De beste warmteborstels (thermal brushes) van 2024

De thermal brush: dé TikTok-hype van 2024. Met deze ronde warmteborstel creëer je een blow-out look, oftewel: krullen en lekker veel volume! En dat zonder een föhn nodig te hebben. Ontdek hier de beste warmteborstels van 2024 en shop jouw favoriet direct online!

Waarom zijn dit de beste warmteborstels?

💡 Goed om te weten: warmteborstels magen geen gebruik van warme lucht. De borstel warmt zelf op (en is dus geluidloos) en door je haar hier omheen te krullen, creëer je krullen & volume. Wil je je haar wel met warme lucht stylen? Ga dan voor een föhnborstel of roterende föhnborstel

1. Revamp Progloss Keramische Warmteborstel

Op #1 staat de keramische warmteborstel van Revamp. Deze warmteborstel heeft een diameter van 40 mm en is daarmee geschikt voor alle haartypen. De keramische borstel is voorzien van allerlei fijne, verzorgende oliën voor je haar: keratineolie, arganolie en kokosnootolie. Daardoor is je haar beter beschermd tegen de hitte van de warmteborstel en krijgt je haar een mooie glans na het stylen. En dat wil je!

De ionentechnologie waar deze warmteborstel over beschikt draait ook nog eens bij aan glanzend en minder pluizend haar.

De warmteborstel kan maximaal 180 graden warm worden: een prima temperatuur voor de meeste haartypen. Alleen als je heel lang/dik haar hebt, is dit misschien niet voldoende. Maar, al met al een dikke aanrader deze fijne warmteborstel (zeker voor die prijs!)

Revamp Progloss Keramische Warmteborstel

Koop nu bij:

bol.com (€55,00)
coolblue.nl (€55,00)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:09

2. Diva Pro Keramische Warmteborstel

De Diva Pro Keramische warmteborstel is verkrijgbaar in twee verschillende diktes: 30 mm (vooral fijn voor kort(er) haar) en 40 mm (vooral fijn voor (half)lang haar). Een fijn pluspunt vind ik dat het uiteinde van de warmteborstel koel blijft. Die kun je vasthouden tijdens het stylen van je haar, zonder je hand te verbranden. En dat is wel zo fijn! 

De borstel is voorzien van verzorgende oliën voor je haar: macadamia-olie, arganolie en keratine-olie. Ook deze warmteborstel beschikt over een ionentechnologie die je haar beter beschermd tegen de hitte van de tool. Het snoer is 3 meter lang en draait mee. 

Diva Pro Keramische Warmteborstel

Koop nu bij:

bol.com (€62,50)
salontopper.nl (€74,00)
haarshop.nl (€74,50)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:09

3. chaer® Thermal Brush

De Thermal Brush van chaer is een echte prijstip, want voor nog geen €50,- heb je een supergoede warmteborstel in huis. De warmteborstel heeft een diameter van 38 mm en is daardoor geschikt voor kort(er) en lang(er) haar. 

Ook deze warmteborstel is voorzien van ionentechnologie. De infraroodwarmte zorgt ervoor at je haar snel verwarmt, zonder vocht te verliezen. Daardoor raakt je haar minder beschadigd door de hitte.

Deze borstel is ook geschikt voor lang(er) en dikk(er) haar want de temperatuur kun je instellen tussen de 120 graden en 210 graden. De temperatuur is eenvoudig af te lezen op de display en deze thermal brush is binnen no time opgewarmd. 

chaer® Thermal Brush Volume Warmteborstel

Koop nu bij:

bol.com (€49,99)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:09

4. Max Pro Thermal Brush

Op nummer 4: de Max Pro Thermal Brush. Dit bekende merk heeft ook hele fijne föhnborstels en stijltangen die al jarenlang populair zijn. Deze warmteborstel heeft een diameter van 32 mm en is daardoor vooral geschikt voor kort(er) haar of vrouwen met langer haar met veel laagjes. 

Je hebt veel keuzevrijheid qua temperatuur, want de borstel heeft 11 temperatuurstanden met een bereik van 130 tot maar liefst 230 graden. Ook deze warmteborstel beschikt over ionentechnologie.

Nicole's review:
4/5
Max Pro Thermal Brush 32mm

Koop nu bij:

bol.com (€74,95)
salontopper.nl (€79,95)
haarshop.nl (€79,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:09

5. Amika Thermal Brush

De Amika Thermal Brush is de laatste tijd mega populair geworden, door alle positieve reviewvideo’s van TikTokkers. En ik begrijp wel waarom, want deze tool is écht een fijne warmteborstel. Oké, je betaalt er wat meer voor dan de meeste thermal brushes uit dit lijstje, maar gezien de positie reviews, lijkt deze tool elke extra euro waard te zijn.

De keramische warmteborstel met ionenfunctie  heeft een diameter van 38 mm en is daardoor geschikt voor alle haartypen. Het snoer is 2,75 meter lang: een prima lengte. En wel zo handig tijdens het gebruik van de warmteborstel: het snoer draait mee. 

Het handvat is antislip en hittebestendig en de temperatuur wordt maximaal 180 graden.

Amika Thermal Brush

Koop nu bij:

bol.com
Prijzen geüpdatet op: 18 juni 2024 - 13:09

Wat is een warmteborstel?

Een warmteborstel of thermal brush is een ronde borstel waarmee je door middel van warmte krul, volume en/of slag in je haar kan creëren. Je hebt de keuze uit verschillende diameters en temperatuurinstellingen, om uiteindelijk het gewenste resultaat te creëren.

Wat is het verschil tussen een warmteborstel en föhnborstel?

De warmteborstel wordt nog wel eens verward met de föhnborstel maar er is een groot verschil. In tegenstelling tot een föhnborstel gebruikt een warmteborstel geen hete lucht, maar enkel de warmte. Een warmteborstel is daardoor ook veel stiller in gebruik dan een föhnborstel.

Het eindresultaat is bij beide tools eigenlijk wel gelijk. Namelijk: veel volume en mooie krullen, die gedurende de dag wat meer uitzakken naar slag. 

Welke thermal brush kun je het beste kiezen?

Dat is vooral afhankelijk van het type haar dat je hebt. Heb je dik en/of lang haar? Dan kun je het beste kiezen voor een thermal brush met een wat grotere diameter (40 mm of groter) die ook een hoge temperatuur kan bereiken (het liefst warmer dan 200 graden).

Heb je kort haar? Dan kun je het beste kiezen voor een thermal brush met een kleinere diameter, het liefst tussen de 30 en 40 mm. Is je haar dun en/of beschadigd? Kies dan voor een warmteborstel die ook wat lagere temperaturen, bijvoorbeeld tussen de 150 en 180 graden, kan bereiken.