Beste Dyson Airwrap Dupes [2023]

De Dyson Airwrap: een bijzondere haarstylingtool die al jarenlang giga populair is. Maar, daar zit wel een prijskaartje aan. Zo’n €600… Ben je op zoek naar een betaalbaar alternatief voor de Dyson Airwrap? Dit zijn de beste Airwrap dupes van 2023. Allemaal uitgebreid getest én gereviewd.

Waarom een alternatief voor de Dyson Airwrap?

Als je voor het eerst de Dyson Airwrap gebruikt, dan kan het bijna niet anders dan dat je verbluft bent door het resultaat. Het gemak waarmee een pluk haar om het krulopzetstuk wordt ‘gezogen’, hoe eenvoudig je een mooie slag creëert met de ronde borstel en hoe snel je haar droog wordt met de föhn… tja, ook ik was superenthousiast toen ik de Dyson Airwarp een aantal jaar geleden voor het eerst uitprobeerde.

Maar: ik zag ook hoe snel die prachtige krullen uitzakten. Alsnog blijft er een mooie slag over, maar persoonlijk vind ik het lange termijn resultaat van de Dyson Airwrap wat minder verbluffend. 

En ja, dan vind ik een prijskaartje van €599,- (want dat kost de Dyson Airwrap op dit moment!) toch wel erg extreem.

En ik ben niet de enige, want de zogenaamde Dyson Airwrap dupes (betaalbare alternatieven voor de Dyson Airwrap) rijzen als paddenstoelen uit de grond. 

Voor een paar tientjes heb je soms al een waardig alternatief voor de prijzige Airwrap. Het afgelopen jaar heb ik meerdere Dyson Airwrap dupes getest voor De Beste Haartools en de beste deel ik met je in dit artikel.

Waarom zijn dit de beste Dyson Airwrap dupes?

In andere artikelen over Airwrap dupes, zie ik vaak föhnborstels als alternatief voorbij komen. Persoonlijk vind ik dat geen goede 1-op-1 vergelijking: de Airwrap is namelijk veel meer dan dat. De beste Dyson Airwrap dupes uit dit artikel, zijn wat mij betreft écht waardige alternatieven, omdat ze:

… maar dan wél voor een veel lagere prijs.

Naast dat ik alle tools zelf uitgebreid heb getest, heb ik ook de reviews van andere gebruikers van deze Airwrap dupes op Bol.com (en eventueel Amazon en Coolblue) geraadpleegd. De selectie beste Dyson Airwrap dupes heb ik samengesteld op basis van mijn eigen ervaringen én die van andere gebruikers.

Dyson Airwrap dupe

1. Navado 6-in-1 Airstyler

De Navado 6-in-1 Airstyler is wat mij betreft de beste Dyson Airwrap dupe die qua uiterlijk, kwaliteit, opzetstukken én resultaat echt in de buurt komt van de Dyson Airwrap. 

Met een prijskaartje van zo’n €250,- is de Navado Airstyler alsnog een prijzige tool, maar wel ruim 2 keer zo betaalbaar als de Dyson Airwrap. Net als de Dyson Airwrap, wordt ook de Navado Airstyler in een luxe opbergdoos geleverd.

De opzetstukken zijn:

 • Een grote volumeborstel
 • Een smalle, ronde volumeborstel
 • Een harde gladmakende borstel
 • Een zachte gladmakende borstel
 • Een föhnopzetsuk
 • Een krulopzetstuk

Het krulopzetstuk kan je eenvoudig van draairichting veranderen. Omdat het krulopzetstuk lang is, is deze ook geschikt voor langer haar. Naast de echte Airwrap, is de Navado Airstyler één van de weinige tools waarbij zo’n krulopzetstuk echt werkt op mijn halflange haar. Nadeel is wel dat de krullen snel uitzakken, dat lijkt toch wel een herkenbaar ‘probleem’ te zijn bij dit soort tools.

Een groot pluspunt is dat de Navado Airstyler – in tegenstelling tot veel Dyson Airwrap dupes – een coolshotfunctie heeft. Deze functie is wat mij betreft echt onmisbaar, want de coolshotfunctie zorgt ervoor dat je gestylede haar langer blijft zitten. En dat wil je! 

Het enige nadeel van deze tool vind ik dat het snoer niet roteert. Daardoor kom je wat sneller in de knoop als je de ronde föhnborstel gebruikt, maar al met al ik kan niet anders dan de Navado Airstyler uitroepen tot beste alternatief van de Dyson Airwrap.

Nicole's review:
4.7/5
Vergelijkbaar qua uiterlijk & kwaliteit

Koop nu bij:

amazon.nl (€275,00)
bol.com (€284,95)
Prijzen geüpdatet op: 30 november 2023 - 13:10
Livaliora Airwrap

2. Livaliora 5-in-1 föhnborstel

De beste, betaalbare Dyson Airwrap dupe is wat mij betreft de Livaliora 5-in-1 föhnborstel.  Voor nog geen €100,- heb je een waardig alternatief voor de Dyson Airwrap. Deze wit met gouden föhnborstel beschikt over 5 opzetstukken:

 • 2 krulopzetstukken (links en rechts)
 • Platte stijlborstel
 • Föhnopzetstuk
 • Compacte, ronde föhnborstel

Je klikt alle opzetstukken – die geleverd worden in een mooie, zwarte opbergdoos – gemakkelijk op de tool. Mijn favoriet? De ronde föhnborstel. Deze werkt perfect op mijn halflange haar en zorgt voor een mooie slag en volume. 

De krulopzetstukken werken op mijn haar helaas minder goed. Een pluk van mijn haar is te lang om om op het opzetstuk te krullen en ook zakken de krullen snel uit. Met de ronde föhnborstel creëer je een soortgelijk resultaat met als voordeel dat het veel sneller gaat én minder snel uitzakt.

Alle opzetstukken hebben een handig uiteinde dat niet vast wordt en dus goed vast kunt houden tijdens het stylen. Zeker in combinatie met de hittebestendige handschoen, voorkom je dus dat je je handen verbrandt.

Het snoer draait mee (superfijn!) en een groot pluspunt van deze airstyler vind ik de coolshotfunctie. Door op je pluk haar aan het einde de koude stand te bewerken, blijft je krul/slag extra lang zitten.

Kortom: de Livaliora 5-in-1 föhnborstel is wat mij betreft echt een aanrader voor en betaalbaar alternatief voor de Dyson Airwrap! En ik ben niet de enige: want deze airstyler krijgt maar liefst 4,8/5 sterren uit 45+ reviews op Bol.com. 

Nicole's review:
4.8/5
Beste betaalbare Airwrap dupe

Koop nu bij:

bol.com (€99,95)
Prijzen geüpdatet op: 30 november 2023 - 13:07
MAE Airstyler Review

3. MAE 5-in-1 Airstyler

De MAE Airstyler is ook favoriet bij mij. Deze lijkt qua uiterlijk en opzetstukken sterk op de Livaliora Airstyler, maar het grootste verschil zit ‘m in de kleur en warmtestanden. De MAE Airstyler beschikt namelijk niet over een koude luchtstand, wat ik toch wel een belangrijke feature vind voor een waardige Dyson Airwrap alternatief.

Ondanks dat verdient de MAE Airstyler absoluut een plekje in dit lijstje met de beste Dyson Airwrap dupes.

De föhn en platte stijlborstel doen prima z’n werk. Als je erg lang en/of dik haar hebt, is de stijlborstel misschien wat aan de kleine kant en doe je er wat langer over. De ronde föhnborstel is mijn favoriete opzetstuk. Sinds ik de MAE Airstyler in huis heb, gebruik ik mijn andere föhnborstels bijna niet meer – deze werkt bij mij echt het beste! Ondanks dat het opzetstuk niet roteert, heb ik binnen no time mooie krullen gecreëerd. Gedurende de dag zakken krullen die je met een föhnborstel maakt altijd iets uit, maar er blijft bij mij een prachtige slag over. 

Bij de Dyson Airwrap kun je de draairichting van de krulopzetstukken instellen. Dat is bij de MAE Airstyler niet het geval – je krijgt dus 2 losse krulopzetstukken. Deze zijn voor mijn halflange haar wat aan de korte kant en pakken de pluk niet even goed als de Airwrap dupes met langere opzetstukken uit dit artikel.

Ik vind het jammer dat de MAE Airstyler geen coolshotfunctie heeft. Een ander nadeel is dat de tool redelijk wat lawaai maakt – iets wat ik zie bij veel betaalbare airstylers

Ondanks een paar kleine minpuntjes, is dit wel dé Dyson Airwrap dupe die ik zou aanraden als je niet te veel geld uit wil geven aan een goede, multifunctionele airstyler.

Nicole's review:
4.5/5

Black Friday Deal: met €10,- korting! 👇

Koop nu bij:

mae-commerce.nl (€69,97)
bol.com (€79,95)
Prijzen geüpdatet op: 30 november 2023 - 13:15
Quaran Hairwrap

4. Quaran Airstyler Hairwrap

De Quaran Airstyler is de goedkoopste Dyson Airwrap dupe uit dit lijstje. Ook al voelen de tool en opzetstukken echt een stuk meer plastic en goedkoop aan, de 5 opzetstukken lijken sterk op die van de Dyson Airwrap:

 • Föhnopzetstuk
 • Stijlborstel
 • Ronde föhnborstel
 • 2 krulopzetstukken voor links en rechts

De opzetstukken klik je makkelijk op de tool en haal je er ook weer gemakkelijk af. Mijn favoriet is de volumeborstel. Deze heeft een redelijk kleine diameter en is daardoor echt geschikt voor het stylen van korter haar en/of het creëren van een mooie slag in je haar.

Ook fijn: de stijlborstel die je haar mooi glad en glanzend maakt, zonder volume te verliezen. Wel gebruik ik voor mijn redelijk lange en dikke haar liever een grotere borstel.

De krulopzetstukken zijn – net als bij veel Dyson Airwrap dupes – kort. Te kort voor mijn lange haar. De opzetstukken pakken de plukken daarom helaas niet zo goed, maar ik denk dat als je korter haar hebt, de opzetstukken wel goed werken.

Je hebt de keuze uit 3 blaasstanden. Helaas ontbreekt de coolshotfunctie die ik toch echt wel een must vind voor een goed Airwrap-alternatief. Ook jammer: het snoer draait niet mee, waardoor je met de krulborstel en krulopzetstukken al snel in de knoop komt.

Nicole's review:
3.9/5
Meest betaalbare Airwrap dupe

Koop nu bij:

bol.com (€44,99)
Prijzen geüpdatet op: 30 november 2023 - 13:08

5. BaByliss Air Style 1000 Watt

Ook het merk BaByliss heeft multistyler in haar assortiment dat qua opzetstukken iets weg heeft van de Dyson Airwrap. De BaByliss Air Style heeft 4 opzetstukken (2 minder dan de Dyson Airwrap) maar je kan met deze tool je haar drogen, steil maken, blowdry-en én krullen. En tja, dan kan je eigenlijk bijna alles wat de Dyson Airwrap ook kan.

Het föhnopzetstuk, de stijlborstel en ronde föhnborstel lijken het meest op de Airwrap-opzetstukken. Het grootste verschil zit ‘m in het krulopzetstuk. Bij de Airwrap wordt een pluk haar als het ware om dit opzetstuk gezogen, bij de BaByliss Airstyle moet je een pluk zelf om het kegelvormige krulopzetstuk krullen.

De föhnborstel is 50 mm dik en daardoor in het bijzonder geschikt voor het stylen van dik en/of lang haar. Ook fijn: deze tool heeft een coolshotfunctie. Zoals ik al eerder zei; echt een must om je gestylede haar te fixeren en langer in model te laten zitten. Het 2,5 meter lange snoer draait mee, ideaal voor het gebruik van de föhnborstel.

Ook al is de BaByliss Air Style qua uiterlijk misschien het minst 1-op-1 te vergelijken met de Airwrap ten opzichte van de andere dupes in dit artikel, ik vind het wel een waardig alternatief waarmee je je haar op een soortgelijke manier kan stylen. En dat voor een veel fijnere prijs!

Ook andere mensen die de BaByliss Air Style hebben gekocht zijn enthousiast: de tool krijgt 4,5 van de 5 sterren uit meer dan 400 reviews!

Nicole's review:
4/5

Black Friday Deal: nu met 12% korting! 👇

Meest compacte dupe met 4 opzetstukken

6. TravX 6-in-1 Airstyler

De TravX Airstyler heb ik op de laatste plek gezet. Deze verdient zeker een plekje in de lijst van beste Dyson Airwrap dupes, maar vind ik persoonlijk wel het minst presterende alternatief.

De 6 opzetstukken zijn vrijwel 1-op-1 te vergelijken met de 6 opzetstukken van de Dyson Airwrap, maar je merkt hier echt verschil in kwaliteit. De opzetstukken voelen plastic aan en zijn echt minder luxe/kwalitatief goed dan die van de Dyson Airwrap zelf.

Er zitten 2 krulopzetstukken voor links- en rechtsom krullen bij. Deze werken helaas niet goed op mijn halflange haar, de opzetstukken pakken mijn plukken haar gewoon niet. 

De ronde föhnborstel en grote stijlborstel, waarmee je je haar mooi glad kan maken zonder volume te verliezen, vind ik wel erg fijn. Ook roteert het snoer; heel handig als je de föhnborstelopzetstukken wil gebruiken. 

Op Bol.com lijken gebruikers toch redelijk enthousiast over de TravX airstyler: de tool krijgt 4,3 / 5 sterren uit meer dan 170 reviews. 

Nicole's review:
3.5/5
6 verschillende opzetstukken

Koop nu bij:

bol.com (€87,95)
Prijzen geüpdatet op: 30 november 2023 - 13:16

Over de Dyson Airwrap

De Dyson Airwrap was én is een revolutionaire haarstylingtool omdat deze tot wel 50% minder hitte nodig heeft dan andere haarstylingtools. De slimme warmteverdeling meet 40 (!) keer per seconde de temperatuur van de luchtstroom en zorgt ervoor dat deze altijd lager is dan 150 graden. 

Ter vergelijking: als je je haar écht steil wil maken met een stijltang of krullen wil creëren met een krultang, kom je al snel uit op temperaturen boven de 200 graden.

De Dyson Airwrap werkt – zoals de naam al zegt – voornamelijk op lucht. Met name de krulopzetstukken werken op een fascinerende manier: een pluk haar wordt door de sterke luchtstromen om het krulopzetstuk gewikkeld. 

De Dyson Airwrap heeft 6 verschillende opzetstukken:

 • Föhnopzetstuk
 • Krulopzetstuk van 30 mm voor kort(er) haar
 • Krulopzetstuk van 40 mm voor lang(er) haar
 • Stevige gladmakende borstel
 • Zachte gladmakende borstel
 • Ronde föhnborstel
Luxe airstyler

Koop nu bij:

dyson.nl (€549,00)
coolblue.nl (€549,00)
mediamarkt.nl (€549,00)
Prijzen geüpdatet op: 30 november 2023 - 13:15
Meest compacte dupe met 4 opzetstukken