De 5 beste krul- en stijltangen [2022]

Ben je op zoek naar een stijltang waar je je haar ook mee kan krullen? Deze multifunctionele stijltangen staan ook wel bekend als “stijl- en krultang”. Ontdek de 5 beste stijl- en krultangen van 2022.

Waarom zijn deze krul- en stijltangen de beste koop?

1. Remington S5505 Krul- en stijltang

Op zoek naar een goedkope én goede stijltang voor het stijlen en krullen van je haar? De Remingon S5505 is een stijl- en krultang in één en kost je niet meer dan een paar tientjes. Deze stijltang – die vanwege de afgeronde hoeken en buitenkant die ook opwarmt, ook perfect geschikt is voor krullen – heeft 9 temperatuurstanden (150°C tot 230°C). Binnen 15 seconden is de tool al opgewarmd en klaar voor gebruik.

Een fijne extra is dat je op deze krul- en stijltang maar liefst 4 jaar garantie krijgt. 

Een nadeel van de RemingtonS5505 stijltang zijn de platen, die slechts keramisch gecoat zijn. Je haar is daardoor niet optimaal beschermd tegen de warmte van de tang, in tegenstelling tot tools die volledig keramisch zijn. 

Maar, al met al: een prima krul- en stijltang voor een fijne prijs. 

Koop nu bij:

expert.nl (€32,95)
blokker.nl (€32,99)
Prijzen geüpdatet op: 26 september 2022 - 03:34

2. BaByliss Straight & Curl Stijltang

Nog zo’n fijne multifunctionele stijltang is de BaByliss Straight & Curl. De naam verklapt het al: naast stijlen, kan je je haar met deze tool ook krullen. De buitenkant van de platen worden verwarmd (tot wel 235°C!) en zijn daarom ook geschikt voor het krullen van je haar. 

De platen van deze krul- en stijltang zijn gemaakt van titanium en roestvrijstaal (RVS). De BaByliss Straight & Curl kan dus wel tegen een stootje en is ook beter bestand tegen het gebruik van haarstylingsproducten. De stijltang blijft lang goed, omdat de RVS- en titanium platen niet zomaar buigen door de hitte van de tang.

In nog geen 15 seconden is de stijltang al opgewarmd en klaar voor gebruik op de laagste temperatuur. Je kan kiezen uit 5 standen, wat niet enorm veel is, maar wel kan je variëren tussen temperaturen van 150°C tot 235°C.

Ook wel zo fijn: het lange snoer van deze krul- en stijltang. Die is namelijk maar liefst 3 meter lang en daardoor ideaal als je spiegel wat verder van je stopcontact is verwijderd.

Koop nu bij:

bol.com (€66,99)
Prijzen geüpdatet op: 26 september 2022 - 03:34
BaByliss ® Straight & Curl Brilliance ST482E - Stijltang

3. CHI G2 Krul- en stijltang

CHI is een bekend merk dat haarstylingtools maakt die ook veel in kapsalons worden gebruikt. Professionele tools dus, die jij ook gewoon in huis kan halen. Met de CHI G2 krul- en stijltang kan je je haar steil maken en krullen. De platen van deze krultang zijn afgerond en worden ook aan de buitenkant verwarmd, ideaal voor het creëren van een bos krullen!

De platen zijn volledig keramisch en zijn gemaakt van titanium. Je haar blijft tijdens het stijlen of krullen dus goed beschermd tegen de warmte van de tool, zeker in combinatie met het gebruik van een goede heat protector.

Met maar liefst 27 verschillende temperatuurstanden (80°C tot 220°C) is er altijd wel een geschikte stand die past bij het kapsel dat je wil creëren. Als je je haar met deze stijltang wil krullen, kun je bijvoorbeeld beter voor een wat warmere stand kiezen, zodat de krullen zolang mogelijk mooi blijven.

Koop nu bij:

blokker.nl (€115,00)
bcc.nl (€119,00)
Prijzen geüpdatet op: 26 september 2022 - 03:34
Chi G2 stijltang

4. Remington S8500 2-in-1 stijltang

Uit bijna 800 reviews op Bol.com krijgt deze 2-in-1 stijltang van Remingon gemiddeld 4,6 van de 5 sterren. Een enorm goede stijltang dus en dat voor een heel fijne prijs. Voor nog geen 40 euro heb je een kwalitatief goede stijl- én krultang in één.

Binnen 15 seconden is de stijltang klaar voor gebruik. Je kan kiezen uit temperaturen tussen de 150°C en 230°C. Vergeet je de stijltang uit te zetten? Geen paniek, want na 60 minuten schakelt ‘ie automatisch uit.

Koop nu bij:

bol.com (€30,69)
blokker.nl (€36,90)
expert.nl (€48,95)
Prijzen geüpdatet op: 26 september 2022 - 03:35
Remington 2 in 1 stijltang

5. Carmen CR3200 Stijltang & Krultang

We sluiten deze top 5 af met een budgettopper: de Carmen 3200 Stijltang & Krultang. De stijltang heeft lange afgeronde platen, die ook aan de buitenzijde warm worden en daarom ook geschikt zijn voor het maken van krullen in je haar. De stijltang is voorzien van platen met keramische coating die je haar extra glad maken en pluizig haar voorkomen.

Je hebt de keuze uit 6 temperatuurstanden van 155°C tot 230°C. Door dit ruime temperatuurbereik is deze betaalbare 2-in-1 stijltang geschikt voor zowel dun als dik haar. Het snoer is 1,8 meter lang. Een standaard lengte, maar wel wat kort als je spiegel verder van het stopcontact verwijderd is. 

 

Koop nu bij:

blokker.nl (€27,99)
bcc.nl (€27,99)
bol.com (€27,99)
Prijzen geüpdatet op: 26 september 2022 - 03:28

Wat is de beste stijltang voor krullen?

Als je badkamerkastjes uitpuilen met verschillende tools voor het stijlen, krullen en drogen van je haar, dan is het misschien tijd voor een multifunctionele haarstylingtool. Als je je haar de ene dag mooi steil wil maken, maar de andere dag wil krullen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stijl- en krultang.

Deze 2-in-1 stijltang ziet eruit als een gewone stijltang, maar doordat ook de buitenkant van de tang opwarmt, kan je je haar er ook mee krullen. Kies voor een stijltang met zo rond mogelijke platen, zodat er geen knikken in je haar komen als je je haar krult met de tool. De beste stijltang om krullen mee te maken, is dan ook een stijltang met afgeronde platen die aan de buitenkant opwarmt, zoals de Remington S8500 stijl- en krultang.

Een 2 in 1 stijltang voor steilen én krullen

Een 1 in 1 stijltang is een haartool die primair bedoeld is voor het steil maken van je haar, maar waarmee je ook je haar kan krullen. Daardoor heb je eigenlijk een stijltang en krultang in één haarstylingtool.