De 8 beste krulspelden sets [2024]

Wil je krullen in je haar creëren die éxtra lang blijven zitten? Ga dan voor krulspelden! Kies voor krulsets met voorverwarmde krulspelden of koop losse haarrollers, die je na het krullen van je haar met een krultang in je haar kan rollen. We hebben de 8 beste sets krulspelden voor je verzameld op deze pagina!

Waarom zijn dit de beste krulspelden?

1. BaByliss Thermo-Ceramic Haarrollers

Deze keramische krulspelden van BaByliss warm je van tevoren op in het verwarmingselement. De temperatuur kan je zelf instellen van 90 tot 140 graden. Binnen 5 minuten zijn de krulspelden klaar voor gebruik. Je hoeft de tijd niet zelf in de gaten te houden, want de display laat je het vanzelf weten als je de rollers kan gebruiken.

Je hebt de keuze uit 20 haarrollers:

 1. 8 haarrollers van 32 mm
 2. 6 haarrollers van 26 mm
 3. 6 haarrollers van 19 mm


Met deze set haal je haarrollers in huis voor allerlei soorten haartypen. Van lang tot kort en van dik tot dun haar. Daarnaast krijg je bij deze krulset ook 10 grote klemmen en 20 metalen pinnen om je haar in secties te verdelen. Superhandig bij het gebruik van krulspelden! 

2. Remington H5600 Ionic Krulspelden

Ook deze krulspelden van Remington warm je op in het bijgeleverde verwarmingselement. Deze set bevat 20 krulspelden in verschillende maten:

 • 4 krulspelden van 20 mm
 • 10 krulspelden van 23 mm
 • 6 krulspelden van 27 mm
 
Een fijne extra van deze Remington haarkrullers, zijn de koude, kunststof uiteinden. Daardoor verbrand je je vingers niet tijdens het inrollen van de rollers en wordt het een stuk makkelijker om de rollers te gebruiken! Bij deze set ontvang je ook 30 clips en klemmetjes, elk met een eigen kleurcode, die je gemakkelijk vastzet aan de bijbehorende roller.

3. Carmen Pro C5040 Krulset met Krulspelden

Deze krulset van Carmen is een superbetaalbare én goede optie als je op zoek bent naar krulspelden die je kan opwarmen. De set bestaat uit 24 rollers:

 • 8 haarrollers van 27 mm
 • 8 haarrollers van 23 mm
 • 8 haarrollers van 20 mm


Uniek is dat de rollers met klittenband zijn bekleed. Daardoor blijven de rollers goed op hun plek zitten in je haar. De indicator op het verwarmingselement laat zien wanneer de krullen klaar zijn voor gebruik – dat is al na 5 minuten! 

Carmen Pro C5040 – Krulset – 24 rollers – Kabelopbergsysteem

Koop nu bij:

bol.com (€49,99)
expert.nl (€61,95)
ep.nl (€62,97)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 19:33

4. PrimeAmbition krulspelden

Ben je juist op zoek naar een manier om je haar te krullen zonder krultang en zonder hitte? Ook dan zijn krulspelden een populaire keuze. Deze krulspelden van PrimeAmbition zijn namelijk de normale krulspelden (dus zonder verwarmingselement) zoals we ze allemaal wel kennen. Voor gebruik maak je je haar lichtvochtig. Vervolgens rol je de spelden in, laat je ze minimaal een uur zitten en rol je ze vervolgens weer voorzichtig uit. Het resultaat? Prachtige, speelde krullen!

De set heeft 18 krulspelden: 

 • 6 krulspelden van 35 mm
 • 6 krulspelden van 45 mm
 • 6 krulspelden van 64 mm

Deze krulspelden zijn dus redelijk groot in doorsnede en met name geschikt voor het krullen van (dik) lang haar. Ook krijg je 12 haarklemmen en een kam bij deze set. Je kan dus direct aan de slag!

PrimeAmbition Krulspelden

Koop nu bij:

bol.com (€16,99)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 19:31

5. 24 zelfklevende krulspelden

Nóg een set “normale” krulspelden in deze top 10. Deze set is merkloos, maar ontvangt supergoede reviews op Bol.com en mag dus niet in het lijstje van de beste krulspelden ontbreken. En zeg nu zelf: die kleurtjes zijn toch te gek?!

De set bestaat uit maar liefst 24 haarkrullers:

 • 30 mm haarkrullers
 • 36 mm haarkrullers
 • 44 mm haarkrullers
 • 60 mm haarkrullers


Omdat ze zelfklevend zijn, blijven de haarrollers goed op zijn plek zitten.

Binnen +/- 60 minuten heb je – afhankelijk van de lengte van je haar én je ervaring met krulspelden – je haar mooi gekruld.

Krulspelden 24 stuks + 20 haarklemmen – 4 maten – Kleefrollers – Zelfklevende haarrollers – Heatless Curls – Haar krullen zonder hitte

Koop nu bij:

bol.com (€12,49)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 19:32

6. BeautyFit Krulspelden Rollers

Ook leuk om eens te proberen: deze kleurrijke, kunststof haarrollers van BeautyFit. Met maar liefst 42 krulspelden voor een méér dan degelijke prijs, kun je zelfs het langste haar krullen. Maak je haar lichtvochtig en rol de krulspelden erin. Laat ze ten minste een uur zitten, haal ze eruit en voilà: je hebt prachtige, bouncy krullen als resultaat. 

BeautyFit – Krulspelden Set 24 stuks – 12 Haarklemmen + Opbergtas (t.w.v. €14,99) – Heatless Curls – Kleefrollers – Haarrollers – Rollers Hair curler – Krullen zonder hitte

Koop nu bij:

bol.com (€24,99)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 19:32

7. BaByliss Pro Keramische Haarrollers

Deze Babyliss Pro Krulset Ceramic Jumbo Rollers (BAB3025E) zorgen voor prachtige, gelijke krullen in je haar. De 12 grote krulspelden hebben namelijk allemaal een doorsnede van 38 mm. Voor kort(er) haar is deze set dus wat minder geschikt, maar voor langer haar des te meer!

Doordat de haarrollers een keramiek/titanium coating hebben, zorgen ze voor prachtige, glanzende krullen, wordt je haar beter beschermd tegen de hitte en kunnen de rollers ook nog eens tegen een stootje als je ze per ongeluk laat vallen. Je krijgt ook 12 vlinderklemmen en 12 clips meegeleverd bij deze set.

Babyliss Pro Ceramic Jumbo Rollers – Krulset

Koop nu bij:

bol.com (€54,68)
hairandbeautyonline.com (€63,95)
haarshop.nl (€64,50)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 19:32

8. BaByliss PRO Krulset XL Pro Rollers

Ook deze set is van het populaire haarmerk BaByliss. Met 30 haarkrullers kun je hier gemakkelijk je hele haar krullen, hoe lang het ook is. De set bevat haarrollers in 4 verschillende formaten. Ideaal als je (lang) haar met laagjes hebt, dus.

Dankzij de opvallende kleuren herken je al snel genoeg welk formaat krulspeld je in je handen hebt.

BaByliss Pro Ceramische Rollers Set – BAB3031E

Koop nu bij:

hairandbeautyonline.com (€85,95)
bol.com (€112,17)
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 19:32

Wat zijn krulspelden?

Krulspelden, ook wel haarrollers genoemd, zijn haaraccessoires die worden gebruikt om het haar te krullen. Krulspelden zijn ​ cilindervormig en zijn vaak gemaakt van kunststof of metaal. Door je haar om de krulspelden heen te krullen en deze een tijdje in je haar te laten zitten, ontstaat er na het uithalen van de rollers, een mooie krul. Haarrollers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het gewenste type krul en de lengte van het haar. Het gebruik van krulspelden is een populaire methode om het haar te krullen zonder warmtestylingtools zoals een krultang te gebruiken, wat kan leiden tot minder beschadiging van het haar.

Welke soorten krulspelden zijn er?

Krulspelden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waaronder papillotten, flexibele krulspelden, spiraalvormige krulspelden, hot rollers en klittenband krulspelden.

 • Papillotten zijn zachte, buigzame staafjes die het haar omwikkelen en vastzetten zonder extra clips of pinnen nodig te hebben.
 • Flexibele krulspelden zijn gemaakt van schuimrubber en zijn gemakkelijk te gebruiken en comfortabel om te dragen tijdens het slapen.
 • Spiraalvormige krulspelden zijn langwerpig van vorm en hebben een spiraalpatroon om het haar te helpen omwikkelen en vast te houden.
 • Haarrollers worden verwarmd en zijn ideaal voor het creëren van langdurige krullen zonder de noodzaak van hittegereedschap zoals een krultang.
 • Klittenband krulspelden zijn gemaakt van zacht, stoffen materiaal met klittenband dat het haar vasthoudt en gemakkelijk te gebruiken is zonder clips of pinnen.

Hoe gebruik je haarrollers om je haar te krullen?

Hoe je krulspelden gebruikt om je haar te krullen hangt af van het gewenste resultaat en het type krulspelden dat je gebruikt. Over het algemeen begin je met schoon, droog haar en borstel je het goed uit. Vervolgens verdeel je het haar in secties en rol je elke sectie rond de krulspelden, beginnend bij de uiteinden en werkend naar de hoofdhuid toe. Zet de krulspelden vast met clips of pinnen en laat ze zitten volgens de instructies van het product of de gewenste krul. Verwijder de krulspelden voorzichtig en gebruik je vingers om de krullen te scheiden en te vormen tot het gewenste kapsel. Je kunt ook stylingproducten zoals haarspray of mousse gebruiken om de krullen te fixeren en langer te laten meegaan.

Wat zijn de voordelen van krulspelden ten opzichte van een krultang?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van krulspelden in plaats van een krultang. Ten eerste kan het gebruik van krulspelden minder schade veroorzaken aan het haar, omdat ze geen directe warmtebron gebruiken (of in het geval van de krulsets met krulspelden, een veel minder hoge warmtebron). Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met fijn, dun of beschadigd haar.

Bovendien kan het gebruik van krulspelden een meer natuurlijke en zachte krul creëren dan een krultang, omdat het haar in een rondere vorm wordt gerold en niet strak wordt geklemd. Krulspelden kunnen ook handig zijn voor mensen die niet bekend zijn met het gebruik van een krultang, omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en minder risico op brandwonden of verwondingen met zich meebrengen.

Tot slot zijn krulspelden vaak veelzijdiger dan krultangen omdat ze verschillende soorten krullen kunnen creëren, afhankelijk van het type en de grootte van de krulspelden die worden gebruikt.