Travx Review

Review: TravX 6-in-1 Airwrap [2023]

De TravX Multi Styler is bekend van TikTok en een populair alternatief voor de Dyson Airwrap. Deze betaalbare dupe beschikt namelijk over soortgelijke opzetstukken (zelfs nog een paar extra!) en is een stuk betaalbaarder dan de Dyson Airwrap. Ik ontving deze multistyler van TravX en review 'm uitgebreid voor je in deze blog.

Materiaal:

Keramische coating & Kunststof

Aantal opzetstukken:

6 opzetstukken

Verkrijgbaar vanaf:

€99,95

Mijn beoordeling:

4/5

Over de TravX Airwrap

De TravX Multistyler is geschikt voor het drogen, steil maken, krullen én blow-dryen van je haar. De naam ‘multistyler’ doet deze tool dus wel eer aan. 

Deze betaalbare multistyler is gebaseerd op de Dyson Airwrap, waarbij je je haar stylet op basis van krachtige luchtstromen. De TravX Airstyler lijkt in veel opzichten op de prijzige Dyson Airwrap, maar is een stuk betaalbaarder! Ik ben dan ook reuze benieuwd naar deze budget haarstylingtool én of ‘ie een waardig alternatief is voor de dure Dyson Airwrap, die ik zelf ook uitgebreid heb getest.

Opzetstukken

Deze haarstylingtool is voorzien van maar liefst 6 opzetstukken:

  • Föhn: het föhn opzetstuk gebruik je na het wassen van je haar, om je haar droog te maken. Ook krijg je een diffuser ideaal voor dames met krullen. Deze plaats je op het föhnopzetstuk om je krullen extra definitie te geven bij het drogen van je haar.
  • 2 krultangen: voor het maken van krullen in je haar. Op de bovenzijde van elk bovenstuk is de draairichting aangegeven (“Left” of “Right”). Daarmee bepaal je in welke richting je je haar krult: naar binnen of naar buiten. 
  • Platte stijlborstel: voor het glad maken van je haar zonder volume te verliezen.
  • Kleine föhnborstel: de smallere föhnborstel is ook geschikt voor het creëren van het echte blow-dry effect, maar zorgt voor iets meer body en een echte krul in je haar. Deze föhnborstel is geschikt voor alle haartypen, maar dankzij het smallere formaat in het bijzonder een fijne föhnborstel voor kort haar.
 

Ik was vooral benieuwd naar de krulopzetstukken, die je haar dus op basis van luchtstromen krullen. Je houdt een pluk bij het opzetstuk en de krultang zuigt als het ware je haar om de staaf heen. Helaas kwam ik al snel tot de ontdekking dat de krulopzetstukken vooral geschikt zijn voor kort en/of dun haar.

Voor mijn redelijk lange en dikke haar zijn deze opzetstukken helaas te kort en te dun. De Dyson Airwrap heeft bijvoorbeeld ook een variant met langere en dikke krulopzetstukken, die voor mijn haar beter geschikt zijn.

De kleine föhnborstel is mijn favoriete opzetstuk van de TravX Airstyler. Door alle kleine, flexibele en toch stevige haartjes die dicht op elkaar staan, creëer je hiermee heel eenvoudig mooie krullen in je haar. De dikte van de föhnborstel is ook perfect en redelijk gemiddeld, waardoor je deze echt op elk haartype kan gebruiken – van dik tot dun en van kort tot lang.7

Föhn opzetstuk met diffuser

2 krultangen (links en rechts)

Platte stijlborstel

Grote & kleine föhnborstel

Je wisselt de opzetstukken van de TravX multistyler eenvoudig door het slotje naar beneden te schuiven, een nieuw opzetstuk op de houder te plaatsen en het slotje vervolgens weer vast te klikken.

Temperatuurstanden

De TravX is voorzienv an 3 verschillende temperatuurstanden en 3 blaassnelheden.

Ik mis helaas een coolshot functie, dat wat mij betreft toch wel een must is voor een goede föhnborstel. Vrijwel alle föhnborstels die ik in dit prijssegment heb uitgetest, beschikken wel over deze functie. Dit vind ik dus een minpunt. 

Snoer

Het snoer van de TravX Airstyler is 2 meter lang en beschikt over een 360 graden kabelrotatie. Dat betekent dat het snoer meedraait tijdens het stylen, ideaal als je de krulopzetstukken of ronde föhnborstels gebruikt.

TravX 6-in-1 Multistyler/Airstyler

Koop nu bij:

bol.com
Prijzen geüpdatet op: 18 april 2024 - 02:48

Mijn ervaring met de TravX Airstyler

De afgelopen weken heb ik de TravX Airstyler uitgebreid getest op mijn halflange, redelijk dikke haar. Alle opzetstukken zijn de revue gepasseerd en inmiddels heb ik zo mijn favorieten (en opzetstukken die helaas niet zo goed werken op mijn haar).

Zoals ik al eerder zei, is de kleine föhnborstel mijn favoriet. Dit is echt één van de fijnste föhnborstels die ik tot nu toe heb getest. Ook de grote föhnborstel werkt fijn op mijn haar, zeker nu het wat langer is. De föhn doet ook prima z’n werk en de diffuser vind ik een fijne extra voor vrouwen met krullen.

De krulopzetstukken zijn helaas niet zo’n succes op mijn halflange haar. Daar zou ik echt langere opzetstukken voor nodig hebben. Verder mis ik de coolshotfunctie en valt me op dat de tool redelijk wat lawaai maakt ik vergelijking met andere haarstylingtools.

De TravX airstyler is natuurlijk een stuk goedkoper dan de Dyson Airwrap, die ruim €550,- kost. Een 1-op-1 vergelijking zou ik niet willen maken, want je merkt wel dat de Dyson Airwrap kwalitatief veel beter is en minder schadelijk voor je haar.

Op deze foto’s heb ik mijn haar eerst gedroogd met het föhn opzetstuk en vervolgens gestyled met de kleine, ronde föhnborstel. Zoals je ziet, ontstaat er een mooie, subtiele slag met veel volume!

Ondanks dat ik het niet helemaal een waardig alternatief voor de Dyson Airwrap vind, kan ik je deze TravX Multistyler toch aanraden. Want eerlijk is eerlijk: niet iedereen kan of wil het enorme bedrag voor de Dyson Airwrap neerleggen. 

Als je op zoek bent naar een multifunctionele haarstylingtool voor het drogen, krullen, blowdry-en of steil maken van je haar, is de TravX Multistyler een prima, betaalbare tool. Zeker als je wat korter en/of dunner haar hebt, doet de TravX Multistyler goed zijn werk.

Nicole’s eindoordeel:

4/5

4,0 / 5 sterren

TravX 6-in-1 Multistyler/Airstyler

Koop nu bij:

bol.com
Prijzen geüpdatet op: 18 april 2024 - 02:48

Check ook deze reviews: