Olaplex review: mijn ervaring met de complete lijn (no. 0 t/m 9)

Olaplex is al jaren enorm populair. De haarverzorgingsproducten zijn speciaal ontwikkeld om beschadigd haar te herstellen, bijvoorbeeld na het verven of veelvuldig gebruik van haarstylingtools. Veel mensen zweren dan ook bij Olaplex, maar… er hangt wel een prijskaartje aan.

De vraag is dan ook: is Olaplex je geld waard? Ik was al jarenlang onwijs nieuwsgierig naar de Olaplex-producten, testte de producten eindelijk uit en review de complete Olaplex-lijn (inclusief de nieuwe droogshampoo) in dit artikel.

Olaplex lijn review

Wat is Olaplex?

Olaplex is een haarverzoringslijn met producten die zijn ontworpen om beschadigd haar te herstellen en te versterken. Vooral voor mensen die regelmatig hun haar verven of bleken (waardoor je haar natuurlijk flink kan beschadigen), is de lijn populair en veel kapperszaken zweren dan ook bij de producten van Olaplex.

Het merk Olaplex werd gelanceerd in 2014. Door de jaren heen werd de lijn uitgebreid met meerdere producten, waarbij wordt aangeraden om de producten in combinatie met elkaar te gebruiken én in de juiste volgorde. Zo krijg je echt het optimale resultaat.

Het wordt sterk aangeraden om de Olaplex-producten in combinatie met elkaar te gebruiken én in de juiste volgorde, voor optimaal resultaat.

Welke producten behoren tot de Olaplex-lijn?

De Olaplex-lijn bestaat uit 10 officiële stappen:

  1. Olaplex No. 0: een behandeling voor het gebruik van de overige Olaplex producten
  2. Olaplex No. 1: alleen bij kappers, wordt gemengd met haarverf of bleek
  3. Olaplex No. 2: alleen bij kappers, wordt gebruikt tijdens het uitspoelen van de verf
  4. Olaplex No. 3: voor het langer behouden van de salonbehandeling
  5. Olaplex No. 4: een shampoo voor het reinigen en voeden van je haar. Er zijn meerdere shampoos verkrijgbaar, bijvoorbeeld een zilvershampoo voor blond/assig haar.
  6. Olaplex No. 5: een voedende conditioner. Er zijn meerdere conditioners verkrijgbaar voor allerlei haartypen.
  7. Olaplex No. 6: een leave-in conditioner voor optimale hydratatie van je haar
  8. Olaplex No. 7: een voedende haarolie die je haar glanzend maakt en gespleten haarpunten beperkt
  9. Olpalex No. 8: een voedend haarmasker, dat je eens per week in plaats van de conditioner gebruikt.
  10. Olaplex No. 9: een voedend haarserum dat je op handdoekdroog haar aanbrengt. Dit is ook een heat protector.

Ook zijn er verschillende Olaplex droogshampoos die je tussentijds kan gebruiken.

De nummers van de Olaplex-lijn spreken voor zich: dit is de volgorde die je aan moet houden bij het gebruik van de producten. En wel zo handig: op elke verpakking staat precies uitgelegd hoe je het product moet gebruiken; bijvoorbeeld op handdoekdroog of juist op nat haar, of je het moet laten intrekken of uitspoelen en hoe lang je het op je haar moet laten zitten.

Regelmatig voegt Olaplex nieuwe producten toe aan het stappenplan of producten die buiten het stappenplan vallen. Nieuw zijn bijvoorbeeld het wimperserum, verschillende travel size producten en ook no. 9, het haarserum, is een nieuw product binnen het Olaplex-stappenplan.

Uitleg over de Olaplex-producten

Toen ik Olaplex zelf voor het eerst ging gebruiken, besloot ik het dan ook goed aan te pakken en alle producten te bestellen. Onderstaande video met uitleg over elk product en elke stap heeft mij erg geholpen om de productlijn goed te begrijpen.

De afgelopen maanden heb ik alle producten van Olaplex uitgebreid kunnen testen en is het tijd om mijn ervaring over deze producten met je te delen. Ik doorloop alle stappen, leg je precies uit waar elk product voor bedoeld is en deel mijn mening met je.

En ik mag een unieke kortingscode met je delen! Met de code BESTEHAARTOOLS krijg je 20% korting op veel producten bij LOOKFANTASTIC, waaronder de Olaplex-producten die ik review in dit artikel.

