Olaplex no. 7 Bonding Oil Review

Olaplex No. 7 Bonding Oil Review

De Olaplex Bonding Oil is de zevende stap van het populaire Olaplex-stappenplan. Met deze supergeconcentreerde haarolie maak je je haar mooi glanzend en glad én de olie functioneert ook als heatprotector. Na alle positieve verhalen was ik superbenieuwd naar deze Olaplex Bonding Oil. Want met een prijskaartje van bijna €30 vraag je je toch af: is deze olie je geld waard? Ik testte de haarolie uit en deel mijn eerlijke review in dit artikel!

Over Olaplex

Olaplex is een megapopulair haarverzorgingsmerk met een unieke formule. De productlijn bestaat namelijk uit meerdere producten die in combinatie met elkaar, volgens een heus stappenplan, het beste resultaat geven: gezond, gevoed en glanzend haar. En dat willen we natuurlijk allemaal!

Mijn haar krijgt best wel wat te verduren qua hitte. Sowieso heb ik best wel snel last van gespleten haarpuntjes en wordt mijn haar aan de onderkant al snel wat dunner als het groeit. Kortom: Olaplex wilde ik zeker eens een kans geven en ik besloot de complete Olaplex-lijn aan te schaffen en te testen.

Over de Olaplex No. 7 Bonding Oil

De Olaplex No. 7 Bonding Oil is, zoals de naam al doet vermoeden, de zevende stap van de Olaplex-lijn. Nadat je je haar hebt gewassen met de Olaplex-shampoo, gevoed hebt met de conditioner en Olaplex no. 6, de leave-in conditioner, hebt aangebracht op je haar is het de beurt aan de Olaplex No. 7 Bonding oil.

Olaplex No. 7 haarolie review

De Olaplex no. 7 Bonding Oil is een haarolie en heatprotector in één. De olie is mega geconcentreerd, wat betekent dat je maar een piepklein beetje nodig hebt van de olie. Naast dat het je haar zacht en minder pluizig zou moeten maken, biedt de Olaplex Bonding Oil ook bescherming tegen de hitte van haarstylingtools, tot wel 232 graden.

Je hebt de keuze uit een flesje van 30 ml (die ik heb gekocht) of een flesje van 60 ml.

Mijn ervaring met de Olaplex no. 7 Bonding Oil

Haarolie is één van mijn favoriete haarverzorgingsproducten. Het zorgt ervoor dat mijn haar een mooie glans krijgt en lekker zacht aanvoelt. Ik heb door de jaren heen meerdere haaroliën uitgetest en wat me dan al snel opvalt, is dat de olie z’n werk vaak wel doet (glans genoeg!), maar veel oliën mijn haar ook erg vet maken. Zelfs al gebruik ik maar een klein beetje en alleen in de punten.

Ik was dan ook heel benieuwd naar de Olaplex No. 7 Bonding Oil. Zou die mijn haar ook vet maken?

Het antwoord: nee, absoluut niet. Ik kan gerust elke dag een beetje van deze haarolie in mijn haar aanbrengen om mijn haar opnieuw een mooie glans te geven. En mijn haar wordt niet vet. 

Je hebt ook maar een piepklein beetje nodig van deze haarolie. Op onderstaande foto zie je hoeveel ik ongeveer gebruik, zo’n drie kleine drupjes:

Nadat ik mijn haar heb gewassen met de Olaplex shampoo en conditioner (beide megafijne producten, die ook heel zuinig zijn in gebruik), breng ik een klein beetje haarolie aan op de punten van mijn haar. Dan föhn ik mijn haar met een goede föhn totdat mijn haar voor ongeveer 80% droog is.

Dan style ik mijn haar, vaak met een föhnborstel. Na het stylen van mijn haar breng ik nog een heel klein beetje olie aan om mijn haar die mooie glans mee te geven en het lekker zacht aan te laten voelen.

Ik doe nu al maanden met één 30 ml verpakking van deze haarolie en ik verwacht ook dat ik hier nog maanden, al dan niet jaren, mee kan doen. Je hebt aanzienlijk minder olie nodig om hetzelfde resultaat te bereiken dan bij goedkopere olies. En: de Olaplex Bonding Oil maakt je haar niet vet. Omdat de olie ook nog eens een hittebeschermende functie heeft, haal je met deze olie eigenlijk twee producten in één in huis. Ik vind het daarom ook echt wel de prijs waard en zou deze olie absoluut opnieuw kopen als de verpakking leeg is.

Check ook deze reviews: