De beste grote föhnborstels van 2024

Heb je dik en/of lang haar en zoek je een grote föhnborstel om je haar in model te föhnen? Dit zijn de beste, grote föhnborstels met een ronde borstel van minimaal 40 mm doorsnede.

Waarom zijn dit de beste, grote föhnborstels?

1. Auronic 3-in-1 Föhnborstel

De Auronic 3-in-1 föhnborstel is een echte golden oldie. Deze grote ronde föhnborstel bestaat al jaren, heeft meer dan 700 (goede!) reviews op Bol.com en is ook nog eens hartstikke betaalbaar. Met een föhnborstel van maar liefst 100 mm doorsnede is dit met recht een grote föhborstel. De borstel heeft een ovalen vorm en is 100 mm breed aan de voorzijde en 92 mm breed aan de zijkant. 

Groot pluspunt: de koudeluchtfunctie. Nadat je een pluk haar hebt gestyled met een warme stand, dien je nog een shot koude lucht toe, waardoor het haar langer in model blijft zitten.

Vanwege het enorm grote opzetstuk is deze föhnborstel echt alleen geschikt voor lang/dik haar. De föhnborstel is vooral bedoeld om je haar mooi glad en glanzend te maken én veel volume in je haar te creëren. Wil je met een föhnborstel krullen of slag in je haar maken? Dan kun je beter kiezen voor een föhnborstel met een kleinere diameter van ongeveer 40 mm. 

Maar om je haar die echte blowdry-look te geven zoals de kapper dat ook doet, is dit een heel geschikte, betaalbare grote föhnborstel!

Auronic 3-in-1 Föhnborstel

Koop nu bij:

bol.com (€29,99)
Prijzen geüpdatet op: 17 april 2024 - 13:13

2. BaByliss Hydro Fusion roterende föhborstel

De BaByliss Hydro Fusion föhnborstel is de enige grote, roterende föhnborstel uit dit rijtje. Ik vind zo’n roterende föhnborstel ideaal voor beginners, want met deze föhnborstel kan echt iedereen uit de voeten. Je houdt een pluk bij het opzetstuk, rolt het op en rolt het er weer uit. En voilà, je bent al klaar.

Deze föhnborstel heeft een groot opzetstuk van 50 mm en is daarmee – op heel kort haar na – eigenlijk geschikt voor alle haartypen. Je hebt de keuze uit 3 temperatuurstanden en 2 snelheden.

Met 4,5 van de 5 sterren uit meer dan 200 reviews op Bol.com, kan ik niet anders dan deze BaByliss föhnborstel in het lijstje van de beste, grote föhnborstels opnemen.

BaByliss Hydro Fusion Roterende Föhnborstel

Koop nu bij:

blokker.nl (€39,00)
bol.com (€50,00)
lyko.com (€74,50)
Prijzen geüpdatet op: 17 april 2024 - 13:50

3. AGERMANN 4-in-1 föhnborstel

De AGERMANN 4-in-1 föhnborstel heeft een groot borstelopzetstuk van 40 mm (ongeveer 60 mm als je van het ene naar het andere uiteinde van de haartjes meet). 

Bij deze föhnborstel is echt nagedacht over het gebruik. De grip is namelijk ergonomisch ontworpen en de föhnborstel is lichtgewicht. Dat houdt superfijn vast, zeker als je een flinke bos haar wil stylen met je föhnborstel. 

Deze grote föhnborstel heeft een vermogen van 1.200 Watt en is daarmee één van de krachtigste, grote föhnborstels uit dit lijstje. Je hebt de keuze uit 3 temperatuurstanden en fijn is het snoer dat 360 graden meedraait.

Agermann 4-in-1 Stijlborstel

Koop nu bij:

bol.com (€47,95)
Prijzen geüpdatet op: 17 april 2024 - 14:56

4. Remington Hydraluxe Volumising Föhnborstel

De Remington Hydraluxe Volumising Föhnborstel doet met een opzetstuk van 70 mm wat het belooft: volume creëren! En dat met optimale bescherming, want deze grote föhnborstel beschikt over ionentechnologie en keramische coating die je haar beschermen tegen de warmte en pluizend haar voorkomt. Wel zo fijn! 

Je hebt de keuze uit 3 temperatuurstanden en 2 blaasstanden. Afhankelijk van de gewenste styling en je haartype, kies je de juiste stand. Ook fijn: de koudeluchtstand, wat mij betreft toch wel een must als je ook aan het einde dag nog wil genieten van je mooi gestylede haar.

Remington Hydraluxe Volumising Föhnborstel
Opzetstuk van 70 mm!

5. Flaire Rosé 3-in-1 föhnborstel

Waar veel grote föhnborstels uit dit lijstje maar één opzetstuk hebben, heeft de Flaire Rosé 3-in-1 föhnborstel er maar liefst 3:

  • Grote föhnborstel van 75 mm
  • Föhnborstel van 55 mm
  • Föhnborstel van 25 mm

Daarmee is het een geschikte föhnborstel voor alle haartypen. Het grote opzetstuk van 75 mm gebruik ik om mijn haar binnen een paar minuten mooi glanzend en volumineus te krijgen. Met de kleine föhnborstel van 25 mm style ik mijn voorste plukken en kan ik ook een krul in mijn haar creëren.

De Flaire Rosé föhnborstel heeft 2 warme standen een koudeluchtfunctie. Kortom: een multifunctionele en betaalbare grote föhnborstel! In deze review lees je nog meer ins and outs over deze fijne haartool.

Nicole's review:
5/5
Flaire Rosé 3-in-1 Föhnborstel
Opzetstuk van 75 mm!

Koop nu bij:

bol.com (€49,99)
Prijzen geüpdatet op: 17 april 2024 - 13:32

Waarom kiezen voor een grote föhnborstel?

Een grote föhnborstel is dé föhnborstel voor lang haar. Hiermee creëer je in een handomdraai lekker veel volume en een mooie slag in je haar. Wel goed om te weten: hoe groter de föhnborstel, hoe minder makkelijk je hier krullen mee kan creëren. Ik gebruik deze grote föhnborstels vooral om mijn halflange haar na een wasbeurt mooi glad en volumineus te maken, maar krullen lukt mij alleen met een kleinere föhnborstel van bijvoorbeeld 20-30 mm grootte. 

Opzetstuk van 70 mm!