BaByliss Big Hair Luxe Föhnborstel review

Review: BaByliss Big Hair Luxe föhnborstel [2023]

De Big Hair Luxe föhnborstel is de nieuwste föhnborstel van het bekende én betaalbare merk BaByliss. Met maar liefst 4 opzetstukken met verschillende functionaliteiten en diktes, is deze föhnborstel geschikt voor alle haartypen. Deze moest ik wel proberen!

Materiaal:

Keramische coating & Kunststof

Aantal opzetstukken:

4 opzetstukken

Verkrijgbaar vanaf:

€70,-

Mijn beoordeling:

4.7/5

Opzetstukken

Eén van de belangrijkste redenen waarom ik deze föhnborstel kocht: de verschillende opzetstukken. De BaByliss Big Hair luxe föhnborstel heeft namelijk maar liefst 4 opzetstukken die je kan inzetten voor verschillende doeleinden.

 • Roterende föhnborstel van 50 mm voor veel volume in je haar.
 • Föhnborstel van 38 mm (let op: deze roteert niet!) voor volume en body.
 • Stijltang opzetstuk voor het steilen van je haar, met behoud van volume bij de haaraanzet.
 • Stijlborstel voor het steil en glanzend maken van je haar.
 
Het opzetstuk van 50 mm is vooral fijn als je zoekt naar een föhnborstel voor lang haar, het opzetstuk van 38 mm is een geschikte föhnborstel voor kort haar. Kortom: een alles-in-1 föhnborstel die eigenlijk geschikt is voor elk haartype: dik, dun, lang of kort.

Roterende föhnborstel – 50 mm

Föhnborstel – 38 mm

Stijltang opzetstuk

Stijlborstel

Materiaal

De borstelharen van de roterende föhnborstel, zijn flexibel en gemaakt van everzwijnhaar. Dit is één van de beste materialen die je kan kiezen, want de haartjes zijn dun en zacht en beschadigen je haar niet. Bovendien helpt everzwijnhaar de haarschubben sluiten en de natuurlijke oliën van je hoofdhuid naar de rest van het haar verdelen.

De borstelharen van de andere opzetstukken zijn hard en gemaakt van kunststof.

Het ronde, stijltang opzetstuk en de stijlborstel zijn voorzien van een keramische coating. De warmte van deze föhnborstel wordt daardoor goed verspreid over je haar en je haar is beter beschermd door de warmte van de stylingtool. Nóg beter is een volledig keramische föhnborstel, zoals de Dyson Airwrap bijvoorbeeld. 

Temperatuurstanden

De BaByliss Big Hair Luxe föhnborstel heeft 2 warme standen en 1 koude stand. Zelf gebruik ik de föhnborstel met alle opzetstukken altijd op de warmste stand en pas ik bij elke pluk op het laatst nog even de koude stand toe. Daardoor fixeer je je gestylede haar en blijft je haar extra lang mooi in model zitten.

Snoer

Het snoer is 2,5 meter lang en qua lengte vrij gemiddeld als je kijkt naar verschillende föhnborstels. Het snoer draait automatisch mee, zeker handig als je gebruik maakt van het roterende opzetstuk, zodat je voorkomt dat het snoer in de knoop raakt tijdens het stylen van je haar.

Mijn ervaring met de BaByliss Big Hair Luxe föhnborstel

Ik kocht de BaByliss Big Hair Luxe föhnborstel eind februari, toen mijn vorige geliefde Remington föhnborstel ermee ophield, waar ik ruim 7 jaar plezier van heb gehad. Ik besloot uiteindelijk voor deze nieuwe BaByliss Big Hair Luxe föhnborstel te gaan vanwege de lovende reviews op Bol.com én de verschillende opzetstukken.

Het grote, roterende opzetstuk van 50 mm gebruik ik als ik snel een subtiele slag in mijn haar wil maken na het droog föhnen van mijn haar. Mijn favoriet is toch wel het opzetstuk van 38 mm, waarmee ik een mooi blow-dry effect creëer in mijn haar. Het is even wennen dat dit opzetstuk niet meedraait, maar met een beetje oefenen heb je ook dit opzetstuk zo onder de knie.

Binnen 10 minuten creëer ik het volgende resultaat dat ook nog eens de hele dag mooi blijft zitten:

BaByliss Big Hair Luxe Föhnborstel review
BaByliss Big Hair Luxe Föhnborstel review

Dat doe ik door het volgende stappenplan te volgen:

 1. Ik style mijn haar met deze föhnborstel zodra mijn haar voor +/- 90% droog is na het wassen van mijn haar. Eerst kam ik mijn haar goed door met een haarborstel.
 2. Voor gebruik breng ik een heat protector aan over mijn hele haar en volume spray bij de haaraanzet.
 3. Vervolgens verdeel ik mijn haar in twee delen en maak ik het bovenste gedeelte vast met een haarclip. 
 4. Ik begin met het stylen van de onderste helft van mijn haar. Ik pak een redelijk grote pluk en rol deze van onder tot boven in de borstel.
 5. Deze houd ik voor ongeveer 30 seconden vast op de warmste stand.
 6. Ik eindig door de pluk nog +/- 10 seconden te voorzien van een cool shot. 
 7. Ik rol de pluk voorzichtig uit en doe hier even niets mee. Ondertussen ga ik verder met het stylen van de rest van mijn haar.
 8. Tot slot woel ik nog even met mijn handen door mijn haar en breng ik soms nog een haarspray aan om mijn gestylede haar extra lang in model te houden. 

Ik ben supertevreden over deze BaByliss föhnborstel. De tool is mega multifunctioneel, geschikt voor elk haartype én is ook nog eens hartstikke betaalbaar. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken, is dat het borstelopzetstuk van 38 mm niet automatisch roteert. Maar, met een beetje oefenen, creëer ik met dit opzetstuk juist het mooiste resultaat. Een dikke aanrader!

Nicole’s eindoordeel:

4.7/5

4,7 / 5 sterren

Check ook deze reviews: