Revlon föhnborstel

Review: Revlon Föhnborstel

Deze TikTok-hype - de Revlon föhnborstel - moest ik natuurlijk proberen. Voor slechts €35,- haal je hiermee een heel betaalbare, grote föhnborstel in huis om je haar steil én volumineus te maken.

Geschikt voor:

Middel tot lang/dik haar

Aantal opzetstukken:

1 opzetstuk

Verkrijgbaar vanaf:

€34,95

Mijn beoordeling:

5/5

Over de Revlon föhnborstel

De Revlon föhnborstel zat op de één of andere manier helemaal in mijn TikTok-algoritme. Zowel Nederlandse als internationale TikTokkers zijn lyrisch over deze föhnborstel. Vooral omdat ‘ie extreem betaalbaar is: zo’n €35,-.

De Revlon föhnborstel is verkrijgbaar in twee varianten:

  • Borstel van 5 cm
  • Borstel van 8 cm

Ik ben voor de grootste variant gegaan: de föhnborstel van 8 cm. En groot: dat is ‘ie zeker! Zo’n groot opzetstuk heb ik niet eerder gezien bij andere föhnborstels.
Om meteen de verwachtingen te temperen: met deze grote föhnborstel is het eigenlijk onmogelijk om krullen te maken, zoals met een kleine, smallere föhnborstel vaak wel kan. Revlon geeft aan dat deze föhnborstel geschikt is voor lang(er) haar, om het haar steil te maken en lekker veel volume te creëren. 

Revlon Föhnborstel 8 cm
Mega betaalbare, grote föhnborstel

De föhnborstel

De föhnborstel is dus 8 cm breed en heeft een ovalen vorm. De borstel bestaat uit een combinatie van harde, plastic haartjes met een roze knopje aan het einde, en zachtere, zwarte haartjes. Daarmee heb je wat mij betreft best of both worlds. De harde borstelharen met puntjes zorgen ervoor dat je een pluk haar heel gemakkelijk om de borstel rolt en verwijdert klitten. De zachte haartjes zorgen voor een mooie glans.

Snoer

Het snoer van de Revlon föhnborstel is lekker lang en draait mee. Wel zo handig tijdens het stylen van je haar, zo kom je niet in de knoop.

Revlon review

Warmte- en blaasstanden

De Revlon föhnborstel heeft 3 warmte- en blaasstanden. Stand I is de wat zachtere blaasstand met een lagere temperatuur, stand II is de hogere blaasstand met hogere temperatuur. Ook heeft deze föhnborstel een koudeluchtfunctie: wat mij betreft een must om gestyled haar met een föhnborstel mooi in model te houden.

Nadat je je haar op één van de twee warmtestanden hebt gestyled, houd je je pluk haar nog even om de borstel gekruld en pas je 10 tot 15 seconden de koudeluchtfunctie toe. 

Mijn ervaring met de Revlon föhnborstel

Ik vind het verfrissend dat Revlon meteen de verwachtingen duidelijk maakt bij deze föhnborstel: het is écht een grote föhnborstel, vooral geschikt voor middel tot lang haar en geeft geen krullen als resultaat. 

Zelf heb ik een lichte slag van mezelf en ziet mijn haar er redelijk ontploft uit na het wassen en föhnen. Ik vind zo’n grote föhnborstel als die van Revlon de perfecte haarstylingtool om mijn haar na het wassen en drogen (op +/- 80% droog) mooi glad, glanzend én volumineus te krijgen.

En dat in een handomdraai. Het kost me nog geen 5 minuten om mijn haar te stylen met deze Revlon föhnborstel. Zeker als je bedenkt dat je op bol.com nog geen €35,- betaalt voor deze Revlon föhnborstel, is dit wat mij betreft echt een budgettopper.

Kortom: wat mij betreft is de Revlon föhnborstel een echte aanrader. Je kunt kiezen voor de 5 cm variant voor korter haar (deze is iets duurder, rond de €45,-) of de 8 cm variant voor langer haar.

Check hieronder mijn TikTok waarin ik de Revlon föhnborstel test én het eindresultaat laat zien! 👇

@haartools Deze TikTok-hype moest ik proberen: deze gigantische föhnborstel (8 cm!) die maar €35 kost. What do you think?! 😍 #revlonhairdryerbrush #fohnborstel #haar #haarstyling #revlon #revlonbrush #hairdrybrusg ♬ Funk It Up - Official Sound Studio

Nicole's eindoordeel:

5/5
Revlon Föhnborstel 8 cm
Mega betaalbare, grote föhnborstel
Mega betaalbare, grote föhnborstel
Mega betaalbare, grote föhnborstel

Check ook deze reviews: