MAE Breeze föhn

Review: MAE Breeze föhn

Lange tijd dacht ik: een föhn is een föhn. Niets bleek minder waard te zijn toen ik de MAE Breeze föhn testte: een luxe, lichtgewicht en stille föhn met twee grote opzetstukken. Deze föhn doet toch écht even anders zijn werk dan de budgetföhns die ik tot nu toe had gebruikt. Ik testte de MAE Breeze föhn uitgebreid uit en deel mijn ervaringen in deze review.

Type haarstylingtool:

Föhn

Aantal opzetstukken:

2 opzetstukken

Verkrijgbaar vanaf:

€119,95

Mijn beoordeling:

5/5

Over de MAE Breeze föhn

Misschien ken je ‘m wel: de luxe (maar enorm prijzige!) Dyson Supersonic föhn. De MAE Breeze föhn is wat mij betreft een waardig alternatief voor deze dure Dyson föhn. De kwaliteit is vergelijkbaar, maar je betaalt een stuk minder voor de MAE Breeze föhn.

Als je de MAE Breeze föhn uit de verpakking haalt, voel je direct: dit is kwaliteit. De föhn voelt stevig en kwalitatief goed aan, zonder zwaar te zijn. Met slechts 554 gram is dit namelijk een heel lichte föhn.

Je hebt de keuze uit 3 snelheden en 3 warmtestanden, waaronder een koudeluchtfunctie. Daarmee kun je je gedroogde haar tot slot nog fixeren (zeker hand in combinatie met de diffuser, daarover straks meer!) om je haar langer in model te houden.

MAE® Breeze Föhn

Koop nu bij:

maeofficial.com (€119,95)
bol.com (€119,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 juli 2024 - 07:14

Opzetstukken

Je krijgt 2 opzetstukken bij deze föhn:

  • Een diffuser voor het föhnen van krullen. Door je krullen in de diffuser te föhnen, behouden ze hun vorm en bounce. Daardoor is deze föhn met diffuser ook de perfecte föhn voor krullen.
  • Een smalle blaasmond zodat je een pluk haar heel geconcentreerd kan drogen. Daardoor wordt je haar mooi steil, glad én glanzend.

Groot (!) diffuser opzetstuk

Smalle blaasmond opzetstuk

Mijn ervaring met de MAE Breeze Föhn

Zoals ik in de inleiding al zei, dacht ik altijd dat er niet veel verschil zat tussen betaalbare of dure föhns. Een föhn is gewoon een föhn en maakt je haar droog, toch?! Oh boy, I was wrong.

Deze föhn is écht wel even iets anders dan de goedkope drogisterijföhn die ik hiervoor altijd gebruikte. De föhn is lekker stil (slechts 60 db) en lichtgewicht. Omdat de föhn heel krachtig is, is m’n haar binnen no time droog. En dat niet alleen, mijn haar is aanzienlijk zachter, glanzender en minder pluizig dan bij mijn vorige föhn. Zeker als ik de smalle blaasmond gebruik in combinatie met een shot koude lucht op het einde, is het resultaat echt top.

De diffuser gebruik ik zelf niet, omdat ik geen krullen heb, maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit een fantastische föhn is om te gebruiken als je krullen hebt. Want die diffuser is echt húge! 

Ik kan eigenlijk geen enkel minpunt over deze föhn bedenken, behalve dat je dus echt wel wat meer betaalt voor deze föhn dan de meeste föhns. Maar die investering is het wat mij betreft helemaal waard, want je merkt écht verschil!

Nicole's review:
5/5

Pluspunten

  • Lekker licht van gewicht: slechts 554 gram
  • Stille föhn
  • 3 warmtestanden en 3 blaasstanden, waaronder een koudeluchtstand
  • Snoer draait mee
  • Groot diffuser opzetstuk voor krullen
  • Fijne smalle blaasmond

Minpunten

  • Redelijk prijzige föhn
MAE® Breeze Föhn

Koop nu bij:

maeofficial.com (€119,95)
bol.com (€119,95)
Prijzen geüpdatet op: 18 juli 2024 - 07:14

Check ook deze reviews: