9 beste föhnborstels voor lang haar [2024]

Heb je lang haar en ben je op zoek naar een föhnborstel om je lange lokken mooi in model te föhnen? Ontdek hier de beste föhnborstels voor lang haar van 2024. Uitgebreid getest én gereviewd.

Waarom zijn dit de beste föhnborstels voor lang haar?

Flaire Rose Fohnborstel

1. Flaire Rosé 3-in-1 föhnborstel

Deze betaalbare 3-in-1 Flaire Rosé föhnborstel heb ik uitgebreid getest op mijn lange haar. En ik ben enthousiast! Want een föhnborstel met een opzetstuk van maar liefst 75 mm dik… die zijn er bijna niet. Daarmee is dit wat mij betreft de beste föhnborstel voor lang en dik haar. Zelfs de langste lokken kun je hiermee stylen!

Naast het opzetstuk van 75 mm, heeft deze föhnborstel nog twee borstelopzetstukken van 55 mm en 25 mm. Als je lang haar hebt in combinatie met korte voorste lokken/curtain bangs, is dat laatste opzetstuk ook superhandig voor het stylen daarvan.

Je hebt de keuze uit 3 temperatuurinstellingen: 2 warme standen en 1 koude stand (de coolshotfunctie) om je gestylede haar te fixeren. Een superfijne functie, die wat mij betreft onmisbaar is voor een goede föhborstel voor lang haar!

Kortom: een supergoede én betaalbare föhnborstel voor dik haar. Geen nadelen te bekennen!

Nicole's review:
5/5
Flaire Rosé 3-in-1 Föhnborstel
Opzetstuk van 75 mm!

Koop nu bij:

bol.com (€49,99)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:14

2. Florevita IconicPro Föhnborstel

Een echte budgettip: de Florevita IconicPro Föhnborstel. Met een borstelopzetstuk van maar liefst 60 mm breed is dit een heel geschikte föhnborstel voor lang haar. En een leuke extra: je krijgt er ook een stijlborstel opzetstuk bij. Hiermee kan je je haar steil maken zonder volume te verliezen en eindig je niet met een slap, plat kapsel (zoals bij een stijltang vaak wel het geval is!)

De Florevita IconicPro is lekker krachtig met een vermogen van maar liefst 1.200 Watt. Je hebt de keuze uit 3 blaasstanden: low, medium en high. Daarmee kun je allerlei haartypen op de gewenste temperatuur en kracht stylen.

Heel handig: de cooltip aan het einde van de föhnborstel. Daardoor kan je de borstel makkelijker vasthouden en door je haar bewegen, zonder je handen te branden. 

Het snoer is met 2 meter lengte redelijk gemiddeld en draait 360 graden mee. Daardoor raak je niet in de knoop met het snoer en werkt deze föhnborstel heel gemakkelijk.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de Florevita IconicPro geen koudeluchtstand heeft om je gestylede haar te fixeren, maar al met al vind ik dit echt een fijne föhnborstel voor lang haar met een heel goede prijs-kwaliteitverhouding.

Nicole's review:
4.6/5
Florevita IonicPro 60mm Fohnborstel & Stijlborstel

Koop nu bij:

bol.com (€26,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:11

3. Revlon Föhnborstel 8 cm

Met een doorsnede van maar liefst 8 cm, is deze enorme Revlon föhnborstel zeker geschikt voor lang haar. En het leuke is: hij is mega betaalbaar! Voor nog geen €35,- shop je deze budget föhnborstel op bol.com en ik kan je vertellen: ik ben groot fan van deze föhnborstel.

Je hebt de keuze uit 3 warmtestanden, waaronder een koudeluchtfunctie. De borstel is dus lekker groot en een pluk haar rol je heel gemakkelijk om de borstel heen. Ik gebruik ongeveer 15 seconden de warmste stand en pas tot slot nog 10-15 seconden de koude stand toe. Zo blijft een pluk haar mooi in model zitten. Het resultaat? Glanzend, glad én volumineus haar dat lang in model blijft. Mijn vriend zag meteen dat ik ‘iets’ met mijn haar had gedaan toen hij thuiskwam!

Het kost me nog geen 5 minuten om mijn hele haar te stylen met deze föhnborstel. Liever een maatje kleiner? Er is ook een variant van 5 cm beschikbaar, deze is iets prijziger maar alsnog hartstikke betaalbaar.

Nicole's review:
5/5
Revlon Föhnborstel 8 cm

Koop nu bij:

amazon.com (€36,27)
bol.com (€45,53)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:05

4. ProductPlanet Ultimate 5-in-1 Föhnborstel

Omdat deze multifunctionele föhnborstel een groot opzetstuk heeft, is de ProductPlanet Ultimate 5-in-1 Föhnborstel wat mij betreft een ideale föhnborstel voor lang haar. Zeker omdat je met deze föhnborstel nog veel meer kan. 

Zo heeft de tool een föhnopzetstuk voor het drogen van je haar, twee krulopzetstukken en ook een kleinere ronde föhnborstel. Dat is ideaal als je aan de voorkant van je haar kortere lagen of curtain bangs hebt. De lengte van je haar style je met de grote föhnborstel en de voorzijde met de kleine föhnborstel. Het resultaat? Een echte blowdry look zoals de kapper dat ook doet!

ProductPlanet® Ultimate 5 in-1 Airstyler/Föhnborstel

Koop nu bij:

bol.com (€199,99)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:08

5. Remington Keratin Protect Föhnborstel

De Remington Keratin Protect Föhnborstel is wat mij betreft een goede föhnborstel voor lang haar als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding. Voor een paar tientjes heb je een supergoede föhnborstel met maar liefst 3 opzetstukken:

  • Roterende borstel met zachte en harde haartjes (50 mm)
  • Roterende borstel met zachte haren (40 mm)
  • Opzetstuk om je haar te touperen

Omdat met name die eerste borstel een grote diameter heeft, is deze föhnborstel in het bijzonder geschikt voor lang haar. Is je haar écht lang en dik? Dan kun je beter voor een föhnborstel met een nóg grotere diameter kiezen, zoals de Flaire Rosé föhnborstel hierboven.

Je wisselt de opzetstukken van deze föhnborstel eenvoudig. En ook als je nog weinig ervaring hebt met het blowdry-en van je haar met een föhnborstel is dit een geschikte tool. De borstel roteert namelijk automatisch (beide kanten op) waardoor ‘ie supereenvoudig in gebruik is.

Je hebt de keuze uit 2 warmtestanden en een koude stand, om je gestylede haar te fixeren. Een nadeel van deze föhnborstel is dat ‘ie met 1,1 kilo redelijk zwaar is. Zeker als je lang en dik haar hebt – en het dus wel even duurt voordat je je lange haar gestyled hebt – kan de tool op den duur zwaar aan gaan voelen.

Nicole's review:
4.2/5
Remington Keratin Protect Roterende Föhnborstel
Betaalbare föhnborstel

Koop nu bij:

bol.com (€40,99)
mediamarkt.nl (€47,82)
lyko.com (€68,99)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:57

6. Remington Hydraluxe Volumising Föhnborstel

De Remington Hydraluxe Volumising Föhnborstel is een grote föhnborstel met de dikste diameter uit deze top 5. En voor lang haar geldt: kies een föhnborstel met een dikke diameter. Het opzetstuk van deze Remington föhnborstel is maar liefst 70 mm breed en dus heel geschikt voor het stijlen van lang en/of dik haar. 

In tegenstelling tot veel andere föhnborstels in deze top 5, heeft deze Remington föhnborstel maar één opzetstuk. Daarmee is ‘ie wat minder multifunctioneel dan de andere föhnborstels, maar wél erg geschikt voor lang haar. Uniek aan deze föhnborstel is de ionische technologie, die pluizig haar beperkt. De keramische coating beschermt je haar bovendien goed tegen de warmte tijdens het gebruik. Ook zorgt dit voor mooi glanzend en glad haar. 

De Hydraluxe Volumising Föhnborstel van Remington heeft meerdere standen. Zo kan je kiezen uit 2 blaasstanden en 3 temperatuurstanden. Daarvan zijn 2 standen warm en 1 stand koud; ideaal voor het fixeren van je gestylede haar. 

Een nadeel is dat deze haarborstel niet automatisch roteert, waardoor ‘ie in het begin wat lastiger in gebruik kan zijn. Maar als je goed oefent, is dit een superfijne föhnborstel voor het stylen van lang haar.

Remington Hydraluxe Volumising Föhnborstel
Opzetstuk van 70 mm!

Koop nu bij:

lyko.com (€37,49)
bol.com (€42,99)
mediamarkt.nl (€42,99)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:53

7. BaByliss AS200E Föhnborstel

Met een gewicht van 300 gram is dit een superlichte föhnborstel. Bij aanschaf van de BaByliss AS200E föhnborstel krijg je twee ronde borstels met een diameter van 50 mm en 20 mm. De borstel van 50 mm is dankzij de grote diameter geschikt voor langer en dikker haar. Ook deze borstel roteert automatisch.

De kleinere borstel roteert helaas niet automatisch, maar is wel ideaal voor het stylen van kortere plukjes, zoals curtain bangs. En heb je een huisgenoot met korter haar? Dan is dit een ideale tool, want dankzij de twee verschillende opzetstukken, is de BaByliss föhnborstel geschikt voor alle haartypen.

Ook het snoer draait mee tijdens het föhnen, maar is met een lengte van 1,8 meter wel aan de korte kant

BaByliss Dry, Straighten & Style AS200E Föhnborstel
4 verschillende opzetstukken

Koop nu bij:

bol.com (€65,00)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:57

8. BaByliss Big Hair Dual Föhnborstel

De BaByliss Big Hair Dual Föhnborstel (verkrijgbaar in twee kleuren), is een hele fijne föhnborstel voor vrouwen met lang haar. Beide opzetstukken zijn geschikt voor lang haar en hebben een doorsnede van 40 mm en 50 mm.

Beide borstels roteren automatisch en ook nog eens beide kanten op, waardoor het eenvoudig is om een lok in te rollen en uit te rollen. Binnen no time heb je deze tool onder de knie.

De borstels zijn gemaakt van everwzijnhaar en kunststof en hebben een keramische coating. Daardoor is je haar goed beschermd tegen de hitte van de föhnborstel. 

De BaByliss föhnborstel heeft 2 temperatuurstanden en 2 blaasstanden. 

Nicole's review:
4.7/5
BaByliss Big Hair Dual Roterende Föhnborstel
2 opzetstukken die roteren

9. Remington Curl & Straight Confidence Föhnborstel

We eindigen dit lijstje met de Remington Curl & Straight Confidence föhnborstel. Je krijgt bij deze automatisch roterende föhnborstel 4 opzetstukken: een blaasmond voor het föhnen van je haar, een ronde borstel met een diameter van 40 mm (perfect voor langer haar, dus!) een platte borstel voor het steil föhnen van je haar en zelfs een krultang opzetstuk (een hete luchttang van 30 mm breed). 

Je föhn, stijltang én krultang kan je dus de deur uit doen, met deze föhnborstel heb je als het ware 4 tools in één. 

Je hebt de keuze uit 5 verschillende temperaturen, variërend van 150 °C tot 230 °C.

Net als de andere föhnborstel van Remington die ik eerder in dit artikel noemde, is ook deze föhnborstel best wel zwaar (1,1 kilo). 

Remington AS8606 Curl & Straight Confidence Roterende Föhnborstel / Heteluchtborstel
4 opzetstukken

Koop nu bij:

bol.com (€72,00)
lyko.com (€72,99)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:53

Wat is een goede föhnborstel voor lang haar?

De beste föhnborstel voor lang haar is een borstel met een opzetstuk met grote diameter. Hoe langer je haar, hoe fijner een opzetstuk met grotere diameter zal zijn. Voor lang haar is het aan te raden om een krulborstel met opzetstuk van minimaal 40 mm te kiezen. Er zijn ook föhnborstels speciaal voor extreem lang haar, zoals de Remington Hydraluxe Volumising met een opzetstuk van maar liefst 70 mm breed.

Ook is het aan te raden om te kiezen voor een automatisch roterende föhnborstel. Deze zijn makkelijker in gebruik en zeker in combinatie met lang haar fijn.

2 opzetstukken die roteren