Beste krultangen voor kort haar [2023]

Heb je kort haar en ben je op zoek naar een geschikte krultang? Bekijk de 10 beste krultangen voor kort haar van 2023 én ontdek waar je de beste krultang voor de beste prijs scoort. De prijzen worden dagelijks geüpdatet.

👇 Shop direct de top 5 krultangen voor kort haar:

Ontdek waar je jouw favoriete krultang voor de laagste prijs scoort. De prijzen worden meerdere keren per dag geüpdatet voor alle bekende, online verkooppunten in Nederland. Van Bol.com tot Amazon & Coolblue: shop jouw nieuwe krultang vandaag nog online!

Wat is een goede krultang voor kort haar?

Als je kort haar (tot boven je schouders) hebt en je hebt wel eens geprobeerd je haar te krullen, dan is de kans groot dat je tegen dit probleem bent aangelopen: de krultang is veel te dik voor jouw korte haar!

De beste krultang voor kort haar is dan ook een dunne krultang. Idealiter kies je voor een tang met een doorsnede van maximaal 20 mm.

Je kan ook kiezen voor een kegelvormige krultang die aan de onderkant wat breder is (liever niet dikker dan 25 mm) en aan de bovenkant wat smaller. Je gebruikt deze tool “op de kop”. Daardoor kun je dichterbij de haarwortel wat grovere krullen creëren en ook de onderste punten van je wat kortere haar goed meekrullen. 

Als je kort haar hebt, kun je het beste kiezen voor een krultang zonder klem. Krultangen met klem zorgen vaak voor een knik in je haar en zijn iets minder geschikt voor kort haar, omdat de onderste puntjes van je korte kapsel lastiger te krullen zijn. 

Kortom, de beste krultang voor kort haar is dun en/of kegelvormig en heeft geen klem.

Krultang voor kort haar

1. Remington Keratin Protect 19-25 mm Wand Krultang

De Remington Keratin Protect krultang is zo’n kegelvormige krultang die in het bijzonder geschikt is voor korter haar. Bovendien is de Remington Keratin Protect de beste krultang volgens Kieskeurig.nl (januari 2022). Een goede aankoop, dus!

Deze kegelvormige krultang is aan de onderkant 25 mm dik en aan de bovenkant 19 mm dik. Daardoor is ‘ie ook geschikt voor korter haar. Voordat je denkt: hóé gebruik ik deze krultang zonder mijn handen te branden… er wordt een hittebestendige handschoen meegeleverd. Die moet je ook zeker dragen tijdens het krullen!

Een fijne extra van deze krultang, is dat ‘ie verrijkt is met keratine en amandelolie. Daardoor is de krultang – ondanks de hitte, die natuurlijk beschadigend is voor je korte haar – extra verzorgend tijdens het krullen. 

Je hebt de keuze uit 5 temperatuurstanden (150°C tot 210°C).

2. Max Pro Twist 19 mm Krultang

De Max Pro Twist krultang is een populaire krultang met goede reviews. De tang is verkrijgbaar in verschillende diktes en de variant met een doorsnede van 19 mm is geschikt voor kort haar. Voor korter haar net boven of op de schouders, zou je ook voor de Max Pro Twist met een doorsnede van 25 mm kunnen kiezen.

Een groot pluspunt van deze krultang, is dat ‘ie volledig keramisch is. De meeste krultangen zijn alleen keramisch gecoat, maar een tang die volledig keramisch is beschermt je haar optimaal tegen de warmte van de krultang.

Met maar liefst 28 temperatuurstanden (80°C tot 220 °C) is er altijd wel een stand die past bij jouw type haar en het gewenste resultaat. 

Net als de Remington Keratin Protect, heb je bij deze krultang een handschoen nodig om te voorkomen dat je je handen verbrandt tijdens het krullen. Die wordt standaard meegeleverd bij deze krultang. 

Tip: registreer deze krultang na aankoop. Dan krijg je levenslange garantie!

3. Carmen CT6525 Krultang

Met deze multifunctionele krultang kan je verschillende kapsels met je korte haar creëren. De Carmen CT6525 Krultang heeft drie opzetstukken:

  1. Rechte krulstaaf van 10 mm voor kleine krullen in kort haar
  2. Kegel van 13-25 mm voor grovere krullen in kort haar
  3. Krulstaaf met bobbels van 13-25 mm voor speelse krullen in kort haar


De krultang kan maximaal 200 °C warm, wat voor korter haar vaak een prima temperatuur is. De Carmen CT6525 krultang heeft een draaibaar snoer van 1,8 meter. Dat ‘ie meedraait, is natuurlijk superhandig tijdens het krullen, maar het snoer is wel aan de korte kant.

4. Remington Ci95 Pearl Krultang

Nog zo’n kegelvormige krultang die geschikt is voor kort haar én al jarenlang populair is: de Remington Pearl Krultang.

Aan de onderkant is deze krultang 25 mm breed en aan de bovenkant 13 mm. Vooral de bovenste helft is dus ideaal voor het krullen van korter haar. 

In zo’n 30 seconden is de krultang al op temperatuur en klaar voor gebruik. Je kiest uit één van de temperatuurstanden tussen de 130°C en 210°C. Het snoer van maar liefst 3 meter lang is een groot pluspunt van deze Remington krultang. Daardoor kun je in vrijwel elke ruimte de krultang gebruiken, hoe ver het stopcontact ook van je spiegel vandaan zit. 

5. Bestope 6-in-1 Krultang

Deze krultang van het betaalbare merk Bestope heeft maar liefst 6 verschillende opzetstukken. Daardoor zijn er ook meerdere opzetstukken die geschikt zijn voor korter haar, zoals het rechte opzetstuk van 19 mm, het kegelvormige opzetstuk van 13-25 mm en de krulstaaf met bobbels, die voor speelse krullen in je korte haar zorgen.

Deze Bestope krultang heeft temperatuurstanden die variëren van 120°C tot 220°C en de opwarmtijd is slechts 20 seconden. Een fijne extra is dat deze krultang geen klem heeft en daardoor ideaal is voor het krullen van kort haar, zelfs tot in de puntjes.

Uiteraard krijg je een warmtebestendige handschoen meegeleverd. Kortom: dit is een praktische, super multifunctionele én betaalbare haarstyling tool voor kort haar.

Koop nu bij:

bol.com (€49,99)
Prijzen geüpdatet op: 29 mei 2023 - 19:38
Beste krultang volgens Kieskeurig.nl
Met 3 opzetstukken