De beste roterende föhnborstels [2023]

Ben je op zoek naar een haarstylingtool waar je je haar nét zo mooi mee in model kan föhnen als je kapper? Met een roterende föhnborstel maak je je haar glad of creëer je juist een mooie slag, net wat jij wil. En het beste van alles? Doordat de föhnborstel automatisch roteert, is het supermakkelijk om je haar te stylen! Ontdek de beste roterende föhnborstels van 2023 in dit artikel.

Waarom zijn dit de beste roterende föhnborstels?

Dyson Airwrap

Populaire roterende föhnborstel

Een musthave voor elke vrouw: de Dyson Airwrap. Deze roterende föhnborstel heeft verschillende opzetstukken waardoor het een föhnborstel, föhn, krultang en stijltang in één is. Een prachtige, luxe haartool waar je nog jarenlang plezier van hebt.

Remington AS8810 Keratin Protect Roterende heteluchtborstel - Krulborstel

Beste roterende föhnborstel

Op zoek naar een betaalbare, roterende föhnborstel? Check dan de Remington Keratin Protect. Deze roterende föhnborstel beschikt over 2 opzetstukken met keratine, waardoor blijft je haar goed beschermd tijdens het föhnen.

BaByliss Big Hair Dual Föhnborstel

Roterende föhnborstel voor lang haar

Als je lang haar hebt, kan je het beste kiezen voor een roterende föhnborstel met een grover opzetstuk.

De BaByliss Big Hair Dual Föhnborstel heeft een opzetstuk van 50 mm dik: ideaal voor lang en/of dik haar.

1. Dyson Airwrap Roterende Föhnborstel

De Dyson Airwrap is een enorm populaire haarstylingtool onder vrouwen. Deze tool is namelijk supermultifunctioneel en heeft veel minder hitte nodig, waardoor ‘ie ook nog eens beter is voor je haar dan de meeste haarstylingtools.

Oké, de Dyson Airwrap heeft een prijskaartje, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruik de Airwrap als een roterende föhnborstel met één van de drie borstelopzetstukken voor kort, dun, lang of dik haar. Ook kan je de tool gebruiken als krultang en föhn en zelfs voor het glad maken van je haar, is deze föhnborstel geschikt.

Een fijne extra: de borstelopzetstukken roteren automatisch. Daardoor is deze roterende föhnborstel heel eenvoudig in gebruik.

Gratis reisetui t.w.v. €50 & gift set t.w.v. €49 op Dyson.nl

Koop nu bij:

dyson.nl (€549,00)
debijenkorf.nl (€549,00)
bol.com
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 06:25
DYSON Airwrap Complete Long Vinca Blue/Rosé

2. Remington Keratin Protect Roterende Föhnborstel

Met maar liefst drie opzetstukken die keratine bevatten én automatisch roteren (naar binnen of buiten) en een prima prijskaartje, mag de Remington Keratin Protect roterende föhnborstel niet in deze top 10 ontbreken.

Voor lang haar kun je het beste de borstel van 50 mm doorsnede gebruiken. Deze beschikt over zachte én harde haartjes. Voor iets korter haar of het stylen van kortere lokken, is de borstel van 40 mm doorsnede en zachte haren geschikt. Ook krijg je bij deze roterende föhnborstel een opzetstuk voor het touperen van je haar. 

Extra handig is dat deze roterende borstel van Remington beide kanten op kan roteren. Aan jou of je je haar naar binnen of juist naar buiten wil föhnen én je kan je haar op deze manier eenvoudig losrollen. 

Het snoer van deze roterende föhnborstel is maar liefst 3 meter lang en dus is de Remington Keratin Protect extra handig als je stopcontact wat verder van de spiegel vandaan is.

Remington AS8810 Keratin Protect Roterende heteluchtborstel - Krulborstel

3. BaByliss AS200E Dry, Straighten & Style Roterende Föhnborstel

Een aantal roterende föhnborstels in deze top 10 zijn wat zwaarder en daardoor iets lastiger in gebruik. De BaByliss Dry, Straighten & Style is met een gewicht van slechts 300 gram dan ook een heel fijne, lichte roterende föhnborstel die prettig in gebruik is.

Ook fijn: deze BaByliss föhnborstel is geschikt voor zowel dik/lang als dun/kort haar. Het grootste opzetstuk heeft een doorsnede van 50 mm en beschikt over zachte haartjes. Deze roteert automatisch. Het kleine opzetstuk heeft een doorsnede van 20 mm en roteert niet automatisch.

Het snoer is met 1,8 meter wat aan de korte kant, maar al met al is dit een prima, multifunctionele roterende borstel voor een goede prijs.

Koop nu bij:

amazon.nl (€46,99)
bol.com (€49,99)
coolblue.nl (€69,90)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 06:15
BaByliss AS200E Föhnborstel​

4. BaByliss Big Hair Dual Roterende Föhnborstel

De BaByliss Big Hair Dual is een roterende föhnborstel die in het bijzonder geschikt is voor als je dik en/of lang haar hebt. Deze roterende krulborstel wordt standaard geleverd  met twee opzetstukken:

  • Roterend opzetstuk van 40 mm
  • Roterend opzetstuk van 50 mm


Beide opzetstukken beschikken over zachte haartjes die zijn gemaakt van everzwijnhaar. De opzetstukken zijn keramisch gecoat en beschermen je haar daardoor beter tegen de warmte van de roterende föhnborstel.

Ideaal: deze krulborstel roteert beide kanten op. Aan jou de keuze of je je haar naar binnen of juist naar buiten wil stylen. Het snoer is 2,5 meter lang en draait automatisch mee. Daardoor is ‘ie extra fijn in gebruik.

Volgens Coolblue is dit de beste roterende föhnborstel voor het creëren van volume. 

Coolblue's keuze

Koop nu bij:

bol.com (€48,49)
expert.nl (€66,95)
blokker.nl (€82,06)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 06:15
BaByliss Big Hair Dual Föhnborstel

5. Rowenta Ultimate Experience Roterende Krulborstel

Deze roterende krulborstel van Rowenta beschikt over twee opzetstukken van 38 en mm, waardoor ‘ie geschikt is voor kort(er) en lang(er) haar. Bijzonder pluspunt: de automatische modus van deze roterende borstel. Je geeft aan wat het gewenste resultaat is (bijvoorbeeld “volume” of “glanzend, steil haar”) en de tool kiest automatisch de juiste instellingen om het gewenste resultaat te bereiken.

Geen gedoe met het zelf kiezen van de juiste temperatuur en blaasstand, dus. De borstel roteert beide kanten op en beschikt over ionische technologie. Dit zorgt ervoor dat je haar minder snel pluist of statisch wordt. 

Een nadeel van deze roterende föhnborstel is het gewicht. Deze föhnborstel van Rowenta is namelijk een stuk zwaarder dan de meeste haartools in deze selectie. Veel gebruikers geven aan dat het even wennen is, omdat ‘ie een stuk zwaarder is. 

Rowenta Ultimate Experience CF9620