Review: Lion d’Or draadloze stijltang

Hoe handig zou het zijn als je onderweg, bijvoorbeeld in de trein of in het vliegtuig, nog snel even je haar kan stijlen? Ook als er geen stopcontact in de buurt is? Dat kan met een draadloze stijltang. Ik testte de Lion D'or draadloze stijltang uit en deel mijn review in dit artikel.

Materiaal:

Keramisch gecoat

Verkrijgbaar vanaf:

€36,95

Mijn beoordeling:

4/5

Over de Lion d'Or stijltang

De Lion d’Or stijltang is een draadloze stijltang die je op kan laden in de meegeleverde oplaadbasis met kabel.  Omdat de stijltang volledig draadloos is, is dit ook een ideale stijltang voor op reis. Deze compacte (en lichte!) stijltang, valt ook in de categorie onder de mini stijltangen. Kortom: een compacte stijltang die je makkelijk meeneemt in je tas of koffer.

Lion D’or® Draadloze Stijltang

Koop nu bij:

bol.com (€32,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 april 2024 - 01:39

Temperatuurstanden

Je hebt de keuze uit 3 temperatuurstanden: 165 graden, 185 graden en 210 graden. En dat de Lion D’or stijltang maar liefst 210 graden warm kan worden, is best uniek voor dit soort kleine, draadloze stijltangen die niet vaak warmer worden dan 200 graden. Zeker als je dik of lang haar hebt, is het wel zo fijn dat je een stijltang wat warmer kan zetten.

Met de + en – knopjes kun je de temperatuur instellen. De verlichte display laat zien hoe warm de stijltang is. 

Draadloze stijltang opladen

Ook zie je onder de temperatuurstanden het batterij-icoontje, dat laat zien hoe vol de stijltang nog is. Het duurt ongeveer 2 uur voordat de stijltang helemaal vol is. Opladen doe je gemakkelijk in de meegeleverde oplaadbasis met de USB-C kabel die ook in de verpakking zit.

Na volledig opladen belooft de Lion D’or dat je de stijltang 30 tot 45 minuten kan gebruiken. Hoe hoger de temperatuurstand, hoe minder lang je de stijltang kan gebruiken – logisch, natuurlijk. Ik gebruik deze stijltang het vaakst op 210 graden, om hooguit een paar eigenwijze plukjes stijl te maken of mijn haar op reis snel even stijl te maken. Ik gebruik de stijltang per keer maar een minuut of 5 en ervaar inderdaad dat ik er echt wel 6 tot 7 keer mee kan doen, voordat ik ‘m weer moet opladen.

Veiligheidslock & vliegtuigstand

In tegenstelling tot een bedrade stijltang, kan zo’n draadloze stijltang zomaar aangaan. Ook als ‘ie niet in het stopcontact zit. En dat wil je natuurlijk niet!

Maar, daar heeft Lion D’or aan gedacht. Je kunt de stijltang allereerst vergrendelen, zodat deze niet open kan gaan. Ook kun je de switch voor de vliegtuigstand aanzetten, waardoor de stijltang ook niet aan kan gaan. Wel zo veilig in je tas of koffer!

Mijn ervaring met de Lion D'or draadloze stijltang

De Lion D’or stijltang is de eerste draadloze stijltang die ik ooit heb geprobeerd. Ik was superbenieuwd naar de kwaliteit en het resultaat van zo’n stijltang! Wat me direct opviel, is dat de stijltang lekker licht en compact is. Hij houdt heel fijn vast en past makkelijk in je tas. Wel zijn de stijlplaten aan de smalle kant, wat natuurlijk logisch is bij zo’n kleine stijltang. Daardoor kost het me wel iets meer tijd om mijn redelijk lange haar stijl te maken en gebruik ik deze kleine, draadloze stijltang eigenlijk alleen voor een paar plukjes of om mijn haar onderweg bij te werken.

Wil ik mijn hele haar steil maken? Dan pak ik toch een ‘normale’ stijltang erbij, die breder is en krachtiger is. Dan gaat het steil maken een stuk sneller.

Maar, als je op zoek bent naar een draadloze stijltang die je gemakkelijk mee kan nemen en daar niet te veel geld voor wil betalen, vind ik de Lion D’or stijltang echt een aanrader! 

Nicole's review:
4/5
Lion D’or® Draadloze Stijltang

Koop nu bij:

bol.com (€32,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 april 2024 - 01:39

Check ook deze reviews: