MAE Airstyler Review

Review: MAE Airwrap / Airstyler 2023

Ben je op zoek naar een betaalbaar alternatief van de Dyson Airwrap? Dit is de MAE® Airstyler! Een stuk goedkoper en voldoende gelijkenissen: van uiterlijk tot opzetstukken en functionaliteiten. Ik testte de betaalbare én multifunctionele MAE Airwrap uit en deel mijn review in dit artikel.

Materiaal:

Kunststof

Aantal opzetstukken:

5 opzetstukken

Verkrijgbaar vanaf:

€79,95

Mijn beoordeling:

4.3/5

Over de MAE® Airwrap (2023)

De MAE® Airstyler kwam uit in 2023 en is voorzien van een krachtigere motor die maar liefst 60.000 omwentelingen per minuut maakt. Dit is ruim 70% krachtiger ten opzichte van het 2022 model! Daardoor style je haar nog sneller en gemakkelijker in het gewenste kapsel.

Je zult het vast al hebben gezien: de MAE Airstyler is een echte Airwrap dupe. Maar dan voor een veel fijner prijsje!

Temperatuurstanden

Uniek aan deze haarstylingtool, is de manier waarop de tool gebruik maakt van warmte en kracht. Terwijl veel andere föhnborstels of krultangen op temperaturen boven de 200 graden gebruikt moeten worden, is de maximale temperatuur van de MAE® Airwrap 95 graden

Daardoor is deze airstyler minder beschadigend voor je haar dan veel andere haarstylingtools. En dat vind ik een groot pluspunt! Hoef je je tóch iets minder schuldig te voelen als je deze haarstylingtool dagelijks op je haar gebruikt. 😉

Je hebt de keuze uit 3 temperatuurstanden. Helaas ontbreekt de coolshot functie, wat ik zelf toch altijd wel een fijne functionaliteit vind op een multistyler of föhnborstel. Daarmee fixeer je je krullen, zodat ze langer blijven zitten.

De lagere temperaturen zorgen zéker niet voor minder resultaat, want door de krachtige luchtstromen creëer je alsnog een mooie slag, krullen of juist steil haar. En blijft het goed zitten zoals je het gestyled hebt. 

MAE® Airstyler v4 (2023 editie)
5 verschillende opzetstukken

Koop nu bij:

maeofficial.com (€79,95)
bol.com (€79,95)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 07:14

Opzetstukken

De MAE® Airstyler heeft maar liefst 5 verschillende opzetstukken:

  • Een föhnopzetstuk: voor het drogen van je haar na het wassen.
  • 2 krulopzetstukken: één voor links en één voor rechts, voor het creëren van krullen in je haar.
  • Een ronde föhnborstel: voor het blowdryen van je haar, net als bij de kapper. Hiermee creëer je een mooie slag en volume in je haar.
  • Een platte stijlborstel: Deze kun je gebruiken voor het steil maken van je haar, zonder volume te verliezen. Deze kun je gebruiken op droog haar, maar werkt nog net iets beter op handdoekdroog haar dat voor 60% tot 70% droog is.

Ook krijg je een hittebestandige handschoen meegeleverd. Ideaal, want de opzetstukken kunnen best wel warm worden. De krulopzetstukken en föhnborstel hebben aan de bovenzijde een handig gripje dat koel blijft. Deze kun je vastpakken tijdens het krullen van je haar en werkt heel handig!

Krulopzetstukken (links & rechts)

Ronde föhnborstel

Platte stijlborstel

Föhnopzetstuk

Snoer

Het snoer van de MAE Airwrap is 2 meter lang – een redelijk gebruikelijke lengte voor een snoer. Een fijn pluspunt: het snoer draait mee. Ideaal tijdens het krullen van je haar!

Mijn ervaring met de MAE® Airstyler

Ik heb inmiddels flink wat föhnborstels en airstylers getest, en de MAE® Airwrap is wat mij betreft een prima instapmodel airstyler voor een heel fijne prijs.

MAE Airstyler

Krulopzetstukken

Het meest benieuwd was ik naar de krulopzetstukken. Deze heb ik zelf uitgebreid getest op de Dyson Airwrap en de TravX Multistyler (een andere Airwrap dupe). Beide keren moest ik de conclusie trekken dat de korte krulopzetstukken helaas niet zo geschikt zijn voor mijn redelijk dikke, halflange haar. De Dyson Airwrap heeft inmiddels ook krulopzetstukken voor langer haar (die heb ik nog niet getest). De krulopzetstukken van de MAE Airstyler zijn qua lengte redelijk gelijk aan de opzetstukken van de Dyson Airwrap voor korter haar.

Ik was dus wat sceptisch. Toch pakken deze krulopzetstukken mijn plukken haar een stuk beter dan de krulopzetstukken van de TravX Multistyler die ik ook heb getest, maar moet ik toch concluderen dat ze te kort zijn voor mijn redelijk lange haar. Dan werkt het gewoon nét niet lekker.

Ronde föhnborstel

Mijn favoriete opzetstuk van de MAE Airstyler is absoluut de ronde föhnborstel. Ik kan wel zeggen dat dit mijn favoriete föhnborstel aller tijden aan het worden is!

Ik gebruik de föhnborstel op de hoogste temperatuurstand. Met gemak rol ik een pluk in de borstel en laat deze ongeveer 15 seconden gekruld in mijn haar zitten. Het resultaat? Mooie, grove krullen die met een beetje haarspray ook nog eens lang blijven zitten. Ik ben echt blown away door dit resultaat!

MAE airstyler ervaring
MAE Airstyler fohnborstel

De krullen die ik heb gemaakt met de föhnborstel. Zo mooi en volumineus! Op de linkerfoto kun je goed het verschil zien tussen mijn ‘normale’ haar (linkerkant) en de krullen die ik maakte met de föhnborstel (rechterkant).

Föhn 

Het föhnopzetstuk is aan de kleine kant. Daardoor merk ik dat het wat langer duurt om mijn haar te drogen, dan wanneer ik een grotere föhn pak. Wat ik wel fijn vind, is dat deze föhn minder warmte gebruikt dan de meeste andere föhns. Daardoor pluist mijn haar minder na het drogen en glanst het meer.

Stijlborstel

Ook de platte stijlborstel is aan de kleine kant. Ik pak voor mijn langere haar dan toch liever de TravX multistyler die een grotere stijlborstel heeft. Maar: it does the job. Ik laat mijn haar eerst tot +/- 70% aan de lucht drogen of droog mijn haar met een föhn. Dan pak ik deze stijlborstel erbij om mijn haar mooi glad en glanzend te maken. In tegenstelling tot een stijltang, verlies je bij het gebruik van een stijlborstel geen volume. Een groot voordeel, als je het mij vraagt!

Nicole’s eindoordeel:

4.3/5

Ik kan je de MAE Airstyler zeker aanraden als je op zoek bent naar een betaalbaar instapmodel airstyler. Voor een bedrag van nog geen €80,- krijg je namelijk een supercomplete en multifunctionele airstyler van prima kwaliteit. Met name voor kort(er) en/of dun haar is de MAE Airstyler echt een aanrader. Maar ook op mijn dikke, halflange haar doet deze airstyler echt haar werk. De nadelen die ik kan noemen zijn de korte krulopzetstukken die niet goed werken op lang(er) haar, dat de tool redelijk wat lawaai maakt en niet beschikt over een coolshotfunctie. Al met al kan ik niet anders dan deze tool 4,3 van de 5 sterren geven. Een echte budgettip!

Op zoek naar échte kwaliteit? Dan raad ik je de MAE Airstyler PRO aan. Die is wel wat duurder, maar je krijgt wat mij betreft echt waar voor je geld. Lees hier mijn review over de MAE Airstyler PRO.

MAE® Airstyler v4 (2023 editie)
5 verschillende opzetstukken

Koop nu bij:

maeofficial.com (€79,95)
bol.com (€79,95)
Prijzen geüpdatet op: 19 mei 2024 - 07:14

Check ook deze reviews: