De 6 beste krultangen voor kort haar [2024]

Heb je kort haar en ben je op zoek naar een geschikte krultang? Bekijk de 6 beste krultangen voor kort haar van 2024 én ontdek waar je de beste krultang voor de beste prijs scoort. De prijzen worden meerdere keren per dag geüpdatet!

👇 Shop direct mijn favoriete krultangen voor kort haar:

Koop gemakkelijk en snel één van mijn favoriete krultangen voor kort haar en ontdek waar je ‘m het goedkoopst scoort. Liever een uitgebreide review van elke krultang lezen? Scroll dan verder!

Bestope krultang voor kort haar

1. Bestope 6-in-1 Krultang

De beste krultang voor kort haar van 2024 is wat mij betreft de multifunctionele Bestope 6-in-1 krultang. Deze betaalbare krultang heeft maar liefst 6 verschillende opzetstukken. Er zijn meerdere opzetstukken die geschikt zijn voor korter haar, zoals het rechte opzetstuk van 19 mm, het kegelvormige opzetstuk van 13-25 mm en de krulstaaf met bobbels, die voor speelse krullen in je korte haar zorgen.

De krultang heeft temperatuurstanden die variëren van 120°C tot 220°C en de opwarmtijd is slechts 20 seconden. Een fijne extra is dat deze krultang geen klem heeft en daardoor ideaal is voor het krullen van kort haar, zelfs tot in de puntjes.

Uiteraard krijg je een warmtebestendige handschoen meegeleverd. Kortom: dit is een praktische, super multifunctionele én betaalbare haarstyling tool voor kort haar. En heb je lang haar? Dan is dit wat mij betreft ook een goede krultang voor lang haar, door de vele verschillende opzetstukken.

Nicole's review:
5/5
Bestope 6 in 1 Krultang met opzetstukken – 13 tot 32mm
Met maar liefst 6 opzetstukken

Koop nu bij:

bol.com (€49,99)
Prijzen geüpdatet op: 18 juli 2024 - 08:10

2. Remington Keratin Protect 19-25 mm Wand Krultang

De Remington Keratin Protect krultang is een kegelvormige krultang die in het bijzonder geschikt is voor korter haar. Bovendien is de Remington Keratin Protect de beste krultang volgens Kieskeurig.nl. Een goede aankoop, dus!

Deze kegelvormige krultang is aan de onderkant 25 mm dik en aan de bovenkant 19 mm dik. Daardoor is ‘ie ook geschikt voor korter haar. Voordat je denkt: hóé gebruik ik deze krultang zonder mijn handen te branden?! – er wordt een hittebestendige handschoen meegeleverd. Die moet je ook zeker dragen tijdens het krullen!

Een fijne extra van deze krultang, is dat ‘ie verrijkt is met keratine en amandelolie. Daardoor is de krultang – ondanks de hitte, die natuurlijk beschadigend is voor je korte haar – extra verzorgend tijdens het krullen. 

Je hebt de keuze uit 5 temperatuurstanden (150°C tot 210°C).

Remington CI83V6 Keratin Protect Wand Krultang
Beste krultang volgens Kieskeurig.nl

3. Max Pro Twist 19 mm Krultang

De Max Pro Twist krultang is een populaire krultang met goede reviews. De tang is verkrijgbaar in verschillende diktes en de variant met een doorsnede van 19 mm is geschikt voor kort haar. Voor korter haar net boven of op de schouders, zou je ook voor de Max Pro Twist met een doorsnede van 25 mm kunnen kiezen.

Een groot pluspunt van deze krultang, is dat ‘ie volledig keramisch is. De meeste krultangen zijn alleen keramisch gecoat, maar een tang die volledig keramisch is beschermt je haar optimaal tegen de warmte van de krultang.

Met maar liefst 28 temperatuurstanden (80°C tot 220 °C) is er altijd wel een stand die past bij jouw type haar en het gewenste resultaat. 

Net als de Remington Keratin Protect, heb je bij deze krultang een handschoen nodig om te voorkomen dat je je handen verbrandt tijdens het krullen. Die wordt standaard meegeleverd bij deze krultang, wel zo fijn!

Max Pro Twist 19mm Krultang
Volledig keramische krultang

4. Carmen CT6525 Krultang

Met deze multifunctionele krultang van Carmen kan je verschillende kapsels met je korte haar creëren. De Carmen CT6525 Krultang heeft drie opzetstukken:

  1. Rechte krulstaaf van 10 mm voor kleine krullen in kort haar
  2. Kegel van 13-25 mm voor grovere krullen in kort haar
  3. Krulstaaf met bobbels van 13-25 mm voor speelse krullen in kort haar

De krultang kan maximaal 200 °C warm worden, wat voor korter haar vaak een prima temperatuur is. De Carmen CT6525 krultang heeft een draaibaar snoer van 1,8 meter. Dat ‘ie meedraait, is natuurlijk superhandig tijdens het krullen, maar het snoer is wel aan de korte kant.

Carmen CT6525 Krultang
Met 3 opzetstukken

Koop nu bij:

bol.com (€39,99)
blokker.nl (€41,99)
amazon.nl (€97,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 juli 2024 - 08:10

5. Remington Ci95 Pearl Krultang

Nog zo’n kegelvormige krultang die geschikt is voor kort haar én al jarenlang populair is: de Remington Pearl Krultang.

Aan de onderkant is deze krultang 25 mm breed en aan de bovenkant 13 mm. Vooral de bovenste helft is dus ideaal voor het krullen van korter haar. 

In zo’n 30 seconden is de krultang al op temperatuur en klaar voor gebruik. Je kiest uit één van de temperatuurstanden tussen de 130°C en 210°C. Het snoer van maar liefst 3 meter lang is een groot pluspunt van deze Remington krultang. Daardoor kun je in vrijwel elke ruimte de krultang gebruiken, hoe ver het stopcontact ook van je spiegel vandaan zit. 

Remington Ci95 Pearl Krultang
Betaalbare kegel krultang

6. BaByliss 25 mm Krultang (C325E)

Hoe mooi je krullen ook kunnen worden met een krultang zonder klem, een krultang mét klem, zoals deze betaalbare BaByliss 25 mm krultang, vind ik een stuk makkelijker werken. Met deze lichtgewicht krultang klem je een pluk haar vast en rol je deze als het ware op. Tijdens het krullen kan je de krultang aan de bovenzijde vasthouden voor extra grip, want deze plastic tip wordt niet warm. 

Laat de klem weer los, rol je pluk uit en voilà: je hebt een prachtige krul als resultaat. Het enige nadeel is dat er een knik in je haar kan ontstaan door de klem, maar met een beetje oefenen, is dit zeker te voorkomen.

De krultang is 25 mm breed en daarmee in het bijzonder geschikt voor het krullen van kort haar. Maar, ook op mijn halflange haar werkt deze krultang goed, want de krultang is met 14 cm ook lang genoeg voor het krullen van iets langer haar. Je hebt de keuze uit 10 verschillende temperatuurstanden tussen de 110 en 180 graden. Jammer dat deze krultang niet warmer dan 180 graden kan worden, maar voor kort haar is een temperatuur van 180 graden doorgaans prima, tenzij je haar erg dik is.

Al met al ben ik superenthousiast over deze betaalbare krultang voor kort haar. En ik ben niet de enige, want deze krultang krijgt maar liefst 4,0/5 sterren op Bol.com van andere gebruikers uit bijna 400 reviews. Echt een aanrader, dus!

BaByliss 25mm Curling Tong Krultang C325E
Met handige klem

Wat is een goede krultang voor kort haar?

Als je kort haar (tot boven je schouders) hebt en je hebt wel eens geprobeerd je haar te krullen, dan is de kans groot dat je tegen dit probleem bent aangelopen: de krultang is veel te dik voor jouw korte haar.

De beste krultang voor kort haar is dan ook een dunne krultang. Je kunt het beste kiezen voor een tang met een doorsnede van maximaal 20 mm.

Je kan ook kiezen voor een kegelvormige krultang die aan de onderkant wat breder is (liever niet dikker dan 25 mm) en aan de bovenkant wat smaller. Je gebruikt deze tool “op de kop”. Daardoor kun je dichterbij de haarwortel wat grovere krullen creëren en ook de onderste punten van je wat kortere haar goed meekrullen. 

Als je kort haar hebt, kun je het beste kiezen voor een krultang zonder klem. Krultangen met klem zorgen vaak voor een knik in je haar en zijn iets minder geschikt voor kort haar, omdat de onderste puntjes van je korte kapsel lastiger te krullen zijn. 

Kortom, de beste krultang voor kort haar is dun en/of kegelvormig en heeft geen klem.

Krultang voor kort haar
Beste krultang volgens Kieskeurig.nl
Met handige klem
Beste krultang volgens Kieskeurig.nl
Betaalbare kegel krultang
Met handige klem