heel dik/lang is. Dan heb je al snel 220 of 230 graden nodig om krullen te creëren die lang blijven zitten.

Deze automatische krultang beschikt over een slimme sensor die piept als de krul klaar is. Hoe handig! Binnen 30 seconden is de krultang klaar en wel zo’n fijn gevoel: na 60 minuten schakelt deze krultang automatisch uit als je dat per ongeluk bent vergeten.

En ben je toch niet tevreden over de L’avir Automatische krultang? Dan kun je ‘m binnen 30 terugsturen en krijg je je geld terug.

L’avir Automatische Krultang

Koop nu bij:

bol.com (€59,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 juli 2024 - 13:08

6. BaByliss Curl Secret 2 Automatische Krultang

Daar is ‘ie dan: de welbekende BaByliss Curl Secret! De tweede versie van deze automatische BaByliss krultang is een stuk beter dan de eerste, kinderziektes zijn eruit gehaald en hiermee haal je een handige, professionele automatische krultang in huis.

Je legt een pluk haar in de tool, knijpt deze dicht en je krul wordt als het ware opgeslokt en gekruld. Zodra de krul klaar is, piept de Curl Secret en kun je de krul er kant-en-klaar uithalen. Uniek aan deze automatische krultang: je krijgt er 2 opzetstukken bij. Dat zie je niet veel bij andere automatische krultangen, krultangen met meerdere opzetstukken zijn vrijwel nooit automatisch. Je hebt de keuze uit 3 timerstanden en 3 krulrichtingen (links, rechts en afwisselend).

Een minpunt vind ik dat deze krultang maar op 2 temperaturen kan: 190 graden of 230 graden. Ik vind het toch fijn om wat meer keuze te hebben, zoals bij de andere automatische krultangen in dit lijstje het geval is.

7. VAIVE Automatische krultang

De automatische krultang van VAIVE is de goedkoopste krultang uit dit lijstje. De diameter van 28 mm maakt de krultang geschikt voor allerlei haartypen, met uitzondering voor heel kort haar. Dan werkt deze automatische krultang niet goed.

Je hebt de keuze uit 3 temperatuurinstellingen en 2 krulrichtingen. Daardoor kun je je haar zowel naar binnen als buiten krullen. Met één klik op de knop wordt de pluk haar om deze automatische krultang heen gedraaid.

Het snoer draait 360 graden wat wel een must is bij zo’n automatische krultang om niet in de knoop te kopen. 

VAIVE Automatische Krultang

Koop nu bij:

bol.com
Prijzen geüpdatet op: 18 juli 2024 - 13:08

Wat is een automatische krultang?

Een automatische krultang is een haarstylingtool die is ontworpen om heel makkelijk en volledig automatisch krullen te creëren. In tegenstelling tot ‘normale’ krultangen waarbij je zelf het haar om de tang moet wikkelen, heeft een automatische krultang mechanismen die het haar automatisch oppakken, draaien en krullen.

Hoe werkt een automatische krultang?

De werking van een automatische krultang verschilt per model, maar over het algemeen werkt het als volgt: je plaatst een pluk haar in de opening van de krultang, drukt op een knop om de krultang te activeren, en de tang draait vervolgens het haar automatisch op en houdt het vast gedurende enkele seconden om een krul te vormen. Daarna laat je de pluk los en kun je doorgaan naar de volgende krul.

Automatische krultangen zijn populair omdat ze het krulproces sneller en gemakkelijker maken. Het is een ideale krultang voor vrouwen die weinig tot geen ervaring hebben met krullen.