Hoe föhn je volume in je haar? Tips & handige producten

Wil je volume föhnen in je haar? Met deze tips, tools en producten creëer je in een handomdraai volume in je haar.

Hoe fohn je volume in je haar?

Hoe hoger je de temperatuur van je stijltang zet, hoe sneller je je haar steil maakt. Het is dus verleidelijk om de temperatuur lekker hoog te zetten, zeker als je een stijltang hebt die ook superwarm kan worden. Veel stijltangen kunnen namelijk tot wel 230 °C of soms zelfs wel 240 °C warm worden. Waarom je tóch beter niet voor die maximale temperatuur kan kiezen?

Je haar steil maken op een hoge temperatuur, is namelijk erg schadelijk voor je haar. Door de hitte droogt je haar uit en beschadig je je haar. Als je je haar vaak stijlt op een hoge temperatuur, zul je merken dat je haar af kan breken en erg droog wordt. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het slim om je haar niet te vaak boven een bepaalde temperatuur te stijlen.

Producten voor meer volume in je haar

Het gebruik van de juiste producten zorgt ervoor dat je straks makkelijker volume in je haar kan föhnen én behouden.

1. Conditioner

Het begint bij het wassen van je haar. Het gebruik van conditioner zorgt ervoor dat je haar optimaal gevoed wordt, maar het kan er ook voor zorgen dat je haar daarna wat slapper en steiler valt. Dat beperk je door conditioner alleen in de onderste punten van je haar aan te brengen (vanaf je oren). Ook zijn er speciale conditioners die juist bijdragen aan volume in je haar. Zeker in combinatie met een shampoo die ook voor volume zorgt, werken deze soort conditioners goed.

2. Heat protection

Voordat je volume in je haar gaat föhnen, wil je je haar optimaal beschermen tegen de hitte van de föhn. Gebruik daarom een goede heat protector. Deze spray je op je haar, met name in de onderste punten om te voorkomen dat je haar snel vet wordt bij de haaraanzet. 

Probeer bijvoorbeeld één van de deze populaire heat protectors:

3. Volumespray of volumemousse

Als je haar handdoekdroog is, is het aan te raden om een product aan te brengen dat voor volume zorgt én het vasthoudt. Zoek bijvoorbeeld naar een volumespray of zogenaamde root spray zoals de John Frieda Volume Lift Root Booster. Die breng je aan op meerdere plekken bij je haaraanzet. Een volumespray is een minder zwaar product dan volumemousse. Mousse kan ook een fijn product zijn voor volume, maar kan er ook voor zorgen dat je haar op dag 2 al vettig aanvoelt en sluik gaat hangen. Een volumespray is lichter en luchtiger en kun je ook op dag 2 en 3 nog makkelijk in je haar sprayen om extra volume te creëren. 

Je kan ook een droogshampoo of zelfs babypoeder gebruiken om je haar bij de haaraanzet meer volume mee te geven. Het nadeel is dat deze producten een witte waas achterlaten die – zeker op donker haar – goed zichtbaar is.

4. Toupeerkam

Na het föhnen kun je extra volume in je haar creëren door je haar bij de haaraanzet te touperen. Dat gaat het makkelijkst met een speciale toupeerkam. Zeker als je ook al volumespray of een mousse hebt aangebracht op de haaraanzet, werkt een toupeerkam goed.

5. Haarspray

Behoud het volume in je haar ook na het föhnen door haarspray op je haar te sprayen. Je hebt de keuze uit verschillende haarsprays. Hoe dikker of langer je haar, hoe sterker een haarspray moet zijn om je geföhnde haar lang volumineus te laten zijn.

Volume fohnen tips producten

Tips om volume in je haar te föhnen met een föhn

Wil je meer volume in je haar föhnen en heb je thuis al een föhn? Dan kun je met deze tips en extraatjes moeiteloos volume in je haar föhnen. En kan je wel een uitgebreid stappenplan gebruiken? Lees dan onze blog met 10 stappen om je haar te föhnen.

1. Föhn je haar ondersteboven voor het grootste gedeelte droog

Je mag je ronde borstel nog even aan de kant leggen. Je begint eerst met het droog föhnen van je haar met alleen een föhn. Als je je haar ondersteboven föhnt én een volumespray of -mousse hebt aangebracht, creëer je ook al extra volume.

2. Gebruik een föhn met diffuser voor meer volume

Veel föhns worden geleverd met een diffuser als opzetstuk. Daardoor wordt de warmte van de föhn heel geconcentreerd op je haar geblazen en creëer je sneller volume in steil haar. 

Gebruik bijvoorbeeld één van de volgende föhns met diffuser:

3. Pak de ronde borstel erbij

Wil je je haar niet alleen drogen en volume geven, maar ook stylen? Als je haar voor +/- 80% droog is, kun je de laatste finishing touch aan je haar geven met een ronde borstel. Het föhnen van je haar in combinatie met het gebruik van een ronde borstel, wordt ook wel een blow dry genoemd. Een tactiek die veel kappers toepassen. 

Het gebruik van zo’n ronde borstel kan zeker in het begin nog wel eens lastig zijn. Maar, oefening baart kunst en met een aantal tutorials föhn je voordat je het weet volume en een mooie slag in je haar.

Tip: volume in je haar föhnen met een föhnborstel

Vind je het toch te ingewikkeld om een föhn met een losse ronde borstel te gebruiken? Probeer dan eens een föhnborstel. Deze haartool is een föhn en ronde borstel in één en is daardoor een stuk makkelijker in gebruik. Het wordt nóg makkelijker als je kiest voor een roterende föhnborstel. Je hoeft je haar dan niet zelf om de föhnborstel te wikkelen, maar de borstel draait zelf. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om volume in je haar te föhnen.

Probeer bijvoorbeeld één van deze roterende föhnborstels: