Top 5 beste wafeltangen [2023]

Een wafeltang, ook wel een golven krultang genoemd, is dé tool om je haren binnen enkele minuten een natuurlijk ogende slag te geven. Deze look geeft je instant een nonchalante en tegelijk verzorgde uitstraling. Op deze pagina delen we de 5 beste wafel krultangen van 2023 met je.

Waarom zijn deze wafeltangen de beste koop?

1. Bombé Waver Wafeltang

Deze mooie lichtroze golven krultang helpt jou bij het creëren van de perfecte beachlook. De Bombé Waver wafeltang warmt binnen 60 seconden op en heeft een temperatuur die verstelbaar is van 80 tot 210 graden, dit maakt de wafeltang geschikt voor alle haartypes. Op het LCD-scherm kan je de temperatuur eenvoudig instellen en aflezen. Een fijne extra: het snoer van deze tang kan 360 graden meedraaien en raakt dus nooit in de knoop. Ideaal!

Door de negatieve ionen in de tang, 6x meer dan gewone keramische krultangen, wordt de beschadiging door hitte tot een minimum beperkt, het toermalijn glazuur op de tang draagt daar ook aan bij. Deze Bombé wafeltang wordt geleverd met een kam, haarclips en een hittebestendige handschoen.

Koop nu bij:

bol.com (€39,95)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 04:40
Bombe wafeltang

2. BaByliss 2165CE Wafeltang

De BaByliss 2165CE wafeltang met keramische coating heeft een minimale temperatuur van 120 graden en 10 verschillende temperatuurstanden om jouw haar te golven op een manier die bij jouw haartype past. Golven maken in droog en beschadigd haar kan je beter op 120 graden doen, terwijl dik en stevig haar tot wel 210 graden aankan. 

Door de keramische coating wordt de warmte gelijkmatig over de tang verdeeld waardoor je niet alleen mooie golven creëert, maar je haar ook nog eens beter beschermd is tegen beschadiging door de hitte. Handige eigenschap: als je de krultang 70 minuten niet gebruikt, gaat deze automatisch uit.

Koop nu bij:

coolblue.nl (€42,90)
bol.com (€43,95)
blokker.nl (€65,35)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 04:28
BaByliss Wafeltang

3. Raveg Wafeltang

Met deze wafeltang van Raveg met keramische coating creëer je binnen 10 minuten mooie krullen in je haar die de hele dag in model blijven.

De tang warmt binnen 6 seconden op en geeft je met mooie golven instant voller haar. Deze haartool bevat 5 verschillende opzetstukken voor verschillende soorten krullen en wordt geleverd inclusief handschoen om je te beschermen tegen verbranden.

De temperatuur is in te stellen van 80 tot 230 graden.

Koop nu bij:

bol.com (€64,99)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 04:28
Raveg wafeltang

4. Mellian Golven Krultang

De Mellian golven krultang komt in een luxe box met verschillende opzetstukken en een hittebeschermende handschoen.

De wafeltang is verrijkt met ionische technologie tegen pluis en voor een mooi glad en soepel eindresultaat. Door deze technologie sluiten de haarschubben zich tijdens het krullen en is die pluizige krullenbol verleden tijd. De temperatuur bij deze tang is in te stellen van 60 tot 220 graden.

Met de verschillende opzetstukken kun je diverse golven maken in een korte tijd en elke dag weer bepalen welk kapsel je wilt. Er zit 1 golven opzetstuk bij voor losse beach waves en 2 krultang opzetstukken voor kleinere en grovere krullen.

Wafeltang

5. Rowenta Waves Addict Wafeltang

Met de Rowenta Waves Addict golven krultang kan je je haar op 6 manieren krullen door de instelbare krulstaven en 6 verschillende temperatuurstanden van 120 tot 210 graden.

Je hoeft de staven niet handmatig te wisselen maar doet dit eenvoudig door aan de knop bovenop de tang te draaien. Alle krulstaven hebben een keramische coating voor extra bescherming van je haar.

Eén van de opzetstukken van deze krultang is het wafelopzetstuk waarmee je mooie golven in je haar creëert.

Deze golven krultang is binnen 60 seconden op de gewenste temperatuur en gaat automatisch uit als deze 60 minuten niet gebruikt wordt.

Koop nu bij:

coolblue.nl (€55,00)
Prijzen geüpdatet op: 29 januari 2023 - 04:19

Wat is een wafeltang?

Een wafeltang, ook wel een golven krultang genoemd, is een krultang die bestaat uit meerdere, aaneengesloten opzetstukken. De werking van deze golven krultang lijkt op die van een wafelijzer: je opent de krultang, legt je haar ertussen en sluit de krultang weer.

Het resultaat? Prachtige, subtiele golven in je haar. Een wafeltang is de beste krultang voor vrouwen die op een supersimpele manier subtiele beach waves in hun haar willen maken.

Hoe gebruik je een wafelkrultang om krullen te maken?

Heel leuk, zo'n wafelkrultang. Maar hoe gebruik je deze haarstyling tool nu om golven in je haar te creëren? Volg het volgende stappenplan.

  1. Breng eerst een heat protector aan om je haar goed te beschermen tegen de hitte van de wafeltang. Verdeel dit over je hele haar als je een spray gebruikt en vooral in de puntjes als je een heat protection olie gebruikt.
  2. Verdeel je haar in secties. Maak de bovenste helft van je haar even vast, bijvoorbeeld in een knotje of met een knipje.
  3. Begin met het krullen van de onderste secties van je haar. Leg een sectie in de wafelkrultang, zo dicht mogelijk bij de haarwortel.
  4. Knijp de wafeltang dicht en houd dit een paar seconden vast. 
  5. Open de golvenkrultang lichtjes en verplaats deze een aantal centimeter naar beneden om een nieuwe sectie te krullen.
  6. Herhaal dit proces op elke sectie van je haar (ook de bovenste helft) totdat je klaar bent.

Kan een wafel krultang op elk type haar gebruikt worden?

Ja, in principe kan je een wafel krultang op elk type haar gebruiken. Heb je kort haar? Dan kan je het beste kiezen voor een wafeltang met wat smallere platen. Voor gemiddeld tot lang haar kan je beter kiezen voor een wafeltang met bredere platen. 

Voor mensen met dun en/of beschadigd haar kan je de wafeltang het beste op een lage temperatuurstand om verdere beschadiging van je haar te voorkomen. Als je lang en/of dik haar hebt, kan je de golven krultang gerust op een hogere temperatuurstand zetten. Dit zal ook nodig zijn om ervoor te zorgen dat de krullen goed in je haar blijven zitten.