De 8 beste haarborstels [2024]

Ben je op zoek naar een nieuwe haarborstel om je haar klitvrij en glad te maken? Op deze pagina hebben we de 8 beste haarborstels voor je verzameld. Ontdek de beste haarborstel voor jouw haartype en bestel je nieuwe borstel direct online!

Waarom zijn dit de beste haarborstels?

1. Tangle Teezer Salon Elite Detangling Haarborstel

Op nummer 1 staat deze compacte én betaalbare haarborstel van het bekende merk Tangle Teezer. Met een 4,6 van de 5 sterren uit ruim 150 reviews op Bol.com is dit een populaire haarborstel die al je klitten verwijdert, fijn in je hand ligt en ook nog eens verkrijgbaar is in leuke kleurtjes! Ook op nat haar is deze haarborstel fijn in gebruik. Kortom: wat ons betreft een absolute verdiende eerste plaats, zeker vanwege de fijne prijs!

Tangle Teezer Salon Elite Detangling Haarborstel
Beste betaalbare haarborstel voor alle haartypen

Koop nu bij:

haarshop.nl (€9,95)
salontopper.nl (€13,95)
bol.com (€15,95)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 13:30

2. Comair Pneumatiek haarborstel met zwijnenhaar

Deze superbetaalbare haarborstel heb ik zelf sinds een tijdje in mijn bezit en ik ben fan! Als je – net zoals ik – tot nu toe vooral goedkope drogisterij borstels met nylon pinnen hebt gebruikt, ga je enorm veel verschil merken.

Deze pneumatische haarborstel van Comair heeft namelijk zwijnenhaar tussen de borstelharen zitten. Daardoor breekt je haar minder snel af, glijdt de borstel moeiteloos door je haar, verwijdert de borstel klitten en geeft zwijnenhaar een mooie glans aan je haar. Voordelen genoeg, dus!

Ik kan niet anders dan deze borstel van harte bij je aanbevelen, ik wil niet meer anders! Meer weten? Lees mijn review over de Comair Pneumatiekborstel.

Nicole's review:
5/5
Comair – Pneumatiekborstel – 11 Rijen

Koop nu bij:

bol.com (€9,45)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 13:14

Deze luxe haarborstel is populair bij veel (Amerikaanse) influencers. Deze lange borstel beschikt over borstelharen van zwijnenhaar en nylonhaar. Perfect voor het minimaliseren van haarverlies, het verwijderen van klitten in je haar én het geven van een mooie glans aan je haar. Oké, er zit een flink prijskaartje aan deze borstel, maar hij gaat een levenlang mee. Volgens veel influencers een dikke aanrader.

4. WetBrush Pro Haarborstel

De WetBrush PRO Haarborstel is dé anti-klitborstel voor alle soorten haartypen. De unieke INtelliFlex borstelharen zorgen ervoor dat je met gemak door je haar glijdt. Ook als je haar nat is. De borstelharen zijn lekker flexibel, sterk en extra dun. Ze zijn voorzien van zachte topjes, waardoor je je hoofdhuid niet beschadigt tijdens het borstelen. Dit is dan ook een ideale haarborstel voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. 

WetBrush PRO Detangler Black
Dé anti-klit borstel voor alle haartypen

Koop nu bij:

deonlinedrogist.nl (€14,95)
bol.com (€14,95)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 13:30

5. Bamboozy Bamboe Haarborstel

Op zoek naar een plasticvrije, duurzame en milieuvriendelijke haarborstel? Dan is deze haarborstel van Bamboozy iets voor jou. Uit 90 reviews op Bol.com, scoort deze bamboe haarborstel maar liefst 4,6 van de 5 sterren. De borstel wordt geleverd in een kartonnen verpakking, waardoor je verder geen afval hebt. De borstel zelf is stevig en houdt fijn vast. Een fijne extra: deze houten borstel ziet er ook nog eens mooi uit én gaat lang mee!

Bamboozy Bamboe Haarborstel Middel Ovaal plasticvrij duurzaam biologisch zero waste milieuvriendelijk

Koop nu bij:

bol.com (€14,95)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 13:29

6. Achaté Anti Klit Haarborstel

Op zoek naar een fijne, betaalbare haarborstel die je haar goed beschermt, verzorgt en laat glanzen? Dan is deze haarborstel iets voor jou. De Achaté Anti Klit Haarborstel is recentelijk vernieuwd en is een fijne, ergonomische haarborstel gemaakt van zacht materiaal en siliconen haarpinnen die je hoofdhuid beschermen. De borstel kost ongeveer een tientje en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Achaté Anti Klit Haarborstel (Vernieuwde Kwaliteit)

Koop nu bij:

bol.com
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 13:29

7. Jollify Premium Siliconen Haarborstel

Wil je je hoofdhuid extra verzorgen met een fijne haarborstel? Dan is deze siliconen haarborstel van Jollify iets voor jou. Je gebruikt deze op nat haar om je hoofdhuid te masseren en ook je shampoo en andere verzorgingsproducten goed in te masseren. De borstelharen zijn elastisch waardoor ze meebewegen. Een heerlijk gevoel! Ook vermindert deze haarborstel de kans op roos en haarverlies. 

Ik gebruik deze haarborstel om roosmarijnolie in te masseren op mijn hoofdhuid (ongeveer 1x per week) en om tijdens het wassen van mijn haar de shampoo goed te verdelen door mijn haar.

Nicole's review:
4.5/5
Jollify® Premium Siliconen Haarborstel

Koop nu bij:

bol.com (€15,95)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 13:29

8. Denman D4 Haarborstel

Ken jij het merk Denman al? Ook deze haarborstel krijgt supergoede reviews op Bol.com. Het is vooral een fijne borstel voor krullend haar en geschikt voor gebruik in combinatie met de Curly Girl Methode. Met de borstel zet je de krullen extra aan en hangen je krullen er mooi bij. 

De kwaliteit is goed, deze haarborstel is laaggeprijsd én ook nog eens fijn in gebruik. Wat wil je nog meer?

Bekijk ook de beste föhns voor krullend haar. Combineer deze Denman haarborstel met een goede föhn met diffuser, met prachtige krullen als resultaat!

Denman D4 Haarborstel – Large
Beste haarborstel voor krullen

Koop nu bij:

bol.com (€17,75)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 13:29

Wat is een goede haarborstel?

Wat de beste haarborstel voor jou is, is afhankelijk van jouw haartype. Is het steil of juist krullend? Heb je dik, kort, of lang haar? 

Als je een goede haarborstel zoekt, let dan op de volgende punten:

  1. Borstelharen: De borstelharen moeten zacht en flexibel zijn om het haar gemakkelijk te kunnen borstelen zonder het te beschadigen. Mijn tip: kies voor een haarborstel van everzwijnhaar. Dit breekt je haar niet af, glijdt zacht door je haar heen en geeft je haar een mooie glans.

  2. Materiaal: De borstel moet gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zoals hout of kunststof, om duurzaamheid te garanderen. 

  3. Grootte: De grootte van de borstel moet aangepast zijn aan het haartype en de haarlengte van de persoon.

  4. Vorm: De vorm van de borstel moet geschikt zijn voor de styling die je wil bereiken.

  5. Ergonomie: De borstel moet comfortabel in de hand liggen en gemakkelijk te gebruiken zijn.

  6. Reiniging: De borstel moet gemakkelijk te reinigen zijn om de hygiëne te waarborgen en de levensduur van de borstel te verlengen.

Welke verschillende soorten haarborstels zijn er?

Er zijn verschillende soorten haarborstels, waaronder paddleborstels, ronde borstels, ventborstels, kammen en detanglers. Elke borstel heeft een specifieke functie. Paddleborstels zijn geschikt voor lang, steil haar en helpen bij het ontwarren en gladstrijken van het haar. Ronde borstels zijn geschikt voor het creëren van volume en krullen, terwijl ventborstels zijn ontworpen om te worden gebruikt bij het föhnen van het haar. Kammen en detanglers zijn ideaal voor het ontwarren van klitten en het gladstrijken van het haar.

Welke haarborstel is het meest geschikt voor mijn haartype?

Het meest geschikte type haarborstel hangt af van het haartype. Bij dun en fijn haar kan een paddle brush helpen bij het ontwarren zonder het haar te beschadigen. Voor krullend of golvend haar kan een kam met wijde tanden helpen bij het ontwarren en het behouden van de natuurlijke krulpatronen. Voor dik haar kan een ronde borstel helpen bij het creëren van volume en het gladstrijken van het haar. Het is belangrijk om rekening te houden met het haartype bij het kiezen van een haarborstel om beschadiging en breuk te voorkomen.

Hoe vaak moet je een haarborstel schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om je haarborstel regelmatig schoon te maken, idealiter eens per week. Om je haarborstel schoon te maken, kan je het haar uit de borstel verwijderen met een kam of borstelreiniger. Vervolgens kan je een mengsel van warm water en een mild reinigingsmiddel zoals shampoo gebruiken om de borstel schoon te maken. Laat de borstel weken in het mengsel, wrijf zachtjes met een tandenborstel om alle resterende resten te verwijderen en spoel vervolgens grondig af. Laat de borstel drogen voordat je hem weer gebruikt. Door regelmatig je haarborstel schoon te maken, kan je de ophoping van vuil en productresten verminderen en de levensduur van de borstel verlengen.