Haar krullen zonder krultang? 5 manieren

Er zijn talloze redenen waarom je je haar zonder krultang zou willen krullen. Misschien heb je geen krultang, is je krultang stuk of wil je gewoon een andere manier proberen om je haar te krullen. Wat de reden ook is, er zijn genoeg manieren om je haar te krullen zonder een krultang. In dit blogartikel geven we je 5 manieren om je haar te krullen zonder een krultang.

Haar krullen zonder krultang

1. Gebruik rollers

Haarrollers, zijn een effectief en gemakkelijk te gebruiken alternatief voor een krultang. Je kunt verschillende soorten rollers kopen, afhankelijk van de grootte van de krullen die je wilt. Kleine rollers geven kleine, fijne krullen, terwijl grote rollers grote, losse krullen geven. Om je haar te krullen met rollers, was en droog je je haar zoals gewoonlijk. Maak vervolgens kleine plukjes haar en wikkel ze rond de roller, vanaf de wortel tot aan de punt. Laat de rollers in je haar zitten totdat je haar helemaal droog is, en verwijder ze vervolgens voorzichtig.

2. Gebruik een borstel en föhn

Een andere manier om je haar te krullen zonder een krultang is door gebruik te maken van een ronde borstel en föhn. Dit werkt het beste op halfdroog of droog haar. Je kan zelf kiezen in welke richting je de borstel beweegt: naar binnen of naar buiten. Beide zorgen voor mooie krullen, het is net wat jij mooi vindt.

Gebruik de föhn om de krullen te fixeren terwijl je borstelt, en blijf borstelen totdat je haar helemaal droog is. Dit zal resulteren in natuurlijke, golfachtige krullen.

3. Gebruik krulspelden

Ook krulspelden zijn een effectieve manier om je haar te krullen zonder een krultang. Om je haar te krullen met krulspelden, was en droog je je haar zoals gewoonlijk. Maak vervolgens kleine plukjes haar en wikkel ze om de krulspelden, vanaf de wortel tot aan de punt. Laat de krulspelden in je haar zitten totdat je haar helemaal droog is, en verwijder ze vervolgens voorzichtig. Dit zal resulteren in kleine, gedefinieerde krullen. Als je liever grotere, losse krullen wilt, kun je ook grote krulspelden gebruiken.

Er zijn ook krulsets met verwarmingselement. De rollers worden dan in de box opgewarmd en vervolgens rol je ze opgewarmd en wel in je haar.

4. Gebruik een vlechttechniek

Een andere manier om je haar te krullen zonder een krultang is door gebruik te maken van een vlechttechniek. Dit werkt het beste op halfdroog of droog haar. Is je haar nog niet nat? Maak het dan eerst vochtig met wat water uit een plantenspuit en vlecht het daarna in één of meer vlechten. Laat de vlechten in je haar zitten totdat je haar helemaal droog is. Een slimme tip is dan ook om met je vlechten in te gaan slapen. Haal de vlechten er de volgende morgen vervolgens voorzichtig uit. Dit zal resulteren in natuurlijke, golfachtige krullen. Je kan deze nog een beetje door borstelen, maar doe dat niet te stevig. Anders zakken de krullen zo weer uit.

5. Maak krullen met een stijltang

Heb je geen krultang in huis maar wel een stijltang? Grote kans dat je ook daar krullen mee kan maken! Als de stijltang van de buitenzijde ook opwarmt (wat bij best een aantal stijltangen het geval is) dan kan je ook met een stijltang krullen creëren. Dit worden ook wel 2-in-1 krultangen/stijltangen genoemd. 

Zet een lok dichtbij de wortels vast tussen de platen van de stijltang. Draai de lok één of twee keer om de stijltang heen en laat deze naar beneden glijden. En voila, de krul zit erin!

Zoals je ziet, zijn er talloze manieren om je haar te krullen zonder een krultang. Of je nu op zoek bent naar kleine, gedefinieerde krullen, of naar grote, losse krullen, er is altijd een manier om je haar te krullen zonder een krultang. Probeer een van de bovenstaande technieken uit en ontdek welke het beste bij jou en je haar past.