Olaplex no 1 review

Stap 1: Olaplex No.0 Intensive Bond Builder

Je begint met de Olaplex No. 0 Intensive Bond Builder. Dit is een behandeling die bedoeld is om de haarstructuur van binnenuit te versterken en je haar voorbereidt op de rest van het Olaplex-stappenplan. De Intensive Bond Builder opent de haarschubben namelijk en bereidt het haar voor op de opname van voedingsstoffen.

Zo’n product had ik nog niet eerder gezien en gebruikt. Je brengt het aan op handdoekdroog haar, zowel bij je haarwortels als in de punten. Daarna laat je het ongeveer 10 minuten intrekken. Het is een handige sprayflacon, maar in tegenstelling tot de rest van de Olaplex-producten, vind ik deze niet heel zuinig in gebruik. Na één keer gebruiken, vond ik dat er al best wel veel uit de verpakking was. 

De geur is ook even wennen: die is redelijk sterk en heeft niet zo’n heerlijke geur als de rest van de Olaplex-producten. Echt wel een bijzonder product dus, maar een belangrijke eerste stap voor de rest van het Olaplex-stappenplan!

Olaplex No.0 Intensive Bond Builder

155 ml: €29,95

Gebruik de code BESTEHAARTOOLS voor 20% extra korting.

Stap 2: Olaplex No. 1 & No. 2 (alleen bij kappers)

Olaplex No. 1 en No. 2 worden in principe alleen in salons gebruikt. Deze kun je als consumenten ook niet zomaar kopen. Deze producten gebruik je als je je haar laat verven en beschermen je haar optimaal tijdens en net na het verven of bleken. 

Olaplex No. 1 wordt gemengd met de haarverf of bleek en vormt nieuwe bindingen in het haar en versterkt bestaande bindingen.

Olaplex No. 2 wordt tijdens of na het uitspoelen van de verf of bleek op het haar aangebracht. Eventuele resterende gebroken verbindingen in het haar worden hersteld met als resultaat sterker en gezonder haar. Zelfs na zo’n intensieve, chemische behandeling!

Olaplex no 3 review

Stap 3: Olaplex No. 3 Hair Perfector

Stap 3 kan thuis worden toegepast en volgens veel mensen is No. 3 écht de holy grail van het Olaplex-stappenplan. Olaplex No. 3 Hair Perfector onderhoudt en verlengt het resultaat van de behandeling in de salon. 

Het product herstelt beschadigd haar, verbetert de haartextuur en zorgt voor meer glans. Er wordt aangeraden om Olaplex No. 3 één keer per week te gebruiken op vochtig haar, het liefst in combinatie met Olaplex No. 0. Je sprayt dan eerst No. 0 op je haar, laat dat 10 minuten intrekken en spoelt dat uit. Daarna breng je No. 3 aan, laat het opnieuw 10 minuten intrekken en je spoelt het weer uit.

De structuur doet me denken aan een leave-in conditioner. Het is redelijk vloeibaar, maar wel troebel. En in tegenstelling tot een leave-in conditioner, moet je de Hair Perfector wél uitspoelen.

Het viel me op dat na het gebruik van beide producten mijn haar al lekker zacht aanvoelde, terwijl ik nog moest beginnen met shampoo en conditioner! 

Olaplex No. 3 Hair Perfector

100 ml: €29,95

Gebruik de code BESTEHAARTOOLS voor 20% extra korting.

Olaplex no 4 shampoo review

Stap 4: Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo

Dan is het tijd om je haar te wassen. Dat doe je met de Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo. Deze is verkrijgbaar in verpakkingen van 100 ml, 250 ml (deze heb ik gebruikt) of 1.000 ml. 

Dit is een shampoo die het haar reinigt (uiteraard!), maar ook de kleur en eerdere toegepaste stappen van het Olaplex-stappenplan behoudt. Het is een heel geconcentreerde shampoo waar je echt maar een piepklein beetje van nodig hebt. Het is een dure shampoo, maar je doet er echt enorm lang mee. De shampoo schuimt goed en ruikt heerlijk: twee dingen die ik toch wel belangrijk vind aan een shampoo. 

Als je je haar blond hebt geverfd en/of een assige tint in je haar hebt, kun je ook de Olaplex No. 4P shampoo gebruiken: een zilvershampoo die de kleur van je geverfde haar langer mooi houdt.

Olaplex no 5 conditioner review

Stap 5: Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner

Na het wassen van je haar, gebruik je de Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner. Die doet écht wat een goede conditioner hoort te doen: je haar optimaal te hydrateren en lekker zacht te maken. Ik vind dit een heel fijne conditioner, waar je opnieuw maar weinig van nodig hebt. Ik laat de conditioner meestal een paar minuten intrekken, voordat ik deze ook weer uitspoel.

De conditioner ruikt lekker, maakt je haar zacht en je haar voelt gevoed aan.

Stap 6: Olaplex No. 6 Bond Smoother

Olaplex No. 6 Bond Smoother is een leave-in conditioner. Ik ben daar zelf niet zo’n fan van, omdat het mijn haar snel zwaar en slap maakt. Deze stap sla ik zelf dan ook over, maar ik hoor wel dat veel vrouwen dit een fijne leave-in conditioner voor krullen vinden.

Gebruik je stap 6 wel? Dan krijg je optimaal resultaat door deze te gebruiken in combinatie met stap 7, die ik zelf wél gebruik.

Olaplex no 7 review

Stap 7: Olaplex No. 7 Bonding Oil

Stap 7 is namelijk een haarolie: één van mijn favoriete haarverzorgingsproducten. De Olaplex No. 7 Bonding Oil is een lichte haarolie die je haar hydrateert, verzacht en versterkt: precies waarom ik graag een haarolie gebruik!

De olie beschermt je haar ook tegen de hitte van haarstylingtools en is daarom ook een goede heat protector. Je kan Olaplex No. 7 gebruiken op zowel nat als droog haar. Zelf breng ik een beetje olie aan in de punten als mijn haar handdoekdroog is. Op dag 2 breng ik gerust nog een beetje olie aan in de punten voor extra glans. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig, want de olie is enorm geconcentreerd. Hier doe je dus echt enorm lang mee. En wel zo fijn: de olie maakt je haar niet vet, wat ik zelf toch wel snel heb bij veel andere haaroliën.

Olaplex no 8 masker review

Stap 8: Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask

Haarmaskers: mijn ontdekking van de eeuw! Tot vorig jaar had ik nog nooit een haarmasker gebruikt maar wát is mijn haar opgeknapt hiervan. En dus was ik ook heel benieuwd naar stap 8 van de Olaplex lijn: het hydraterende haarmasker.

Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask helpt bij het herstellen en versterken van beschadigd haar. Ideaal voor mij, dus! Er wordt aangeraden om dit één tot maximaal twee keer per week te gebruiken. Zelf was ik mijn haar ongeveer 2x per week en gebruik ik het masker één van die twee keer. Je brengt deze aan op je haar na de shampoo en hoeft dan geen conditioner meer te gebruiken. Het masker ruikt heerlijk en na het gebruik ervan voelt mijn haar zacht en gevoed aan. Precies wat je wil!

Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask

100 ml: €29,95

Gebruik de code BESTEHAARTOOLS voor 20% extra korting.

Olaplex no 9 review serum

Stap 9: Olaplex No. 9 Nourishing Hair Serum

Stap 9 is een leave-in haarserum. Deze breng je aan op handdoek droog haar. Dit haarserum kan je ook als heat protector gebruiken, omdat de serum je haar beschermt tegen hitte tot wel 230 graden. Ik breng dit serum dan ook aan na het handdoekdroog maken van mijn haar, vooral in de puntjes. Daarna föhn ik mijn haar en gebruik ik bijvoorbeeld een föhnborstel of krultang voor het stylen van mijn haar.

Olaplex No. 9 Nourishing Hair Serum

90 ml: €29,95

Gebruik de code BESTEHAARTOOLS voor 20% extra korting.

Olaplex no 9 droogshampoo review

Tussentijdse stap: Olaplex droogshampoo

Wil je je haar tussentijds opfrissen, voordat je het Olaplex stappenplan opnieuw doorloopt? Dan is de Olaplex No 4D Clean Volume Detox droogshampoo een goede tip!

Dit is een droogshampoo die Olaplex heel recentelijk aan de collectie heeft toegevoegd. Ik heb zelf donker haar en de grootste struggle met droogshampoos, is dat ze vaak een witte waas achter laten op donker haar. Nou, deze niet – en dat is direct een groot pluspunt. Ook een pluspunt: de heerlijke frisse geur van deze droogshampoo, die wat wegheeft van citrustinten. Echt heerlijk! Als mijn haar op dag 3 of 4 (als ik het eigenlijk moet wassen), is de Olaplex droogshampoo echt een lifesaver om mijn wasbeurt nog met een dag uit te stellen.

Olaplex No. 4D Clean Volume Detox Droogashmpoo

250 ml: €23,95

Gebruik de code BESTEHAARTOOLS voor 20% extra korting.