5 beste föhnborstels voor lang haar [2023]

Heb je lang haar en ben je op zoek naar een föhnborstel om je lange lokken mooi in model te föhnen? Ontdek hier de 5 beste föhnborstels voor lang haar van 2023.

Waarom zijn dit de beste föhnborstels voor lang haar?

1. Remington Keratin Protect Föhnborstel

De Remington Keratin Protect Föhnborstel is wat ons de beste föhnborstel voor lang haar als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding. Voor een paar tientjes heb je een supergoede föhnborstel met maar liefst drie opzetstukken:

  • Roterende borstel met zachte en harde haartjes (50 mm)
  • Roterende borstel met zachte haren (40 mm)
  • Opzetstuk om je haar te touperen

Omdat beide bijgeleverde borstels een grote diameter hebben, zijn ze in het bijzonder geschikt voor vrouwen met lang haar. Je wisselt de opzetstukken eenvoudig. En ook als je nog weinig ervaring hebt met het blowdry-en van je haar met een föhnborstel is dit een geschikte tool. De borstel roteert namelijk automatisch (beide kanten op) waardoor ‘ie supereenvoudig in gebruik is.

Je hebt de keuze uit 2 warmtestanden en een koude stand, om je gestylede haar te fixeren. Een nadeel van deze föhnborstel is dat ‘ie met 1,1 kilo redelijk zwaar is. Zeker als je lang en dik haar hebt – en het dus wel even duurt voordat je je lange haar gestyled hebt – kan de tool op den duur zwaar aan gaan voelen.

2. Remington Hydraluxe Volumising Föhnborstel

De Remington Hydraluxe Volumising Föhnborstel is de borstel met de dikste diameter uit deze top 5. En voor lang haar geldt: kies een föhnborstel met een dikke diameter. Het opzetstuk van deze Remington föhnborstel is maar liefst 70 mm breed en dus heel geschikt voor het stijlen van lang en/of dik haar. 

In tegenstelling tot de andere föhnborstels in deze top 5, heeft deze Remington föhnborstel maar één opzetstuk. Daarmee is ‘ie wat minder multifunctioneel dan de andere warmteborstels, maar wél erg geschikt voor lang haar. Uniek aan deze föhnborstel is de ionische technologie, die pluizig haar beperkt. De keramische coating beschermt je haar bovendien goed tegen de warmte tijdens het gebruik. Ook zorgt dit voor mooi glanzend en glad haar. 

De Hydraluxe Volumising Föhnborstel van Remington heeft meerdere standen. Zo kan je kiezen uit 2 blaasstanden en 3 temperatuurstanden. Daarvan zijn 2 standen warm en 1 stand koud; ideaal voor het fixeren van je gestylede haar. 

Een nadeel is dat deze haarborstel niet automatisch roteert, waardoor ‘ie in het begin wat lastiger in gebruik kan zijn. Maar als je goed oefent, is dit een superfijne föhnborstel voor het stylen van lang haar.

3. BaByliss AS200E Föhnborstel

Met een gewicht van 300 gram is dit een superlichte föhnborstel. Bij aanschaf van de BaByliss AS200E föhnborstel krijg je twee ronde borstels met een diameter van 50 mm en 20 mm. De borstel van 50 mm is dankzij de grote diameter geschikt voor lang en dik haar. Ook deze borstel roteert automatisch.

De kleinere borstel roteert helaas niet automatisch, maar is wel ideaal voor het stylen van kortere plukjes, zoals curtain bangs. En heb je een huisgenoot met korter haar? Dan is dit een ideale tool, want dankzij de twee verschillende opzetstukken, is de BaByliss föhnborstel geschikt voor alle haartypen.

Ook het snoer draait mee tijdens het föhnen, maar is met een lengte van 1,8 meter wel aan de korte kant

Koop nu bij:

amazon.nl (€58,00)
bol.com (€58,00)
blokker.nl (€62,00)
Prijzen geüpdatet op: 30 mei 2023 - 09:55

4. BaByliss Big Hair Dual Föhnborstel

De BaByliss Big Hair Dual Föhnborstel (verkrijgbaar in twee kleuren), is een hele fijne föhnborstel voor vrouwen met lang haar. Beide opzetstukken zijn geschikt voor lang haar en hebben een doorsnede van 40 mm en 50 mm.

Beide borstels roteren automatisch en ook nog eens beide kanten op, waardoor het eenvoudig is om een lok in te rollen en uit te rollen. Binnen no time heb je deze tool onder de knie.

De borstels zijn gemaakt van everwzijnhaar en kunststof en hebben een keramische coating. Daardoor is je haar goed beschermd tegen de hitte van de warmteborstel. 

De BaByliss föhnborstel heeft 2 temperatuurstanden en 2 blaasstanden. 

5. Remington Curl & Straight Confidence Föhnborstel

Ben je op zoek naar een multifunctionele warmteborstel? Dan is de Remington Curl & Straight Confidence föhnborstel een aanrader. Je krijgt bij deze automatisch roterende föhnborstel namelijk vier opzetstukken: een blaasmond voor het föhnen van je haar, een ronde borstel met een diameter van 40 mm (perfect voor lang haar, dus!) een platte borstel voor het steil föhnen van je haar en zelfs een krultang opzetstuk (een hete luchttang van 30 mm breed). 

Je föhn, stijltang én krultang kan je dus de deur uit doen, met deze föhnborstel heb je als het ware 4 tools in één. 

Je hebt de keuze uit 5 verschillende temperaturen, variërend van 150 °C tot 230 °C.

Net als de andere föhnborstel van Remington die we eerder in dit artikel noemden, is ook deze föhnborstel best wel zwaar (1,1 kilo). 

Wat is een goede föhnborstel voor lang haar?

De beste föhnborstel voor lang haar is een borstel met een opzetstuk met grote diameter. Hoe langer je haar, hoe fijner een opzetstuk met grotere diameter zal zijn. Voor lang haar is het aan te raden om een krulborstel met opzetstuk van minimaal 40 mm te kiezen. Er zijn ook föhnborstels speciaal voor lang haar, bijvoorbeeld de Remington Hydraluxe Volumising met een opzetstuk van maar liefst 70 mm breed.

Ook is het aan te raden om te kiezen voor een automatisch roterende föhnborstel. Deze zijn makkelijker in gebruik en zeker in combinatie met lang haar fijn.