5 beste föhnborstels voor kort haar [2023]

Heb je kort haar tot boven je schouders? En zoek je een föhnborstel die in het bijzonder geschikt is voor het stylen van jouw korte kapsel? Dit zijn de 5 beste föhnborstels van 2023 voor kort haar.

Waarom zijn dit de beste föhnborstels voor kort haar?

1. BaByliss AS200E Föhnborstel

Heb je kort haar en zoek je een föhnborstel die lekker licht in je hand aanvoelt? Ga dan voor de AS200E föhnborstel van het populaire haarstylingtoolmerk BaByliss. Deze föhnborstel weegt namelijk maar 300 gram en is daardoor licht in gebruik. Ideaal als je nog niet zo bedreven bent in het stylen van je haar met een föhnborstel!

De föhnborstel heeft meerdere opzetstukken voor lang en kort haar. De borstel met een doorsnede van 50 mm is in het bijzonder geschikt voor wat langer haar, maar omdat er ook een fijne borstel met een doorsnede van 20 mm bij deze föhnborstel zit, is de BaByliss AS200E ook heel fijn voor als je wat korter haar hebt.

Nadeel: het kleine opzetstuk van 20 mm roteert niet, die van 50 mm wel. Nu is het gelukkig een stuk makkelijker om korter haar zelf om het opzetstuk te rollen, dan wanneer je heel lang haar hebt. Even oefenen en dit lukt je zo!

Het snoer van de AS200E roteert wel mee, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt tijdens het stylen. Wel is het snoer wat aan de korte kant. Met 1,8 meter kan het zijn dat je spiegel te ver van een stopcontact vandaan zit. Maar, al met al: een prima föhnborstel voor kort haar, voor een fijn prijsje!

Koop nu bij:

amazon.nl (€46,99)
bol.com (€49,99)
coolblue.nl (€69,90)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 06:15
BaByliss AS200E Föhnborstel​

2. BaByliss Smooth & Pro AS82E Föhnborstel

Ben je op zoek naar een budget föhnborstel die ook nog eens geschikt is voor kort haar? Zoek dan niet verder, want de BaByliss Smooth & Pro Föhnborstel is een echte budgettopper.

De föhnborstel heeft twee opzetstukken die allebei een doorsnede van 20 mm hebben. Ideaal voor kort(er) haar, dus! Wat het verschil is tussen de twee opzetstukken? De ene heeft stugge haren en de ander heet zachte haren. 

Wel jammer: de borstels roteren niet automatisch. Maar, wél fijn: het snoer draait mee, waardoor je alsnog wat meer bewegingsvrijheid hebt. 

Ook een leuke extra: de BaByliss Smooth & Pro krulborstel heeft een koude blaasstand. Daarmee kan je je haar na het stylen direct fixeren en blijft het langer mooi zitten. Hoe fijn is dat?! 

BaByliss AS82E Shape & Smooth

3. Remington Curl & Straight Confidence Föhnborstel

Wil je voorkomen dat je badkamerkastjes straks uitpuilen met allerlei haarstylingtools? Dan is het wel zo fijn als je een tool vindt die je kunt gebruiken voor het drogen, stylen, krullen én steil maken van je haar. De Remington Curl & Straight Confidence kan dit allemaal, dankzij de 4 verschillende opzetstukken.

De tool wordt geleverd met een blaasmond voor het droog maken van je haar, een opzetstuk om krullen mee te maken, een platte borstel die ideaal is om je haar pluisvrij en steil te maken én een föhnborstel voor het stylen van je haar. En omdat zowel de krultang (30 mm) als de föhnborstel (40 mm) een redelijk smalle diameter hebben, is de Remington Curl & Straight Confidence Föhnborstel ook ideaal voor vrouwen met kort(er) haar.

Met maar liefst 5 temperatuurstanden kan je met deze haarstylingtool allerlei kapsels in je haar creëren en is er altijd wel een temperatuur die past bij de gewenste styling.

Let op: deze tool weegt 1,1 kilo en is daarmee aan de zware kant. Als je nog niet zo handig bent in het gebruik van haarstylingtools, kan ‘ie al snel zwaar aanvoelen. 

Koop nu bij:

coolblue.nl (€67,99)
bol.com (€68,99)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 05:07
Remington Curl & Straight Fohnborstel

4. Philips AirStyler 7000 Series

De AirStyler 7000 Series is één van de nieuwste föhnborstels van Philips. Met een vermogen van 1.000 Watt en twee opzetstukken (waarvan één van 30 mm), is deze föhnborstel ook geschikt voor het stylen van kor(er) haar.

Beide opzetstukken roteren, wat het in model föhnen van je haar nog makkelijker maakt met deze föhnborstel. 

De Aisrstyler is een föhnborstel met keramische coating. Daardoor is je haar al wat beter beschermd tegen de hitte van de tool, maar zou een volledig keramische föhnborstel nóg beter zijn. 

Beide opzetstukken roteren!

Koop nu bij:

coolblue.nl (€79,99)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 01:55
Philips AirStyler 7000 Series Fohnborstel

5. Dyson Airwrap Föhnborstel

Of je nu kort of lang haar hebt, de Dyson Airwrap is geschikt voor iedereen die bereid is een flink bedrag neer te leggen voor een haarstylingtool. Want een flink prijskaartje, dat heeft de Dyson Airwrap zeker. Maar dan krijg jeo ook wat, want deze multifunctionele föhnborstel kan meer dan föhnen alleen. Gebruik de verschillende opzetstukken voor alle wat je maar wil met je haar: drogen, stylen, steil maken, krullen of slag maken. Wat je ook wil, de Dyson Airwrap kan het.

Het fijne van deze luxe haarstylingtool, is dat ‘ie minder hitte nodig heeft dan de meeste haarstylingtools. Doordat de Dyson Airwrap tot wel 50% minder warm wordt dan andere tools, raakt je haar minder beschadigd door de warmte tijdens het stylen. 

Koop nu bij:

dyson.nl (€549,00)
debijenkorf.nl (€549,00)
bol.com
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 06:25
Dyson Airwrap

Wat is een goede föhnborstel voor kort haar?

De beste föhnborstel voor kort haar is een krulborstel met een opzetstuk met kleine diameter, zoals de BaByliss Smooth & Pro föhnborstel. Voor kort haar kun je het beste kiezen voor een föhnborstel met een doorsnede van 20 mm, maximaal 30 mm. 

Veel krulborstels hebben opzetstukken vanaf 40 mm, dat is al snel te dik als je haar boven schouderlengte hebt. 

Hoe dik moet een föhnborstel zijn voor kort(er) haar?

Zoals je in deze top 5 hebt kunnen zien, verschillende opzetstukken van een föhnborstel in diameter. En als je kort haar hebt, kun je het beste kiezen voor een föhnborstel met een kleinere diameter. Want hoe korter je haar, hoe fijner het is om een dunne föhnborstel te gebruiken.

Heb je kort haar tot boven je schouders? Kies dan voor een föhnborstel met een borstel die een diameter van 20 of 30 mm heeft.

Koop nu bij:

bol.com (€26,99)
bcc.nl (€26,99)
expert.nl (€32,95)
blokker.nl (€34,99)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 05:07