Kort haar föhnen: handige tips & producten

Heb je kort haar en wil je je haar drogen en stylen met een föhn?
Met deze praktische tips & producten föhn je kort haar mooi in model.

Kort haar fohnen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met het gebruik van de juiste haarverzorgingproducten, zorg je er niet alleen voor dat je je haar goed beschermt tegen de warmte van de föhn, maar creëer je ook de perfecte basis voor het stylen van je korte haar. Want ook al lijkt kort haar misschien praktisch: hoe korter je haar, hoe meer werk het soms is. 

 

Vóór het föhnen: gebruik de juiste producten voor je korte haar

Met de volgende producten verzorg je je korte haar goed én maak je het jezelf zo makkelijk mogelijk om straks te beginnen met föhnen.

1. Gebruik een goede shampoo voor kort haar (en geen conditioner!)

Kies een shampoo die fijn is voor kort haar en jouw haartype. Heb je kort, maar wel erg dik/krullerig/stug haar? Dan is een shampoo met (amandel)olie of keratine erin een goede keuze. Maar heb je kort haar dat dun en futloos is? Kies dan voor een shampoo die speciaal voor fijn haar is gemaakt. Een conditioner voor kort haar is niet aan te raden. Hoe korter je haar, hoe sneller je conditioner op je hoofdhuid zou aanbrengen en dat zorgt voor een vette hoofdhuid en vet haar.

2. Breng heatprotector aan

Om te voorkomen dat je korte haar erg droog wordt of zelfs afbreekt, kan je het beste zo min mogelijk hitte gebruiken op je haar. En als je dan tóch een haarstylingtool gebruikt, zoals een föhn, zorg dan voor een goede voorbereiding. Door heat protector op je haar aan te brengen, ontstaat er als het ware een beschermlaagje om de haarschubben heen. Zo is je haar goed beschermd tegen de hitte van de föhn.

Gebruik bijvoorbeeld één van de deze heatprotectors van bekende merken:

3. Gebruik versteviging voor je korte haar: volumemousse

Als je je haar net hebt gewassen en het handdoekdroog is, dan is dit hét moment om een product in je korte haar aan te brengen dat voor versteviging zorgt. Zeker voor ultrakort haar is dit een aanrader, maar ook voor dames met een korte of lange bob is een verstevigingsproduct een must om je geföhnde haar mooi in model te houden.

Kies bijvoorbeeld voor een volumemousse of volumespray. Deze breng je aan in je wortels, zo dicht mogelijk op de haarspray dus. Kneed het product in je haar totdat het niet meer zichtbaar is.

Volume in kort haar föhnen: tips

Heb je kort haar en wil je meer volume in je haar föhnen? Nadat je de producten uit de vorige stap hebt toegepast, is het tijd om aan de slag te gaan met de föhn. 

Voor ultrakort haar:

Woel met je vingers door je korte haar

Door tijdens het föhnen met je vingers de hoofdhuid te “masseren” en door je haar te woelen, creëer je extra volume. Let op: dit werkt vaak alleen als je al een volumeproduct zoals mousse of wax hebt aangebracht.

Voor haar net onder je oren, maar boven je schouders (korte of lange bob):

Föhn je korte haar ondersteboven 

Zeker in combinatie met een volumemousse, werkt deze tip goed.. Als je je haar ondersteboven föhnt zorg je voor extra volume in je korte haar. 

Gebruik een ronde borstel voor de puntjes 

Kort haar wil nog wel eens naar buiten gaan staan. Wil je het juist mooi naar binnen föhnen? Pak er dan een ronde borstel bij en föhn de onderste punten naar binnen. Of kies voor een andere goede haarborstel. Kies voor een automatisch roterende föhnborstel met dunne haarborstel (bijvoorbeeld 20 mm) om dit proces te automatiseren.

Dit zijn goede föhnborstels voor kort haar:

Tips ná het föhnen van je korte haar

Heb je je korte haar helemaal naar wens in model geföhnd? Met de volgende tips ceëer je extra volume en zorg je ervoor dat je korte haar de hele dag mooi in model blijft.

Toupeerkam voor kort(er) haar

Door met een toupeerkam je haar bij de haarwortels te touperen, creëer je extra volume in je korte haar. Doe dit op verschillende plekken om zo overall mooi volume te realiseren. Zeker in combinatie met de volumemousse of volumespray die je misschien al voor het föhnen hebt gebruikt, werkt een toupeerkam goed.

Na het föhnen kun je extra volume in je haar creëren door je haar bij de haaraanzet te touperen. Dat gaat het makkelijkst met een speciale toupeerkam. Zeker als je ook al volumespray of een mousse hebt aangebracht op de haaraanzet, werkt een toupeerkam goed.

Haarspray voor kort haar

Fixeer je gestylede, korte haar met een haarspray. Als je kort haar hebt, kies je misschien sneller voor een haarspray die wat sterker is. De meeste merken haarsprays hebben een getal op de verpakking staan. Hoe hoger het getal, hoe sterker de haarspray en hoe “harder” je haar zal aanvoelen.

En ben je benieuwd welke föhn de beste is voor jouw korte haar? Bekijk hier de beste föhns van dit moment.