Comair Pneumatiekborstel

Review: Comair Pneumatische borstel

In mijn zoektocht naar een goede haarborstel die me niet direct een half maandsalaris zou kosten, stuitte ik op de Comair Pneumatiekborstel. Een superfijne én betaalbare zachte borstel met everzwijnhaar. De reviews waren goed en dus was ik benieuwd. En ik kan je alvast verklappen: ook ik ben mega enthousiast over deze haarborstel nadat ik 'm nu een paar weken heb getest. In dit artikel deel ik mijn uitgebreide review!

Mijn zoektocht naar een goede haarborstel

Een goede haarborstel… lange tijd zag ik er niet zo de noodzaak van in. Want ik dacht: dat kost je een vermogen en dat zo’n dure borstel nou echt beter zou zijn dan een goedkope variant – ik betwijfelde het. Ik kocht altijd gewoon bij de drogist de eerste de beste borstel die ik tegenkwam.

Maar: ik heb ook al jaren last van droog haar en extreem gespleten haarpunten. Lange tijd zocht ik de oplossing in haarverzorging in de vorm van heat protector, shampoo en conditioner, maar toen kwam ik erachter dat de borstel ook wel eens de boosdoener zou kunnen zijn van mijn droge, dode haarpunten. Want een goede borstel is de basis van de verzorging van je haar!

Ik kwam erachter dat je – als je gespleten haarpunten hebt zoals ik – het beste kan zoeken naar een zogenaamde pneumatische borstel: een borstel die zachter is voor je haar, maar ook voor je hoofdhuid. Ideaal als je dun en/of breekbaar haar hebt, dus. Deze haarborstel kenmerkt zich door de lucht onder het pinbed van de borstel. Het luchtkussen vormt zich naar je schedel, waardoor het borstelen van je haar extra makkelijk gaat.

Daarnaast kwam ik ook tot de ontdekking dat borstelharen van everzwijnhaar aan te raden zijn. Dit beschadigt je haar niet, maakt het minder breekbaar én geeft ook nog eens een mooie glans aan je haar. 

Uiteindelijk vond ik een tijdje geleden een heel fijne pneumatische haarborstel mét everzwijnhaar die ook nog eens hartstikke betaalbaar is. Ik heb het over de Comair Pneumatiekborstel. Ik vertel je er alles over in deze review!

Over de Comair Pneumatiekborstel

De pneumatiekborstel van het betaalbare merk Comair heeft me zó verrast! Dat ik zo’n verschil zou merken tussen de plastic haarborstels die ik altijd kocht en deze… dat had ik niet verwacht.

De borstelharen zijn gemaakt van een mix van everzwijnhaar en nylonpinnen. De nylonpinnen zorgen ervoor dat je haar makkelijk klit-vrij wordt en het everzwijnhaar zorgt ervoor dat je de borstel makkelijk en zacht door je haar glijdt, zonder je haar te beschadigen. En een fijne extra: zwijnenharen geven glans aan je haar en maken je haar niet statisch.

De Comair Pneumatiekborstel is verkrijgbaar in verschillende varianten:

Comair Pneumatiekborstel – 6 rijen

Koop nu bij:

salontopper.nl (€4,45)
bol.com (€13,43)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 07:12Comair – Pneumatiekborstel – 11 Rijen

Koop nu bij:

bol.com (€9,45)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 07:13

Comair Pneumatiekborstel – 13 rijen

Koop nu bij:

bol.com (€18,49)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 07:12

Welke Comair borstel past bij jouw haartype?

Alle Comair haarborstels beschikken over dezelfde materialen, maar verschillen qua grootte. Hoe dikker en/of langer je haar is, hoe fijner een grotere variant van de Comair Pneumatiekborstel waarschijnlijk is.

Zelf heb ik de Comair Pneumatiekborstel met 11 rijen gekocht. Deze is prima voor mijn halflange, redelijk dikke haar. Verder kun je dus kiezen uit:

  • Comair borstel – 6 rijen: kort haar tot boven de schouders of dun haar
  • Comair borstel – 7 rijen: kort haar tot boven/op de schouders of dun haar
  • Comair borstel – 9 rijen: normaal haar tot op/net over de schouder
  • Comair borstel – 11 rijen: halflang/dik haar
  • Comair borstel – 13 rijen: lang/dik haar

Mijn ervaring met de Comair Pneumatiekborstel

Ik gebruik de borstel nu een paar weken en merk echt een wereld van verschil. Mijn haar wordt makkelijk klitvrij, zonder dat het pijn doet en de borstel glijdt zacht en fijn door mijn haar. De everzwijnharen geven een mooie glans aan mijn haar. 

En het beste van alles: de borstel is mega betaalbaar! Kortom, ik kan niet anders dan deze pneumatiekborstel van Comair 5/5 sterren geven:

Nicole's review:
4.7/5
Comair – Pneumatiekborstel – 11 Rijen

Koop nu bij:

bol.com (€9,45)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 07:13

Check ook deze reviews: