5 beste föhnborstels voor kort haar [2023]

Heb je kort haar tot boven je schouders? En zoek je een föhnborstel die in het bijzonder geschikt is voor het stylen van jouw korte kapsel? Dit zijn de 5 beste föhnborstels van 2023 voor kort haar.

Waarom zijn dit de beste föhnborstels voor kort haar?

1. BaByliss Smooth & Pro AS82E Föhnborstel

Ben je op zoek naar een budget föhnborstel die ook nog eens geschikt is voor kort haar? Zoek dan niet verder, want de BaByliss Smooth & Pro Föhnborstel is een echte budgettopper.

De föhnborstel heeft 2 opzetstukken die allebei een doorsnede van 20 mm hebben. Ideaal voor kort(er) haar, dus! Wat het verschil is tussen de twee opzetstukken? De ene heeft stugge haren en de ander heeft zachte haren

Wel jammer: de borstels roteren niet automatisch. Wel handig: het snoer draait mee, waardoor je voldoende bewegingsvrijheid hebt tijdens het stylen van je haar.

Ook een fijne extra: de BaByliss Smooth & Pro krulborstel heeft een koude blaasstand. Daarmee kan je je haar na het stylen direct fixeren en blijft het langer mooi zitten. Hoe fijn is dat?! 

2. BaByliss AS200E Föhnborstel

Heb je kort haar en zoek je een multifunctionele föhnborstel die lekker licht in je hand aanvoelt? Ga dan voor de AS200E föhnborstel van het populaire haarstylingtoolmerk BaByliss. Deze föhnborstel weegt slechts 300 gram en is daardoor fijn in gebruik. Ideaal als je nog niet zo bedreven bent in het stylen van je haar met een föhnborstel!

De föhnborstel heeft meerdere opzetstukken voor lang en kort haar. De ronde borstel met een doorsnede van 50 mm is in het bijzonder geschikt voor wat langer haar, maar omdat er ook een opzetborstel met een doorsnede van 20 mm bij deze föhnborstel zit, is de BaByliss AS200E ook heel fijn voor als je wat korter haar hebt.

Nadeel: het kleine opzetstuk van 20 mm roteert niet, die van 50 mm wel. Nu is het gelukkig een stuk makkelijker om korter haar zelf om het opzetstuk te rollen, dan wanneer je heel lang haar hebt. Even oefenen en dit lukt je zo!

Het snoer van de AS200E roteert mee, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt tijdens het stylen. Wel is het snoer wat aan de korte kant. Met 1,8 meter kan het zijn dat je spiegel te ver van een stopcontact vandaan zit. Maar, al met al: een prima föhnborstel voor kort haar, voor een prima prijs!

Koop nu bij:

amazon.nl (€58,00)
bol.com (€58,00)
blokker.nl (€62,00)
Prijzen geüpdatet op: 29 mei 2023 - 19:39

3. Remington Curl & Straight Confidence Föhnborstel

Wil je voorkomen dat je badkamerkastjes straks uitpuilen met allerlei haarstylingtools? Dan is het wel zo fijn als je een multifunctionele tool vindt die je kunt gebruiken voor het drogen, stylen, krullen én steil maken van je haar. De Remington Curl & Straight Confidence kan dit allemaal, dankzij de 4 verschillende opzetstukken.

De tool wordt geleverd met een blaasmond voor het föhnen van je haar, een opzetstuk om krullen mee te maken, een platte stijlborstel die ideaal is om je haar pluisvrij en glad te maken én een föhnborstel voor het stylen van je haar. En omdat zowel de krultang (30 mm) als de föhnborstel (40 mm) een redelijk smalle diameter hebben, is de Remington Curl & Straight Confidence Föhnborstel ook ideaal voor vrouwen met kort(er) haar.

Met maar liefst 5 temperatuurstanden kan je met deze haarstylingtool allerlei kapsels in je haar creëren en is er altijd wel een temperatuur die past bij de gewenste styling.

Let op: deze tool weegt 1,1 kilo en is daarmee aan de zware kant. Als je nog niet zo behendig bent in het gebruik van haarstylingtools, kan ‘ie wat zwaar aanvoelen. Maar, oefening baart kunst!

4. Philips AirStyler 7000 Series

De AirStyler 7000 Series is één van de nieuwste föhnborstels van Philips. Met een vermogen van 1.000 Watt en twee opzetstukken (waarvan één van 30 mm), is deze föhnborstel ook geschikt voor het stylen van kor(er) haar.

Beide opzetstukken roteren, wat het in model föhnen van je haar nog makkelijker maakt met deze föhnborstel. 

De Philips Airstyler is een föhnborstel met keramische coating. Daardoor is je haar al wat beter beschermd tegen de hitte van de tool, maar zou een volledig keramische föhnborstel (zoals bijvoorbeeld de Dyson Airwrap) nóg beter zijn. 

5. Rowenta Ultimate Experience Föhnborstel

We eindigen deze top 5 met een fijne föhnborstel voor kort haar van het merk Rowenta. Deze krulborstel heeft 3 ronde borstels die allemaal automatisch roteren, waardoor je er alle kanten mee op kan.

De grote twee ronde borstels hebben een doorsnede van 50 mm. Doordat ze beide voorzien zijn van een ander soort patroon, zorgen de borstels voor een verschillend resultaat.

De kleine, ronde borstel heeft een diameter van 38 mm. Een ideaal formaat om je pony mee te stylen én natuurlijk ook voor het in model föhnen van kort haar

Een voordeel van deze Rowenta föhnborstel, is dat je met behulp van de Style Assist je gewenste styling kan aangeven. De borstel past stelt dan zelf de juiste rotatiesnelheid en temperatuur in. Hoe handig! 

Een nadeel is het materiaal van de borstelharen. Die zijn namelijk gemaakt van nylon. Daardoor glanst je haar na gebruik minder dan bij föhnborstels die gemaakt zijn van everzwijnhaar.

Wat is een goede föhnborstel voor kort haar?

De beste föhnborstel voor kort haar is een krulborstel met een opzetstuk met kleine diameter, zoals de BaByliss Smooth & Pro föhnborstel. Voor kort haar kun je het beste kiezen voor een föhnborstel met een doorsnede van 20 mm, maximaal 30 mm. 

Veel krulborstels hebben opzetstukken vanaf 40 mm, dat is al snel te dik als je haar boven schouderlengte hebt. 

Hoe dik moet een föhnborstel zijn voor kort(er) haar?

Zoals je in deze top 5 hebt kunnen zien, verschillende opzetstukken van een föhnborstel in diameter. En als je kort haar hebt, kun je het beste kiezen voor een föhnborstel met een kleinere diameter. Want hoe korter je haar, hoe fijner het is om een dunne föhnborstel te gebruiken.

Heb je kort haar tot boven je schouders? Kies dan voor een föhnborstel met een borstel die een diameter van 20 of 30 mm heeft.