De 10 beste krultangen [2023]

Tover je steile haar om in een bos weelderige krullen met een goede krultang. Ontdek hier wat de 10 beste krultangen van 2023 zijn en bestel je nieuwe krultang eenvoudig online.

Waarom zijn deze krultangen de beste koop?

Remington Wand Krultang

Best reviewed krultang

Vanaf €39,99

De Remington Keratin Protect krijgt op Kieskeurig.nl de beste reviews. De tool heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en is simpel in gebruik.

Dyson Airwrap

Populaire krultang

Vanaf €399

De krultang der krultangen: de multifunctionele Dyson Airwrap voor het föhnen, stijlen én krullen van je haar met minder hitte dan de meeste tools.

Remington krultang

Goedkope krultang

Vanaf €26,95

De Remington Ci95 Pearl krultang is een betaalbare krultang met een krulstang van 25 mm. Geschikt voor vrijwel elk type en lengte haar. 

1. Remington Keratin Protect 19-28 mm Wand Krultang

De Remington Keratin Protect krultang is de beste krultang volgens Kieskeurig.nl (januari 2022). De krultang heeft volgens de vergelijkingssite een goede prijs-kwaliteitverhouding, krult het haar optimaal tot in de onderste punten en is makkelijk in gebruik. 

De krultang is kegelvormig, breder aan de onderkant (25 mm) en smaller aan de bovenkant (19 mm). Daardoor kun je krullen van verschillende diktes creëren én krul je ook de onderste punten van je haar goed mee. De krultang is dankzij deze diktes ook prima geschikt voor mensen met dik en/of halflang tot lang haar. Vergeet niet de bijgeleverde handschoen te gebruiken tijdens het krullen, anders wordt het wel erg heet aan je handen…

De krultang is verrijkt met keratine en amandelolie, wat je haar extra verzorgt tijdens het krullen. Binnen 30 seconden is de krultang op temperatuur. Je kunt kiezen uit 5 standen, variërend van 150°C tot 210°C. 

Remington CI83V6 Keratin Protect 19-28 mm Wand

2. Max Pro Twist 25 mm Krultang

Met een dikke 9/10 uit bijna 150 reviews op Coolblue.nl mag de Max Pro Twist 25 mm krultang niet ontbreken in deze top 10. Deze krultang is geschikt voor het maken van normale tot grove krullen en is in het bijzonder geschikt voor langer en/of dik haar. 

De krulstaaf is volledig keramisch, waardoor ‘ie je haar beter beschermt tegen de hitte dan de meeste krultangen die vaak alleen keramisch gecoat zijn. 

Je hebt de keuze uit maar liefst 28 standen, van 80°C tot 220 °C. Een fijn pluspunt is de enorm snelle opwarmtijd. Binnen 6 seconden is de krultang al klaar voor gebruik! De krultang heeft geen haarklem, je moet dus je hand gebruiken om je haar om de krultang heen te krullen. Dat kan in het begin wat moeilijker zijn, maar zorgt vaak wél voor mooie krullen die tot in de onderste punten mooi gekruld zijn.

Max Pro Twist 25mm krultang

3. BaByliss PRO 32 mm Krultang

Als je grove krullen wil maken in langer en/of dikker haar, dan is het slim om voor een krultang te kiezen die wat dikker is. De BaByliss Pro krultang met een krulstaaf van 32 mm is dan ook perfect geschikt voor wat grovere krullen in dik en/of lang haar. Als je korter en/of dun haar hebt, is deze krultang waarschijnlijk wat minder geschikt.

De krulstang is gemaakt van titanium, waardoor ‘ie wel tegen een stootje kan en je haar beschermt tegen beschadigingen tijdens het krullen. Je hebt de keuze uit 11 temperatuurstanden tussen de 130°C en 220°C. De opwarmtijd van 60 seconden is relatief lang.

Koop nu bij:

expert.nl (€32,95)
blokker.nl (€33,00)
coolblue.nl (€46,99)
Prijzen geüpdatet op: 28 januari 2023 - 19:34
BaByliss PRO BAB2274TTE krultang

4. Carmen CT6525 Krultang

Op zoek naar een betaalbare, multifunctionele krultang waarmee je verschillende soorten krullen kunt creëren? Dan is de Carmen CT6525 misschien wel wat voor jou. De krultang heeft drie opzetstukken: een rechte krulstaaf van 10 mm voor kleinere krullen, een kegel van 13-25 mm voor grovere krullen en een krulstaaf met bobbels van 13-25 mm voor kleine én grote krullen met een speels effect.

De krultang heeft 60 seconden nodig om warm te worden, wat een relatief lange opwarmtijd is. Bovendien is de maximale temperatuur 200°C, wat met name voor dikker/langer haar niet warm genoeg kan zijn. 

Carmen CT6525 krultang

5. CHI Onyx Euroshine 32 mm Krultang

Met een krulstaaf van 32 mm doorsnede, is ook de CHI Onyx Euroshine krultang in het bijzonder geschikt voor het maken van grove krullen in halflang tot lang haar. Een pluspunt van deze krultang is de volledige keramische krulstaaf, die je haar goed beschermt tijdens het krullen. Met een minimale temperatuur van 120°C, is deze krultang ook geschikt voor het krullen van dunner en/of beschadigd haar. Je hebt de keuze uit 10 standen tot 210°C en binnen 30 seconden is de krultang klaar voor gebruik.

De krultang heeft een haarklem, wat het vaak wat makkelijker maakt om je haar te krullen. Een nadeel kan zijn dat er aan de onderkant een knik in je krul ontstaat. 

Koop nu bij:

coolblue.nl (€109,00)
bcc.nl (€109,00)
bol.com (€109,00)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 05:46

6. Remington Pro Soft Curl Krultang

De Remington Pro Soft Curl is – zoals de naam al verklapt – geschikt voor het maken van zachte, grove krullen. De krulstaaf heeft een doorsnede van 25 mm; een redelijk gemiddelde doorsnede, waardoor deze krultang geschikt is voor allerlei haartypen en -lengtes. 

Een fijn pluspunt is de lage temperatuur van 130°C waardoor ‘ie ook wat vriendelijker in gebruik is voor dun of beschadigd haar. De krultang heeft 10 standen (tot 220°C) en is warm binnen 30 seconden.

De krulstaaf heeft enkel een keramische coating. Voor optimaal beschermd haar tijdens het krullen, kan je beter voor een krultang met volledige keramische krulstaaf kiezen.

Remington Pro Soft Curl CI6325 krultang

7. Bestope 6-in-1 Krultang

Met deze krultang kun je eindeloos variëren in verschillende krullen, golven en slag in je haar. Met maar liefst 6 verschillende opzetstukken heeft de Bestope 6-in-1 krultang altijd wel een opzetstuk die geschikt is voor het kapsel dat je wil maken.

De krultang beschikt over 3 ronde, rechte opzetstukken (19 mm, 25 mm en 32 mm), 2 kegelvormige opzetstukken (13-25 mm en 18-25 mm) en een krulstaaf met bobbels.

De temperatuur is handmatig in te stellen van 120°C tot 220°C en de opwarmtijd is slechts 20 seconden. Er wordt ook een warmtebestendige handschoen en opbergetui meegeleverd. Kortom: een fijne, multifunctionele én betaalbare haarstyling tool met goede reviews

 

Koop nu bij:

bol.com (€59,99)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 05:40
Bestope krultang

8. Remington Ci95 Pearl Krultang

Of je nu grove krullen, subtiele krullen of beachy waves wil, met de Remington Ci95 Pearl krultang creëer je allerlei soorten krullen. De krultang is aan de onderkant 25 mm breed en loopt smaller af tot 13 mm. Met deze krultang worden zelfs de onderste puntjes van je haar mooi gekruld. 

De Remington Ci95 Pearl krultang is binnen 30 seconden warm en beschikt over verschillende standen (130°C tot 210°C). Een hittebeschermende handschoen en opbergetui worden standaard meegeleverd. Met een snoer van 3 meter lang, kun je deze krultang in vrijwel elke ruimte gebruiken, ook als je spiegel verder van het stopcontact vandaan is.

 

Koop nu bij:

blokker.nl (€27,99)
expert.nl (€32,95)
bcc.nl (€32,99)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 05:32
Remington Ci95 Pearl Krultang

9. BaByliss Rose-Quartz 25 mm Krultang

De BaByliss Curling Tong krultang is een betaalbare krultang die geschikt is voor vrijwel elk haartype en geschikt voor compacte tot normale krullen. Liever wat grovere krullen? Dan kun je beter voor een wat dikkere krultang van minimaal 30 mm doorsnede kiezen.

De krultang heeft een coating die gemaakt is van Quartz en keramiek. Daardoor blijft de krultang goed op temperatuur, wordt de warmte evenredig verdeeld en wordt je hele haar mooi gekruld.

De BaByliss Rose-Quartz krultang heeft een opwarmtijd van 30 seconden en 6 verschillende standen (160°C tot 210°C).

Koop nu bij:

bcc.nl (€32,22)
bol.com (€32,22)
blokker.nl (€37,99)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 05:32
BaByliss krultang

10. Max Pro Twist 32 mm Krultang

Liever wat grovere krullen? Kies dan voor de Max Pro Twist 32 mm krultang. Deze krultang is in het bijzonder geschikt voor het krullen van langer/dikker haar. De krulstaaf is volledig keramisch en daardoor extra beschermend voor je haar. Op de display lees je af op welke temperatuur de krultang is ingesteld; tussen de 80°C en 220°C. Zeker als je haar al erg beschadigd is, is dit een fijne krultang, omdat je zo’n lage temperatuur kan instellen.

Deze krultang heeft geen haarklem, waardoor het even wennen kan zijn om de tool te gebruiken. Maar met de warmtebestendige handschoen én een flinke portie geduld, creëer je prachtige krullen die lang blijven zitten.

Krultang kopen: waar moet je op letten?

Als je een nieuwe krultang wil kopen, is er een aantal dingen waar je op moet letten zodat je zeker weet dat je de beste krultang koopt die geschikt is voor jou:

1. Type haar 

Heb je dun, dik, lang of kort haar? Op basis van je haartype kies je welke krultang het beste geschikt is. Als je kort haar hebt, kan je het beste kiezen voor een krultang waarvan de tang een dunne diameter heeft. (Te) dikke krultangen werken vaak niet fijn op kort haar. Het is dan erg lastig om krullen te maken, de krullen blijven niet goed zitten of de onderste punten van je korte kapsel worden niet goed mee gekruld. Ontdek hier de beste krultangen voor kort haar.

Wanneer je juist lang haar hebt, tot over je schouders, dan is een krultang met een dikke(re) diameter waarschijnlijk fijner. Met een krultang met een dikker krulstuk, is het makkelijker om je lange lokken te krullen.  Bekijk hier de beste krultangen voor lang haar.

2. Aantal temperatuurstanden

Hoe warmer een krultang kan worden, hoe beter de krullen vaak blijven zitten (afhankelijk van welke haarstylingproducten, zoals een heat protector je gebruikt). Zeker als je lang en dik haar hebt, is het wel zo fijn als de krultang warm genoeg wordt om mooie krullen te maken. Als je fijn of kort(er) haar hebt, is het niet per se nodig dat de krultang heel warm wordt. 

3. Krultang met of zonder klem 

Een krultang met klem is wat makkelijker in gebruik dan een krultang zonder klem. Je klemt de pluk vast en rolt je haar als het ware op. Het nadeel is alleen dat er vaak een knik in je haar ontstaat en dat de onderste puntjes van je haar niet mooi mee worden gekruld. Je kan daarom ook kiezen voor een krultang zonder klem, dat is vaak een kegelvormige krultang. Deze gebruik je altijd in combinatie met een warmtebestendige handschoen. Dit type krultang is iets lastiger in gebruikt, maar zorgt wel voor mooie krullen die tot de onderste puntjes mooi zijn gekruld. En oefening baart kunst!

4. Materiaal van de krultang

Het materiaal zegt iets over hoe lang de krultang goed blijft en hoe goed je haar beschermd is tijdens het krullen van je haar. Het liefst kies je voor een krultang die volledig keramisch is: dit is goed voor je haar. Veel tangen zijn echter alleen keramisch gecoat. Ook zijn er veel krultangen van titanium. Deze kunnen extra goed tegen een stootje waardoor ze extra lang meegaan.

5. Garantie

Ook iets om op te letten: hoeveel jaar garantie krijg je op de krultang die je op het oog hebt?

6. Prijs

En tot slot natuurlijk de prijs. Wat wil je uitgeven aan een krultang?

Verschillende soorten krultangen: welke moet je kiezen?

En als je dan hebt besloten dat je wel een nieuwe krultang kan gebruiken, dan moet je ook nog eens kiezen welke krultang je wil. Er zijn namelijk verschillende soorten krultangen:

  1. Stijl- en krultang in één
  2. Wafelkrultang
  3. Chopstick krultang
  4. Krultang met krulstaaf zonder klem
  5. Krultang met krulstaaf met klem
  6. Automatische krultang

Uit welke materialen krultangen kan je kiezen?

Net zoals bij stijltangen, is het ook bij een krultang belangrijk om te letten op het type materiaal waarvan de krultang gemaakt is. Dit bepaalt namelijk hoe goed je haar beschermt is tijdens het krullen, maar ook of de krultang wel tegen een stootje kan. 

Je hebt de keuze uit de volgende soorten materialen bij krultangen:

1. Keramische krultangen

Op zoek naar een luxe krultang die je haar goed beschermd tegen de warmte tijdens het krullen? Dan is een keramische krultang een aanrader! Keramische krultangen warmen snel en gelijkmatig op, wat betekent dat je je haar kunt krullen in een fractie van de tijd die nodig is met een ander type krultang. Bovendien beschadigen keramische krultangen je haar minder snel door de gelijkmatige warmteverdeling. 

Als je op zoek bent naar een keramische krultang van topkwaliteit, dan ben je hier op de juiste plek. In deze top 10 krultangen vind je verschillende krultangen die keramisch zijn, zoals de Max Pro Twist krultang en de CHI Onyx Euroshine krultang. Beide luxe krultangen van hoge kwaliteit, mede dankzij hun volledige keramische krulstaaf.

2. Keramische gecoate krultangen

De iets meer budgetvriendelijkere krultangen zijn vaak voorzien van een krulstaaf die keramisch gecoat is. Dat betekent dat alleen de buitenzijde van de krultang een laagje van keramiek heeft, terwijl de binnenzijde bijvoorbeeld van RVS gemaakt is.

Een keramisch gecoate krultang beschermt je haar iets minder goed tegen de warmte van de haarstylingtool dan een volledig keramische krultang, maar is vaak dus wél een stuk goedkoper. In dit lijstje met de beste krultangen vind je ook een aantal krultangen die keramisch gecoat zijn, zoals de BaByliss Rose-Quartz krultang en de meeste krultangen van Remington.

3. Titanium krultangen

De luxe en relatief duurdere krultangen zijn ook vaak voorzien van een krulstaaf van titanium. Dit is stevig materiaal dat wel tegen een stootje kan en dus lang goed blijft.

Sommige krultangen gebruiken in de krulstaaf ook een mix van keramiek en titanium. Daarmee profiteer je van the best of both worlds: je krultang is stevig, kan tegen een stootje én beschermt je haar ook nog eens goed tegen de hitte van de stijltang.

Koop nu bij:

bol.com (€38,49)
blokker.nl (€39,99)
bcc.nl (€44,99)
expert.nl (€59,95)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 05:46