MAE Airstyler PRO review

Review: MAE Airstyler PRO (2024)

De MAE Airstyler PRO komt wel héél dicht in de buurt van de kwaliteit van de veel duurdere Dyson Airwrap. Ik testte de MAE Airstyler Pro uitgebreid uit en - spoiler alert - ik ben mega enthousiast! Lees mijn uitgebreide review hier.

Materiaal:

Keramisch gecoat

Aantal opzetstukken:

9 opzetstukken

Verkrijgbaar vanaf:

€169,95

Mijn beoordeling:

5/5

Over de MAE Airstyler PRO

Het merk MAE kwam in 2023 al met een Airstyler: de MAE Airstyler 2023 waar ik vorig jaar al een uitgebreide review over schreef. Een betaalbaar instapmodel airstyler, maar die toch echt wel van mindere kwaliteit was dan de Dyson Airwrap of andere duurdere airstylers.

De MAE Airstyler PRO, de opvolger en de luxere versie van de hierboven genoemde MAE airstyler, maakt dat méér dan goed. Want dit is echt een enorm goede airstyler met maar liefst 9 verschillende opzetstukken waar je alle kanten mee op kan.

MAE® Airstyler Pro Fohnborstel

Koop nu bij:

bol.com (€169,95)
maeofficial.com (€169,95)
Prijzen geüpdatet op: 17 april 2024 - 19:12

Opzetstukken

De MAE Airstyler PRO heeft maar liefst 9 verschillende opzetstukken:

  1. Een groot krulopzetstuk voor links
  2. Een groot krulopzetstuk voor rechts
  3. Een klein krulopzetstuk voor links
  4. Een klein krulopzetstuk voor rechts
  5. Een kleine, platte stijlborstel
  6. Een kleine ronde föhnborstel
  7. Een föhnopzetstuk
  8. Een diffuser
  9. Een smalle blaasmond
Elk opzetstuk is voorzien van een kunststof tip aan de bovenzijde. Daardoor kun je elk opzetstuk vasthouden tijdens het stylen, zonder je handen te branden.
Het is heel simpel om elk opzetstuk op en af de airstyler te klikken, door het ‘lock’ knopje in te drukken. 

Groot krulopzetstuk (voor lang/dik haar)

Klein krulopzetstuk (voor kort/dun haar)

Ronde föhnborstel

Platte stijlborstel

Föhnopzetstuk

Smalle blaasmond

Diffuser

Snoer

Het snoer van de MAE Airstyler PRO is lekker lang en draait helemaal mee. Dat is een groot pluspunt van een airstyler, zodat je niet in de knoop komt met het snoer tijdens het krullen van je haar met de ronde föhnborstel of de krulopzetstukken.

Blaas- en temperatuurstanden

De MAE Airstyler PRO beschikt over 2 knopjes waarmee je de blaasstand en temperatuurstand kunt bepalen. Je hebt de keuze uit 3 blaasstanden en 3 temperatuurstanden, waaronder een koude stand. Van zacht tot enorm krachtig is er altijd wel een blaasstand die geschikt is voor hoe je je haar wil stylen. De heetste stand wordt ook echt lekker warm (heel handig bij het krullen van je haar met krultang) en de koudeluchtstand is ideaal om de krul die je creëert tot slot te fixeren.

De knopjes zijn wel redelijk gevoelig, dus let op dat je deze niet per ongeluk indrukt tijdens het stylen.

Mijn ervaring met de MAE Airstyler PRO

Na heel veel Dyson Airwrap dupes getest te hebben, behoort de MAE Airstyler PRO zeker in mijn top 3 favoriete Airwrap dupes. Voor dit geld krijg je een enorm goede én superveelzijdige airstyler waar je echt alle kanten mee op kan.

Na het wassen van mijn haar, breng ik een heat protection spray aan en maak ik mijn haar droog met het föhnopzetstuk. Soms combineer ik die met de smalle blaasmond om mijn haar mooi glad te maken. Föhnen doe ik vaak op de krachtigste stand en hoogste temperatuur, zodat m’n haar lekker snel droog is. Zodra mijn haar voor +/- 80% droog is, breng ik een verstevigende mousse aan in mijn hele haar en een haarolie in de punten. Dan ga ik aan de slag met de krulopzetstukken of de föhnborstel, net waar ik zin in heb! Dit is één van de weinige airstylers die krulopzetstukken heeft die lang en dik genoeg zijn voor mijn redelijk dikke en lange haar, dus ik vind dit ook echt een aanrader voor vrouwen met lang haar. 

Het ronde föhnopzetstuk gebruik ik om veel volume in haar te krijgen. Ik rol een pluk haar om de borstel heen, gebruik de warmste stand op een gemiddelde blaasstand voor +/- 20 seconden en pas tot slot nog +/- 10 seconden de koudeluchtstand toe. En het eindresultaat mag er zijn, dit kost me maximaal 10 minuutjes en blijft ongeveer een dag mooi zitten. De dag erna kost het me nog maar 5 minuutjes om m’n haar een touch up te geven.

Mijn gestylde haar met de MAE Airstyler PRO met het ronde föhnborstel opzetstuk.

Nicole's eindoordeel:

5/5

Ik kan niet anders dan deze tool 5 sterren geven. Wát een geweldige kwaliteit airstyler met talloze opzetstukken voor een prima prijs. Een stuk betaalbaarder dan de Dyson Airwrap en wat mij betreft echt eenzelfde eindresultaat.

Shop ‘m nu bij Bol.com of rechtstreeks op de website van MAE:

MAE® Airstyler Pro Fohnborstel

Koop nu bij:

bol.com (€169,95)
maeofficial.com (€169,95)
Prijzen geüpdatet op: 17 april 2024 - 19:12

Check ook deze reviews: