Haarstyling voor mannen

Bij debestehaartools.nl hebben we het meestal over producten voor vrouwen. Maar wist je dat (de meeste) mannen ook haar hebben? En dat voor veel van die mannen ook het adagium geldt: ‘als je haar maar goed zit’? Daarom gaat dit blog over haarstyling voor mannen. Ik heb gesproken met Sander, bijgenaamd ‘De Baardman’, en er ging een wereld voor me open. Ben je dus op zoek naar een leuk en praktisch cadeau voor een (b)aardige man, lees dan gauw verder.

Hoofd en baard

Mannen hebben haar boven op hun hoofd, maar ook haar op hun gezicht: de baard. Gevoelsmatig denk je als vrouw misschien dat ze voor de verzorging ervan genoeg hebben aan een kam of borstel, shampoo en misschien wat gel, maar dat blijkt volgens Sander voor veel mannen toch heel anders te liggen. Moeiteloos somt hij producten op die mannen gebruiken voor de styling van hun haar. Producten dus, die ze als cadeau zeker zullen waarderen.

Producten voor hoofdhaar

Wil je iemand een haarverzorgingsproduct cadeau doen, dan heb je heel wat mogelijkheden. Een luxe shampoo of gel kan altijd natuurlijk, maar wat dacht je van een conditioner of zelfs een haarmasker? Ook een föhn, een tondeuse of een luxe kam of borstel kan een heel welkom geschenk zijn. Nog meer keuze heb je als je een cadeau zoekt voor een man met baard.

Producten voor baardverzorging

Mannen met baarden besteden bijna zonder uitzondering veel aandacht aan de verzorging van hun baard. Er zijn veel producten voor de verzorging van het baardhaar en de kwetsbare huid daaronder. Je kunt kiezen voor shampoo, conditioner, gel, wax, olie of balsem. Verder zijn er speciale kammen, borstels, scharen, rollers en föhns voor baarden. Maar waar we speciaal de aandacht op willen vestigen is de baardstijltang, ook wel baardstijlborstel genoemd.

Baardstijltang of baardstijlborstel

Dat een man een krultang gebruikt zul je niet vaak zien, of het moet een kapper zijn natuurlijk. Maar steeds meer mannen met baarden zijn in het bezit van een baardstijltang of -borstel. Die apparaten zijn er in veel uitvoeringen en prijsklassen. Voor zijn website heeft Sander er een top-6 van gemaakt. Neem daar gerust een kijkje. Je vindt er diverse soorten:

  • Baardstijltangen die ook geschikt zijn voor hoofdhaar
  • Baardstijltangen die bij uitstek geschikt zijn voor glad haar
  • Lichtgewicht baardstijltangen voor op reis
  • Goedkope baardstijltangen
  • Baardstijltangen met extra veel accessoires
  • Ergonomisch vormgegeven baardstijltangen


Al deze baardstijltangen zijn ook te gebruiken als borstel. In feite zou je ze ook beter baardstijlborstel of baardstijlkam kunnen noemen, want dat is wat ze uiteindelijk zijn: verwarmde borstels of kammen voor je baardhaar. Vaak worden ze ook kortweg baardstijler genoemd. Ze werken wel net als een stijltang: aanzetten, op laten warmer en stylen maar.

Waarom een baardstijltang?

Wil je weten waarom veel mannen ervoor kiezen om hun baard te stylen met een stijltang? Ik kan natuurlijk niet spreken voor al die mannen met baarden, maar volgens Sander zijn er twee redenen: de tijdbesparing en het resultaat. Met een baardstijltang krijg je je baard veel mooier en veel sneller in vorm dan met een gewone kam of borstel. “Maar waarom leen je dan niet gewoon de haarstijltang van je vriendin?” hoor ik je vragen. Welnu, baardhaar is een stuk dikker en stugger dan hoofdhaar. Daarom heb je een hogere temperatuur nodig om het goed te kunnen stylen en dat is nou precies een van de eigenschappen van een baardstijltang: hij kan een stuk heter worden dan een gewone stijltang.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat mannen allemaal nog meer doen aan baardverzorging? Breng dan eens een bezoekje aan de website van Sander. De Baardman heet je van harte welkom!