De 5 beste roterende föhnborstels [2024]

Ben je op zoek naar een haarstylingtool waar je je haar nét zo mooi mee föhnt als je kapper? Met een roterende föhnborstel, is het supermakkelijk om je haar te blow dry-en! Ontdek top 5 roterende föhnborstels van 2024 in dit artikel.

Waarom zijn dit de beste roterende föhnborstels?

Remington AS8810 Keratin Protect Roterende heteluchtborstel - Krulborstel

Beste roterende föhnborstel voor elk haartype

Op zoek naar een betaalbare, roterende föhnborstel? Check dan de Remington Keratin Protect. Deze roterende föhnborstel beschikt over 2 opzetstukken met keratine, waardoor blijft je haar goed beschermd tijdens het föhnen.

Betaalbare multifunctionele föhnborstel

Op zoek naar een multifunctionele föhnborstel? Kies dan voor de BaByliss Big Hair Luxe

Uitgebreid door ons getest en wat ons betreft een fijne, roterende föhnborstel met maar liefst 4 verschillende opzetstukken.

Beste roterende föhnborstel voor lang haar

Als je lang haar hebt, kan je het beste kiezen voor een roterende föhnborstel met een grover opzetstuk.

De BaByliss Hydro Fushion Föhnborstel is met een opzetstuk van maar liefst 50 mm dik ideaal voor lang en/of dik haar.

👇 Shop direct de top 5 föhnborstels voor kort haar:

Op deze pagina heb ik de 5 beste roterende föhnborstels voor je verzameld. Verder op deze pagina lees je over elke föhnborstel een review, maar speciaal voor de snelle beslissers: hieronder deel ik een koopgids met de 5 beste föhnborstels inclusief actuele prijzen bij alle verkooppunten.

1. Remington Keratin Protect Roterende Föhnborstel

Met 2 verschillende opzetstukken die automatisch roteren én een heel fijn prijskaartje, mag de Remington Keratin Protect roterende föhnborstel niet in deze top 10 ontbreken. Ik heb deze tool uitgebreid getest en maak er al jarenlang met veel plezier gebruik van. 

Deze roterende föhnborstel is geschikt voor kort en lang haar. Voor lang haar kun je het beste de borstel van 50 mm doorsnede gebruiken. Deze beschikt over zachte én harde haartjes. Voor iets korter haar of het stylen van kortere lokken, is de borstel van 40 mm doorsnede en zachte haren geschikt. 

De opzetstukken van deze roterende borstel van Remington roteren beide kanten op. Aan jou de keuze of je je haar naar binnen of juist naar buiten wil föhnen. Ook kan je je haar op deze manier eenvoudig losrollen uit de föhnborstel. 

Het snoer van deze roterende föhnborstel is maar liefst 3 meter lang en draait automatisch mee tijdens het stylen van je haar. De Remington Keratin Protect is dus een éxtra handige föhnborstel als je stopcontact wat verder van de spiegel verwijderd is. Kortom: een fijne, roterende haarborstel voor alle haartypen die ook nog eens hartstikke betaalbaar is!

Nicole's review:
4.7/5

2. BaByliss Big Hair Luxe Roterende Föhnborstel

De nieuwste roterende föhnborstel van BaByliss verdient een absolute tweede plek in deze top 5 beste roterende föhnborstels. Ik kocht de Big Hair Luxe föhnborstel aan het begin van 2023 en ben nu al fan van deze multifunctionele föhnborstel. Lees hier mijn uitgebreide review over de Big Hair Luxe Föhnborstel!

De föhnborstel wordt geleverd met 4 opzetstukken: een roterende borstel van 50 mm, een ronde borstel van 38 mm (let op: deze roteert niet!), een platte borstel en een stijlborstel. Je hebt de keuze uit 2 verschillende blaasstanden, 2 temperatuurstanden én een koude stand. Met de cool shot functie fixeer je je haar en zorg je ervoor dat je gestylede haar langer in model blijft.

De roterende borstel van 50 mm gebruik je voor halflang tot lang haar en roteert automatisch (beide kanten op). Deze borstel is gemaakt van everzwijnhaar, wat zorgt voor een mooie glans in je haar. 

Voor korter haar en/of je curtain bangs kan je de kleine borstel van 38 mm gebruiken. Deze heeft hardere kunststof haren en roteert niet automatisch mee. Omdat de borstel licht van gewicht is, kost dat gelukkig niet al te veel moeite. Ook de platte stijlborstel gebruik ik regelmatig om mijn net gewassen haar mooi steil te föhnen, zonder het volume te verliezen.

Dat de kleine borstel niet automatisch roteert vind ik jammer, maar al met al kan ik je deze föhnborstel zeker aanraden vanwege de vele opzetstukken, stevigheid en eenvoudige gebruik. 

Nicole's review:
4.7/5

3. BaByliss Big Hair Dual Roterende Föhnborstel

De BaByliss Big Hair Dual is een roterende föhnborstel die in het bijzonder geschikt is voor als je dik en/of lang haar hebt. Deze roterende krulborstel wordt standaard geleverd met twee opzetstukken die allebei roteren:

  • Roterend opzetstuk van 40 mm
  • Roterend opzetstuk van 50 mm


Beide opzetstukken beschikken over zachte haartjes die zijn gemaakt van everzwijnhaar, die je haar laten glanzen. De opzetstukken zijn keramisch gecoat en beschermen je haar daardoor al iets beter tegen de hitte van je roterende föhnborstel. Een volledige keramische föhnborstel zou nóg beter zijn voor je haar, maar is vaak ook een stuk duurder.

Deze krulborstel roteert beide kanten op. Je bepaalt dus zelf of je je haar naar binnen of juist naar buiten wil stylen. Het snoer is 2,5 meter lang en draait automatisch mee.

4. Rowenta Brush Activ Ultimate Care Roterende Krulborstel

Deze roterende krulborstel van Rowenta beschikt over een opzetstuk van 50 mm dat roteert en een Care Blow concentratorknop voor het mooi glad stylen van je haar. Een ideale 2-in-1 tool dus! Het opzetstuk is wat aan de brede kant en daarmee vooral geschikt voor het stylen van wat dikker haar.

De borstel roteert beide kanten op en beschikt over ionische technologie. Dit zorgt ervoor dat je haar minder snel pluist of statisch wordt. 

Een nadeel van deze roterende föhnborstel is het gewicht. Deze föhnborstel van Rowenta is namelijk een stuk zwaarder dan de meeste haartools in deze selectie. Veel gebruikers geven aan dat het even wennen is, omdat ‘ie een stuk zwaarder is. 

5. BaByliss Hydro Fushion Roterende Föhnborstel

De BaByliss Hydro Fushion Roterende Föhnborstel is een goede föhnborstel voor lang haar. Met een doorsnede van 50 mm is dit de ideale föhnborstel om dik en/of lang haar te stylen. De borstel roteert beide kanten op en bevat everzwijnhaar. Dit beschadigt je haar niet en geeft een mooie glans aan het haar.

Het snoer is lekker lang: 2,5 meter – en draait ook automatisch mee tijdens het föhnen. Je hebt de keuze uit 3 temperatuurinstellingen, ook een koude stand voor het fixeren van je haar!

Kortom: een heel complete, goede kwaliteit föhnborstel voor vrouwen met lang haar. Let op: voor kort haar boven de schouders is deze föhnborstel minder geschikt.

Geschikt voor alle haartypen
Coolblue's keuze voor volume
Unieke, automatische modus
Beste föhnborstel voor lang haar